• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEREZZZKA: zrna na pripravu prekapavanych kav by meli po uprazeni stat jak dlouho? asi ne tak dlouho? v coffee source maj jednodruhove arabiky k prodeji i dva dny po uprazeni...
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: jo, to zni logicky (taky jsem psal "rika se".)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: ani jedno neni pravda :D po uprazeni idealne do 4tydnu, 2tydny je idealni doba odpocinuti pro pripravu espressa. Po umleti nejlepe ihned, jinak v radu minut, max hodina. Jasne,nezkazi se,ale uz vyprcha spousta aromatickych latek
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    VECTOR: rika se "po uprazeni do dvou tydnu, po rozemleti do dvou dnu" ... nevim kolik lidi to dodrzuje :D
    N_I
    N_I --- ---
    rekli me idealne....do mesice od otevreni...a ono nepijem kavy moc, jedno dve denne a stejne to vystaci akurat
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Do jak dlouhé doby by se mělo spotřebovat kafe, který si koupim třeba v doubleshotu?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    to je mozny,ale pro me jsou bph dno :)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: imho nesmysl ... treba v mama coffee se da koupit podstatne hur.)

    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: imho nejhorsi kvalita co najdes v Praze. Kamarad to ma v baru, nehraje si na kavarnu, takze proc ne, ale jak jsme se snazili sebe vic, proste dobry kafe to nikdy nebude.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    WAMP_ELF: zajdi radsi sem. http://www.balirny.com/
    da se usmlouvat 240 za kilo. imho vicemene stejny kvality co jinde za 400...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: no ja si zvykl na doubleshot a tak ho kupuju. pak chodim jeste do cofeesource. kdyz nejni jina moznost, tak hledam mozne alternativy, na kterych se da chvili vydrzet. zkousel jsem nekolik praziren, vcetne primacafe - ktera ma vybornou povest a bohate zkusenosti, ale zadne kafe mi od nich nesedlo (zatim). kazdymu chutna neco jinyho.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MARIPOSA: tak záleží při jaké přípravě, třeba u espressa to může mít víc důvodů, než jen čerstvost (nedostatečný tlak, teplota atd) ale je fakt, že když si člověk prohlídne, kolik toho mají v nabídce, celkem logicky vyplývá, že nemůžou rovnoměrně vyprodat všechny zásoby včas. I nám se stane, že nějaká káva "projde", to se pak zpracuje na pečení, nebo trénink, nebo na kávu pro zaměstnance, ale lehko si to ověříš, když si prohlídneš datum pražení na balíčku, Oni to mají v těch bedýnkách, takže těžko zjistíš pravdu.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    WAMP_ELF:
    peru mívají v mamacoffee na korunní, ale... zdá se mi, že jejich káva je ne vždycky čerstvě upražená.

    oni sice cedulkou na pultu deklarují, že naposledy pražili třeba před dvěma dny, ale podle mě nepraží všechnu kávu, protože se mi kolikrát stalo, že se na kávě nevytvořila téměř žádná pěna, což, jak jsem ze zdejší diskuze pochytila, je jeden z indikátorů, že je káva stará.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: To je ono.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: svého času jsem taky Honduras brala a do toho domácího stroje byl ok. Ono je to sice světleji pražené navenek, ale pak je to spálené uvnitř, pražič mi to onehdá ukazoval, to je prý na pražení to nejtěžší, zajistit stejnou úroveň "vypražení" venku jako na povrchu.
    A kdyby to nestačilo, nemám mama coffee ráda :)

    WAMP_ELF: Peru i Indie by měla být dostupná v Coffee Source, ale nevím, dlouho jsme tam nebyla.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    JAKOUBEK: tak to mě zrnková lavazza absolutně znechutila a illy dark roast celkem vyhovuje, nicméně nevidím důvod proč jim dát 1kč za 1gram kávy. mammacoffee jsem měl akorát v barech a-možná právě kvůli tomu- mě vůbec nenadchla.
    Ale děkuju.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: hele treba doubleshot koupis uz i v oxalisu. ja chodim kolem dbk na budejovicke a maji ji tam.


    TEREZZZKA: tak jsem si na stara kolena poridil frenchpress (prece nebudu pit na chalupe nessku) a teda musim rict treba s panamou z d-shotu houby spatny .)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: slečno Terezko děkuji, vysílám za tímto účelem přítele z prahy, by mi dovezl, takže sám se nedostavím. I když bych rád.
    Nicméně Vy byste mi tam navážila ten tandem, který by z mého stroje nechutnal zdaleka tak jako od Vás.. tudíž se omlouvám ale musím vyhledat něco prostého jednoduchého, oříšky, kakao etc. jednodruhovku z peru nebo indie myslím že přesně to hledám. Kam bych ho měl nasměrovat?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: jak pise terezzzka. nebude me mit rada, ale pomerne slusnou kavu maji i v mammacoffee (ja tam chodim na honduras). mivaj ji trosku mene prazenou a nemiva tak hořký ocas. jako vychodisko z nouze ji obcas beru.

    jinak jsem byl o vanocich nucen koupit kafe v marketu, pac se nam seslo vic navstev, nez na kolik stacily zasoby, a musim rict, ze mleta lavaza (at uz ta v cernem plechu nebo ve zlatem sacku) me vlastne pomerne mile prekvapila, jak mletim, tak vyslednou chuti. jako doubleshot to nejni, ale rozhodne lepsi nez illy apod.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    WAMP_ELF: do prazirny :)
    doubleshot.cz (objednat po netu, ale na jistotu muzes jit do muj salek kavy, al cafetero, cup up, cafe lounge - tam Ti tento tyden navazime i dalsi a to yakimu) nebo coffee source (prodejna na francouzske) nebo objednat od la boheme nebo prave od yakimi, ale ta prazi na objednavku,takze to nebude hned a nevim, jak ted funguje ta jejich byvala kavarna.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Kam byste mi doporučili zajít v praze pro kávu?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: moje oblibena: "a chcete to piccolo do mensiho hrnicku nebo do vetsiho" ...prstem ukazi na hrnek 250ml .) a naopak, kdyz jsem si onehda objednaval nekde preventivne "male espresso", obsluha se na mne nepekne podivala a sykla "myslite jako klasicke espresso, jo? male espresso nedelame" a ja vypadal jako blbec. mela by se zavest nejaka nalepka na dvere, at v tom ma host od zacatku jasno .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam