• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LUKAS87: díky za tip. udělám procházku
    ADAM
    ADAM --- ---
    TERRA: ano, dole má zůstat voda proto, aby se ta spodní část nepřehřála.
    tak cca 0.5cm vody zústává v té mé.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj lidi, mam dotaz na svou mocca konvicku, uz jsem tu s ni jednou byla, jsem tu zas, je IKEA, nerezka, mate ji nekdo take prosimvas?

Zacalo se mi stavat asi po mesici co jsem ji mela a pouzivala, ze nekdy, se kava ne a ne uvart/ve smyslu dovarit podle me, zkratka nevyuzila se vsechna voda z dolni nadobky a zustavala dole, od te doby, porad cast vody zustava v konvicce a nevyvera nahodu, je to normalni?Nevite proc to je ?

Diky za odpoved:-)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    QUANTI: ck.cz odebira(la) z baliren, takze to neni zas takove terno; a v balirnach ti toho daji klidne mene - staci s tam zajet a domluvit se (ale kdyz se kouknes do historie, tak ne vsichni jsou s jejich kavou spokojeni - ja napriklad za dane penize ano (byt priznavam, ze ta z double shotu mi prisla lepsi, ale cena uz byla o dost jinde, coz by me, pri me spotrebe, relativne zabolelo))
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    QUANTI: vím dobře, proč na ně odkazuji. stojí za to, se tam projít.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUKAS87: kafe balený po kile pro dva lidi (předpokládám), pod dvě kila plus poštovný? já teda nevim... jestli chce NOISEGATE něco rozumnějšího, tak jsem byla spokojená s kávou z cerstvakava.cz, mají výdejní místo v Hybernský, ale slyšela jsem, že se tomu měnil majitel, tak nevím jestli pořád ok...

LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    NOISEGATE: www.balirny.com
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    au
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    QUANTI: jj, to je fakt. to neni spatny kafe, co muzu soudit dle svejch amaterskejch meritek
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NOISEGATE: mně přišel docela dobrý poměr cena/dostupnost/kvalita Albert Excellent, vakuovaná jak mletá, tak zrnková.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    doporučíte prosím někdo kde v praze nakoupit zrnkovou/mletou kávu za rozumnou cenu? nic extra pro gurmány.. chci donutit rodiče přestat pít jihlavanku ;) díky
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAJA: za 5 sekund nebude lepší crema i kdyby to bylo sebevíc odvápněný :)
    SPYYDY: sypou se tam zrnka nebo už mleté? dá-li se hnout s mletím, dá se hnout s tou dobou, ale stejně nečekej zázraky. Škoda kávy.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SPYYDY: máme ve firmě dvě profi Saeco a i když se pravidelně několikrát ročně odvápňují, tak je hodně znát, když se nechají vyčistit v servisu. Dělá to pak lepší cremu :-)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, dotaz na majitele automatických pressovačů - využíváte kromě pravidelnejch servisních programů (u mýho siemensu cca 5-6 ročně odvapňování a čištění jakousi tabletou) i skutečný prohlídky v autorizovanejch servisech?

Jinak předpokládám, že tu není nějakej technik, kterej by mi byl schopen odpovědět na to, jestli se dá u automatickejch kávovarů nějak ovlivnit doba protlačování vody přes kafe, co?
    Ať dám do siemensu TK52001 jakýkoliv kafe, vyteče mi po cca 5 sekundách 35ml dost vodnatý tekutiny s 2mm crémou - nezávisle na stupni namletí kávy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    racionální srovnání FT a DT
    Comparing Fair Trade to Direct Trade
    http://www.dtcoffeeclub.com/blog.asp?action=post&id=4&AffId=6/
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    TEREZZZKA: uz od mleti kavy musela byt evidentne v tranzu :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: u bohů!!! To je stejně hrozná představa jako kdyby kaufland vychovával vlastní mlékárenské pracovníky..- ,,A nyní přidáme polskou sůl."
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    HRKY: nechci tohle vůůůbec podporovat :) ale když už se ptáš, tak k nám do kavárny chodila slečna, co v tom butiku dělá a jak jsem pochopila tak i se podílí na distribuci "profi" kávovarů, tak bych vsadila na doptání se tamního personálu, minimálně by mohli poradit, kde ty stroje mají a třeba by byla nějaká dohoda pak s těmi, co je používají.

A teda humorná příhoda s tou zmiňovanou slečnou : stojí na baru, objednává cappuccino a prý jestli se může dívat, jak ho dělám. Souhlasím jako vždy, když si chystám věci, pochlubí se mi, že má taky baristický kurz. Pak sleduje jak kávu melu a jak s ní dál pracuju, jak pěním mléko, jak ho nalévám a zaraženě poznamená : "aha, tak já mám asi trochu jiný kurz... od nespressa"
    :)
    HRKY
    HRKY --- ---
    Mno.... diky vsem za snahu, kdyby nahodou nekdo VEDEL, kde je mozno sehnat kapsle Nespresso DO PROFESIONALNICH AUTOMATU, napiste mi pls do posty. Mejte se fajn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam