• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ZUZKAOU:
    Čerstvá káva v Hybernské (http://www.cerstvakava.cz), ale nejsem schopná posoudit kvalitu, brala jsem od nich jen jednou (a nebylo to špatný, ale z Oxalisu mi Santos chutná víc).

    Tři stanice od nám. Míru je Coffee Source (http://www.coffeesource.eu), tam jsem nenakupovala nikdy, ale vychvalovala je tady myslím Terezka.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ZUZKAOU: jeste na budejovicke v dbk maji v oxalisu doubleshot. dal jsou lvi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kde se v praze, někde na metru C či A dá koupit rozumně pražený kafe bez předchozí objednávky přes e-shop. Dostala jsem včera v podvečer zadání koupit na dnešek slušný kafe a nakonec jsem zkončila v Mamacoffe (chtěla jsem otestovat Pražírnu, jenže jaksi měli v pátek uzavřenou společnost). A že bych byla nadšená ze sáčku, kam mi napsala trvanlivost do roku 2013, to teda nejsem.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Vcera mi omylem udelali v salku chemex do te karafy... vubec jsme nevedel, jak takove mnozstvi kavy pozrit .))
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    AXTHEB:
    CHESUS: imho základná vec je, že u Fair trade má pestovateľ danú cenu, takže ju neurčuje kvalita kávy. Také Nescafé si určite je schopné svoje výkupné ceny meniť podľa potreby. Navyše FT predajcovia sa ešte oháňajú altruizmom, takže si tie ceny pred zákazníkmi obhája skôr ako práve Nescafé. Podstatou FT je dobrý marketing, ktorý šikovne narába so súčasnými spotrebiteľskými trendami.
    Prúser je, že sa proste nájde dosť ľudí ochotných zaplatiť si za falošný pocit konania dobra, bez toho aby sa zaujímalo o podstatu veci. V tomto je FT skutočne trhový, reaguje na poptávku.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ma dotaz k FT: proc jsou FT produkty vyrazne drazsi nez bezne produkty? Vyrozumnela jsem, ze FT pomaha farmarum tim, ze je jim dava vic penez nez zle nadnarodni firmy, ktere si u bezne kavy nechavaji vetsinu zisku (na ukor pestitelu). S tim nemam problem, akorat mi prijde, ze by FT produkce byla prodejnejsi, kdyby FT kava stala v supraci stejne co lepsi obyc kava.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AXTHEB: a? nejak nechapu tenhle argument. pro zacatek: shodnem se, ze to co najdes v pytliku ft a nescafe se nijak zasadne nelisi, right?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AXTHEB: nemyslis si snad, ze u ft neprobiha kontrola?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHESUS: Nescafe nedělá kontrolu kvality při výberu dodavatelů?
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AXTHEB: pardon
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ano, nazvat nekoho fundamentalistou a prohlasit ze o dane problematice nema ani poneti je kvalitni argument do kazde diskuse.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AXTHEB: btw: tohle co si prohlasil dobre sedi treba i na firmu nescafe.)) takze kdo tady dotuje nescafe? ů)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AXTHEB: v tvym trznim fundamentalismu trochu nechapu zase tu snahu nekoho vychovavat ... jinak - imho nemas poneti o tom jak funguje svetovej obchod s potravinama ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHESUS: Se podívej jak to funguje z pohledu příjemce tech peněz. Pro něj je to dotace, pro jejíž získání je potřeba pouze splnit formální požadavky. On prodává sračky za dolar za pytel. Buď může začit makat, vybírat co sklízí, starat se o kytky a prodávat za deset za pytel, nebo jít do FT a prodávat za devět za pytel aniž by hnul prstem navíc.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    BLACK_ONYX: jj,souhlas
    TEREZZZKA: myslim, ze smyslem ft neni vychova farmaru. prodava se to tomu kdo to kupuju. easy.

    AXTHEB: dotace od zakaznika? :DDD
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TWORBO: FT je vlastně dotace.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    AXTHEB: trh se deformuje dotacema nebo danema, ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHESUS: Protože deformuje trh.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A jestli jim chceme pomoct, tak se musejí naučit jak funguje trh. Prodáváš sračku, dostaneš pár kaček. Dáváš si záležet, budeš mít víc. Ne nějaká charita. Myšlenka to byla dobrá, ale už je překonaná. A neupírám FT velké zásluhy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam