• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    ZUZKAOU: "
    Co se s tou kapslí děje ve stroji? Udělá se díra nahoře a díra dole a pak se to propaří?"

    Víceméně ano, jen těch děr je několik :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TABBY: V těch dražších a jen kávovách bude namletý kafe. Ale v těch levnějších a v těch na kapučíno a latéčko je kafe instantní, sušený mlíko a tak.

    Chemii do toho dávat nemusíš, je to prostě namleté kafe nasypané do plastu, patrně tam nacpou dusík nebo něco takového kvůli zabránění oxidaci a neprostupně to zalepí. Pak tím v tom stroji proteče pára. Takže to kafe, co z toho poteče bude lepší, než turek z jihlavanky. A patrně i lepší, než většina toho, co dostaneš v mizerných kaváránách, protože sama ta káva bude méně zoxidovaná, než když stojí týden namletá na baru a je extrahovaná přesný čas, ne jak si zrovna barman vzpomene.

    Co se s tou kapslí děje ve stroji? Udělá se díra nahoře a díra dole a pak se to propaří?
    HRKY
    HRKY --- ---
    RUTHLESS:
    JOSKA_CZ:
    Kdepak tam to nemaj. Problem je, ze se jedna o kapsle do tzv. profesionalnich automatu, coz dodavaj jenom firmam, ktery ten automat pouzivaj, jinak jsou k sehnani pouze standardni kapsle do domacich automatu, coz je logicke. Proto se snazim zjistit, zda je mozno nekde kapsle do profi automatu sehnat. V praci nam jednu kapsli prodavaj za 15,-Kc, coz by bylo jeste ok, ale ted to navic dojebali tim, ze kapsle musis koupit dole v prizemi v kantyne a pak musis na druhej konec budovy nahoru do patyho patra, kde je umisten automat - no proste koucorkov hadr.. :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    HRKY: Hehe, tomu postoji (nepidit se) rozumim, dela to hodne lidi :) Nechci ryt do techto konkretnich kapsli - zvlast kdyz pises, ze ti kafe z nich chutna - zajima mne to tak nejak obecne.
    HRKY
    HRKY --- ---
    TABBY: to fakt netusim ja se po takovejch vecech moc nepidim, ale to bude asi u vsech kapsli podobny ne?..... jediny co vim, ze kafe z tehle kapsli je fakt chutny a poctive nakopne.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ciste pro zajimavost: co presne je v tech kapslich?
    [ HRKY @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ]

    Asi tam bude pridana nejake zajimava chemka, ne, aby to dlouho vydrzelo pri pokojove teplote?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JOSKA_CZ:
    HRKY: respektive, mam pocit, ze o muzes sehnat prave a jenom v nespresso butiku v parizske.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    HRKY: co takhle Nespresso butik v Pařížské?
    HRKY
    HRKY --- ---
    Ciao netušíte pls někdo, kde bych sehnal tyhle kapsle od Nespressa?

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SHITTIE: ah, tak přecijen je classic v něčem jinej. v tom případě je to vyloženě doporučitelnej stroj.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    SHITTIE: na tom videu, co jsem sem hazel, je to ten chrchlavej zvuk uplne na konci...
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    LUKAS87: na classicu je tricestnej ventil, takze po extrakci uz je to jen par kapek, zbytek jde pres opv tou nerez trubickou rovnou do odpadni nadrzky...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: mám taky, verzi gaggia espresso (+- to samý, jen v jiný krabici). když budeš každý kafe dělat stejnym postupem (tj. stejně dlouho po tom, co ti sepl termostat na vypínání ohřevu hlavy, a tak) tak se z toho dá vytáhnout celkem obstojná tmavá tekutina s cremou. originální gaskety k tomu jsou naprd, silně doporučuju koupit náhradní určený do profi strojů gaggia (rozměr stejnej, ale rozdíl v kvalitě provedení je markantní). a taky to má dobrou, dost masivní páku, která je velmi vhodná k odfrézování dna - jako mám naked portafilter já.
    jo, má to nevýhodu - po skočení extrakce ti z toho ještě bude kapat kafe, bo tam neni žádnej verkl, co by tomu zabránil...
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    JOSKA_CZ: ja jsem zatim spokojenej... co jsem tak procital ruzny diskuze, hlavne na primacafe foru, tak je to asi nejlevnejsi masina, co ma smysl porizovat... zalezi jak moc jsi ochotnej do toho vrazit prachy, ja dostal 7k preplatek za topeni, tak jsem si to sam pred sebou obhajil tak, ze me to i s mlynkem, tamperem atd vyslo komplet v podstate na trojku... levnejsi masinu bych asi nekupoval, uz kvuli tomu, ze tohle se v podstate ve stejne podobe vyrabi snad uz 20 let, takze neni problem s dilama, zkusenostma od jinych lidi atd. ma to standardni rozmer hlavy, takze muzes zkouset ruzny misky atd... levnejc by snad teoreticky slo vzit nejakej bazar, na aukru se jednou za cas neco objevi. prip. zkusit treba neco z http://espresscious.eu/
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SHITTIE: gaggia classic mě zaujal. Jak je na tom s kvalitou espressa? Má to smysl nebo mám zůstat u aeropressu?
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    dneska mi konecne prisla jednovypust na paku, tak jsem hned udelal videjko...

    gaggia classic + iberital challenge + http://www.doubleshot.cz/brazil-sitio-canaa-joao-hamilton-ivan.html

    gaggia classic - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EhtQMKmbDDQ
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    INDALILITH: jasně že baleno a praženo. v Itálii by jim moc kávovníků neprosperovalo ;-)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEEAK: myšleno "baleno a praženo v itálií" :)) , zatím nevím netuším a čekám a hledám info všude kde to jde :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    z toho co jsem ochutnala tak: super a italská nejsou úplně slova co bych přidávala do popisu jedné kávy... ale třeba jsem moc skeptická :-) dej vědět jaká je, až ji ochutnáš :-)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Tak nevim, v práci budem mít novou praženou směs od KIMBO .. údajně super italská káva .. nemá někdo zkušenosti ? Případně jak opravit mlínek který se přehřívá (semele denně průměrně 5-6 kg kafe) a pak exne když to nejmíň potřebujete :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam