• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    koupila jsem si mocca konvičku na 3 kávy pro sebe, protože muž kafe nepije. A kvalitní kávu z doubleshotu.
    Muž ochutnal a věta kávu nepije neplatí. Takže budu muset koupit věší konvičku a víc kávy :/
    ADAM
    ADAM --- ---
    "Vhodné na indukci: ne"

od bialetti imho jenom "venus".
    ale každá idukční plotýnka má určitý min. průměr hrnce, takže menší než na těch 10 šálků na mém sporáku nefunguje.

(ale těch 10 šálků je na 2 kafe spíš málo než moc)
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    VODOMERKA: ok diky, da se pouzit na indukci? taky sem tady neco cetl..tak by me zajimalo, jak to tedy je??
    ADAM
    ADAM --- ---
    mám bialetku na 10šálků a vychází to přesně na dvě kávy.
    menší bych nechtěl.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ROBOTON: rozdíl +100,- za originál :). neváhal bych. http://www.dokuchyne.cz/kavovary-presovace/bialetti-espresso-kavovar-moka-express-na-3-salky-kavy.htm - mám tuhle pro sebe a dvojitou (6x presso) na dvě kávy
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ROBOTON: viz poslednich 10 prispevku ha
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    dotaz, propadl sem mocca kave...a chci se zeptat, jestli se oplati koupit si totok v Ikei, nebo zda mate doporuceni na kvalitnejsi vyrobek, diky :)
    RÅDIG Konvice na 3 šálky espresa - konvice na 3 šálky espresa - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50149838/
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nevím co pořád máte proti té ikea konvičce - mě už cca dva roky slouží bez jediného zádrhelu, i těsnění je pořád v pohodě. Je to plně funkční věc, která se nerozpadá po pár použitích a nedělá ani horší/ani lepší kafe oproti bialeti.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TABBY: v čem? já mám bialetku kulatou
    (potřeboval jsem takovou, kterou lze použít na indukci)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LUKAS87: Tak. Srovnani IKEA konvicky s original Bialetti je bolestne. Relativne zahy jsem prisla na to, v cem tkvi vyhody hran po obvodu Bialetky...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    kdyby na dno, vona je ta trubka u Ikea konviček taky často ještě nakřivo, takže to pak ještě blbě bublá. vůbec je to zjevně velice levnej výrobek. příští nerezovou bych si určitě v Ikea (ačkoli mám tuhle značku jinak fakt rád) nekoupil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    u té mojí bialettky to je přímo v návodu napsaný.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TERRA: jo, trochu vody na dně mi zůstává - používám to cca 2 roky a dělá to od začátku bez vlivu na funkci
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    NOISEGATE: na nekoho tam narazis vzdy a jdes primo do "prazirny", takze zadny kramek, jen u vchodu takova kancelar
    ADAM
    ADAM --- ---
    TERRA: hodně zhruba - já to neměřil. prostě ta trubička nevede až na dno a tolik vody tam zůstane..
    TERRA
    TERRA --- ---
    ADAM: Jasny, diky za odpo, me prijde, ze je to teda u te moji nekdy vic...no.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    QUANTI: co tak koukam, tak nejlevnejsi kafe tam maj okolo 150,-/250g.. v ty balirne ji maj zapolovic
    FONTAN: a je nutny se tam predem nejak objednat, nebo tam maj kramek nakej? diky
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LUKAS87: díky za tip. udělám procházku
    ADAM
    ADAM --- ---
    TERRA: ano, dole má zůstat voda proto, aby se ta spodní část nepřehřála.
    tak cca 0.5cm vody zústává v té mé.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj lidi, mam dotaz na svou mocca konvicku, uz jsem tu s ni jednou byla, jsem tu zas, je IKEA, nerezka, mate ji nekdo take prosimvas?

Zacalo se mi stavat asi po mesici co jsem ji mela a pouzivala, ze nekdy, se kava ne a ne uvart/ve smyslu dovarit podle me, zkratka nevyuzila se vsechna voda z dolni nadobky a zustavala dole, od te doby, porad cast vody zustava v konvicce a nevyvera nahodu, je to normalni?Nevite proc to je ?

Diky za odpoved:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam