Mokka konvicka byla navrzena tak, aby se vyslednej produkt co nejvic podobal espressu, tzn. neco mezi velkym a malym panakem kafe na 7+ g kavy. Tahle technologie proste byla od zacatku zamyslena pro takovej extrakcni pomer a kdyz ho clovek zmeni, chut nikdy nebude takova, jako u zpusobu pripravy urcenyho pro pomer, kterej cloveku vyhovuje. Tudiz bych lidem, kteri radi piji 2dc kafe doporucil, at alespon ochutnaji dobre pripravenej frenchpress, hario, nebo aero.
Od zpusobu pripravy se ale samozr. odviji i volba kavy. Do mokka z logiky veci vic sedej vyvazeny espresso smesi, na filtru zas jednodruhovy arabiky, kde si clovek muze uzit jejich charakter bez toho, aby z kafe prilis trcely a prebijeli se vyraznejsi chutovy slozky.
I nase predtim striktne espresso addicted domactnost po par dnech experimentovani a par ruznejch odrudach presla pro klidne domaci popijeni na v60 a bialettka uz jen ceka v polici na spechaci nakopavaky:)