• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LUKAS87: můžu jen potvrdit. měl jsem doma jeden, kterej odešel s bejvalou přítelkyní. pak jsem na aukru narazil na ten samej za 50 a je to největší pohoda, co člověk může sehnat, aby to nebyl "sekáček", ale opravdovej mlýnek
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: sháněj na aukru mlýnek ETA Moka. dá se kolem stopade, měl by bejt použitelnej v klidu i na espresso.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: Asi tak - na 10 kafi týdně nepotřebuju doma super luxusní věc, která se mi třeba i líbí, ale zabírá dost místa vzhledem k frekvenci použití. Proto hledám nějakou funkční věc (mlecí kameny zvládající i větší zrna např.) kterou strčím i do skříně, cena sice není hlavní ale svoji roli hraje.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Asi tak,muzes spat na zemi ve spacacaku,nebo i jen pod novinami,ale neni lepsi polezet si v posteli s kvalitnim rostem a idealni matraci?I kdyz je to o dost vetsi a nakladnejsi nez noviny...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BLACK_ONYX: vypadá dobře, ale na mě je to moc velký krám za velké peníze ... používám letitý Lodos Tramp a pro 2+ kafe už je to dost opruz namlet nehledě na nekonzistentní výsledky mletí.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MAJA: baratza
    MAJA
    MAJA --- ---
    Taky bych si nechal doporučit nějaký el. mlýnek - něco funkčního, malého a dobře skladného ...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SMOKY: pročti to tu a zůstaň u french pressu :) prosím :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TEREZZZKA: No ja tedka vybiram mlynek k french pressu, ale v budoucnu planuju nejaky pressovac, tak sem si rikal, ze se rovnou predvybavim. Tak asi ne :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    já zezačátku taky používal ruční mlejnek, a nejen, že to byl oser, ale musel jsem výstup ještě prosát skrze jemný sítko (a ten prosátej prach vyhodit) - a to všechno jen díky (sorry, česky bych to musel popisovat dlouho) "very irregular grind size".
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SMOKY: já bych se teda do ručních mlýnků na espresso nepouštěla... většinou u nich nebývá ta regulace tak jemná a plynulá, aby se dalo ideálně nastavit... a plus je to teda voser :D
    Promysli to pořádně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Vybiram nejaky kloudny rucni mlynek, ktery bude schopny namlit kavu i na espresso. Mate nejaky tip ? Celkem se mi zamlouva tento http://www.cerstvakava.cz/400-rucni-mlynek-na-kavu-lodos-rondo-tmave-drevo/ . Znate nekdo tento nebo jine Lodos a melou dostatecne jemne ?
    CORALIN
    CORALIN --- ---
    konečně to začíná nějak vypadat, furt něco dělám blbě... ale co?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOOTCHA: můj táta nemá krups, nýbrž firma, ve který můj táta dělá, koupila krups. denní využití do cca 20 "šálků". měl sem možnost dělat kafe na 3 dalších šméčkách stejný cenový kategorie (do 5 tisíc) a je to lautr to samý (skoro mi přišlo, že byl ten krups, co má táta v práci, nejmíň problematickej).
    mimochodem ten krups je jenom přebrandovanej zelmer z tvýho odkazu (jiný logo a jinak stejná sračka).

radit mi nemusíš, mlejnek si seřídit umím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: Byla jsem na "inspekci" v otcově firmě. Ti čuníci jsou schopni leda udělat kafe 3 v 1 a možná si umyjou hrnečky. Na kávovar 2 roky nesáhli. Do kanclu pro víc lidí jedině kávovar na kapsle ;)
    (A taky 2 roky neopravili baterii a teče jim studená voda jen na záchodě, teplá jen v kuchyňce. )
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a vždyť jo :)
    já mám doma mlýnek, djezvu a ten italskej kávovar a nemůžu si stěžovat. Jen pro variantu "kancl", kde třeba neni tak často plynovej sporák, se mi levnej kávovar vůbec nepříčí. A koupim si ho časem i domu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: k tomu domácímu kávovaru. Mně osobně opravdu nevadí. Tvá jediná zmíněná překážka kafe mleté předem, není překážka. Nic ti nebrání si namlít kafe 5 minut před přípravou. Mám ruční mlýnek, hrubost mletí mu nastavit lze, dokonce i na prach potřebný do džezvy. Já ho zdědila, ale v bazarech jich budou mraky.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ježiš že tvuj taťka má krups (to si děláš srandu, že se o tom vůbec zmiňuješ ve spojení se slovem kávovar, ne?), kterýmu se povolila páka a smrdí po plastu mě opravdu nepřesvědčil.Obávám se, že máš špatnou zkušenost s opravdu debilnim výrobkem, ale že existuje spousta levných variant, který ti udělaj supr službu (pokud to samozřejmě nekupuješ do hospody a budeš si v tom dělat 2-3 kafe denně).

Žádnej french press, nebo ty ostatní překapávací blbiny ti neredukujou teplotu aniž by ses o to musel starat, neprojde voda přes kafe tlakem po krátkou dobu a neni tam takovej tlak, aby ti to udělalo pěnu (myslim, že se to na tom výraznou měrou podílí).

Tak jako tak ať si skutečně každej kupuje co uzná za vhodný, ale já se ptám na faktický poznámky ke kvalitě kávy.Nemyslim si, že tvůj odkazovanej příspěvek o čemkoliv vypovídá.Teda až na fakt, že krups je debilite, což ostatně snad všichni víme.Myslel jsem, že je to výrobek pro "trendy HR z officu".

Já jsem například s timhle http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/zelmer-13z012/ naprosto spokojenej a funguje v kanclu několik let (4-5) bez přestání a bez jakýhokoliv zásahu.

jo a poradim ti.Když se ti to natlakuje po snaze procedit to blbě namletym kafem - to opravdu neni vina kávovaru - tak to nech chvíli být a ten tlak se upustí...teda v krupsu nevim, no...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOOTCHA: nezlob se na mě, ale nejen já si myslim, že je lepší NEmít vůbec žádnej presovač, než mít levnej presovač. viz LUKAS87, eventuelně příspěvky od ernesta gaskina...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    nevim jak moc relevantní je to zdroj, ale...
    Mýty o kávě | Svět potravin
    http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2826&idreturn=10
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    RAGNAROK: hele bez prdele můj organizmus už taky vykazuje známky závislosti, ale nemůžu to moc objektivně posoudit neb sem přibral, začal opět víc kouřit a víc pít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam