• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Podle mýho je překapávaná káva nejhnusnější způsob přípravy kafe
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    do kanceláře mi přijde dobrý klasický překapávač. Ráno to někdo zapne a nasype, všichni si dají kávu a po obědě totéž. Je to chutné. Jen je vyšší spotřeba zrna než u espressa, mám dojem.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: když doma dělám kafe pro 4+ lidi, tak už je to otrava/makačka - v kancelářským provozu si to neumím představit :-)


    YAMA: fair trade nepodporuju, nemá to IMHO zásadní pozitivní vliv na pěstitele, spíš se na tom napakuje spousta lidí kolem, co tenhle buzzwork udržují v povědomí
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Moje cesta byla mocha konvička - la marzzoco v práci :) - poděděný domácí ariette (brzy omrzel kvůli všem těm obstrukcím okolo a absenci mlýnku) - chemex/aeropress - drip V 60 - clever dripper a prostě na ty alternativy nedám dopustit, ruční mlýnek, filtry, čerstvá káva a jedem :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLOVICEK: Bialetka je složitější, když toho musíš udělat povícero. Imho několik různě velkých frenchpressů a mlýnek je zn. ideál.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: však já vím :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    VECTOR: pořiďte do práce Bialetku za pár kaček a neřeště presso, ne? :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    TEREZZZKA: IMHo si tou fazi "chci tam poradnou penu vis co" projde temer kazdej :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VECTOR: tak to nemůžu sloužit :) všeobecnou obsesi na kávovary na espresso nejsem s to pochopit :) to s pronájmem chápu, i když myslím není takový problém se ve více na přístroj a mlýnek složit, zásobujeme spoustu školních kabinetů :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: Hmm, my bychom potrebovali spis nakej stroj na presso, idealne pronajem zdarma pri urcitym odberu kavy (statni instituce, nejsou prachy na vlastni).
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a má kromě doubleshotu někdo další v Čechách direct trade?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: mas nejaky podrobnosti o tom programu pro kancelare? nemuzu ti na strankach najit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WAMP_ELF: no tak jaksi si ohlídám, jak se k zaměstnancům chová, ne jestli je a nebo není příbuzný, ne?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZUZKAOU: v jižní americe?
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BLACK_ONYX: super, na pavláku som dosť často a takéto kafe-zázemie mi tam chýba
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEREZZZKA: Wut? A mají nějaké příčetné vysvětlení, proč nesmí zaměstnávat nerodinné příslušníky? Copak jsou to marxisti, aby automaticky počítali s tím, že každý zaměstnavatel je vykořisťovatel?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Mrkni no... nejde o kvalitu kávy... tak jestli je vám jedno co pijete, ale hlavně abychom si připadali dobře, že "něco" děláme pro třetí svět... no nic, Ve zkratce k tomu, aby mohla být surovina (káva, čokoláda, banány) prodávána jako fair trade, musí být dodavatel členem určitého družstva, nesmí zaměstnávat žádné dělníky krom své rodiny a tak dále. Co je ale průšvih, že farmáři nejsou nijak tlačeni k pěstování kvalitní suroviny, cena za vykoupený objem je paušální, ať máš super skvělou sklizeň kávy nebo posbíráš jak Ti to přijde pod ruku (tzn u kávy, která dozrává několikrát do roka, najdeš v koši červené dozrálé, i žluté polodozrálé a zelené zcela nedozrálé třešně) Oproti tomu direct trade garantuje vyšší cenu než je výkupní u fair trade a zároveň platí za kvalitu, tedy pouze výběrová káva bez defektů. Za farmáři si zástupci pražíren jezdí sami, známe se osobně s farmáři, kteří pro nás kávu pěstují a víme přesně, komu platíme, tzn to pak ví i naši klienti.
    Pardon za dlouhý příspěvek, ale jak přijde na fair trade, tak se strašně rozohním :)
    YAMA
    YAMA --- ---
    TEREZZZKA, TEREZZZKA: Nemusí to být nutně koncept Fair Trade, a nejde právě ani tak o kvalitu kávy, jako spíš o to, kdo a jak s ní obchoduje, za jakých podmínek atd. O Direct trade jsem ani nevěděla, podívám se hned na to, díky ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    YAMA: doubleshot provozuji direct trade, mnohem spravedlivější způsob obchodování s kávou a má program pro kanceláře s kávou a technivormem za dobrou cenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam