• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOOTCHA: můj táta nemá krups, nýbrž firma, ve který můj táta dělá, koupila krups. denní využití do cca 20 "šálků". měl sem možnost dělat kafe na 3 dalších šméčkách stejný cenový kategorie (do 5 tisíc) a je to lautr to samý (skoro mi přišlo, že byl ten krups, co má táta v práci, nejmíň problematickej).
    mimochodem ten krups je jenom přebrandovanej zelmer z tvýho odkazu (jiný logo a jinak stejná sračka).

radit mi nemusíš, mlejnek si seřídit umím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: Byla jsem na "inspekci" v otcově firmě. Ti čuníci jsou schopni leda udělat kafe 3 v 1 a možná si umyjou hrnečky. Na kávovar 2 roky nesáhli. Do kanclu pro víc lidí jedině kávovar na kapsle ;)
    (A taky 2 roky neopravili baterii a teče jim studená voda jen na záchodě, teplá jen v kuchyňce. )
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a vždyť jo :)
    já mám doma mlýnek, djezvu a ten italskej kávovar a nemůžu si stěžovat. Jen pro variantu "kancl", kde třeba neni tak často plynovej sporák, se mi levnej kávovar vůbec nepříčí. A koupim si ho časem i domu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: k tomu domácímu kávovaru. Mně osobně opravdu nevadí. Tvá jediná zmíněná překážka kafe mleté předem, není překážka. Nic ti nebrání si namlít kafe 5 minut před přípravou. Mám ruční mlýnek, hrubost mletí mu nastavit lze, dokonce i na prach potřebný do džezvy. Já ho zdědila, ale v bazarech jich budou mraky.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ježiš že tvuj taťka má krups (to si děláš srandu, že se o tom vůbec zmiňuješ ve spojení se slovem kávovar, ne?), kterýmu se povolila páka a smrdí po plastu mě opravdu nepřesvědčil.Obávám se, že máš špatnou zkušenost s opravdu debilnim výrobkem, ale že existuje spousta levných variant, který ti udělaj supr službu (pokud to samozřejmě nekupuješ do hospody a budeš si v tom dělat 2-3 kafe denně).

Žádnej french press, nebo ty ostatní překapávací blbiny ti neredukujou teplotu aniž by ses o to musel starat, neprojde voda přes kafe tlakem po krátkou dobu a neni tam takovej tlak, aby ti to udělalo pěnu (myslim, že se to na tom výraznou měrou podílí).

Tak jako tak ať si skutečně každej kupuje co uzná za vhodný, ale já se ptám na faktický poznámky ke kvalitě kávy.Nemyslim si, že tvůj odkazovanej příspěvek o čemkoliv vypovídá.Teda až na fakt, že krups je debilite, což ostatně snad všichni víme.Myslel jsem, že je to výrobek pro "trendy HR z officu".

Já jsem například s timhle http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/zelmer-13z012/ naprosto spokojenej a funguje v kanclu několik let (4-5) bez přestání a bez jakýhokoliv zásahu.

jo a poradim ti.Když se ti to natlakuje po snaze procedit to blbě namletym kafem - to opravdu neni vina kávovaru - tak to nech chvíli být a ten tlak se upustí...teda v krupsu nevim, no...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOOTCHA: nezlob se na mě, ale nejen já si myslim, že je lepší NEmít vůbec žádnej presovač, než mít levnej presovač. viz LUKAS87, eventuelně příspěvky od ernesta gaskina...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    nevim jak moc relevantní je to zdroj, ale...
    Mýty o kávě | Svět potravin
    http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=2826&idreturn=10
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    RAGNAROK: hele bez prdele můj organizmus už taky vykazuje známky závislosti, ale nemůžu to moc objektivně posoudit neb sem přibral, začal opět víc kouřit a víc pít.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    DAVE_PAGE: to jsme se asi nepochopili...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KOOTCHA: presne tak. Ja po par zkusenostech s levnyma presovacema objevil french press a clever dipper, mlynek a cerstve kafe a uz jsem uplne jinde :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    jinak kdybyste byl někdo z LBC a okolí, tak v malý vesnici Křižany obnovujou starý řemesla a mimo jiné tam mají pražírnu a maj tam supr kafe...mají i eshop http://www.apecafe.cz/kava/c-1/
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    mně osobně teda přijde mnohem lepší přihodit nějakou korunu na extralevnej presovač, nebo si koupit ten italskej kávovar (pokud je plotýnka) http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/tradi%E8n%ED%20italsk%FD%20k%E1vovar/ a už jinde jsme, je to jiná vesnice.Ale ten italskej mi, nevim proč, nedělá pěknou pěnu.Nějak to s nim neumim. Zato jsem si teď koupil 1/2 kg tohoto http://www.barocco.hr/ a djezvě dělá pěnu jak lusk a je strašně dobrý. Dokonce lepší než http://www.mehmetefendi.com/ který bylo doteď mym favoritem a prodávaj ho arabáši ve spálený ulici (mimo jiné)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Ted jsem 3 dny vysadil kafe a je to teda hrozny. Pil jsem teda celkem slusny davky z espresovace. Ale uz nehodlam podoporovat moje piti kafe abych rano mohl fugovat a po vobede abych se neplazil. Predpokladam ze jeste tak tyden to bude na pikatchu a pak dobry. Asi dam pak kafi vale na dobro.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOOTCHA: ja ti nevim, mne by to opatrny prelivani sralo uz po tydnu. a myslim, ze kafe z frenchpressu ma jinou chut nez turek, protoze u fp tu cast ktera plave stlacis dolu (cimz z ni aktivne extrahujes nejake latky).
    ted budu tyden na dovolene s pijakama turka, udelam nejake pokusy na lidech:)
    KURE
    KURE --- ---
    KOOTCHA: mozna do otevreni. pak asi hodinu :)

KOOTCHA: jasne mas pravdu. ale je to nesikovny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: nevím, co znamená slovo klíště, ale můj french press stál asi dvě stovky. K rozdílu asi tolik. Udělej si silný černý čaj třeba assam s lístkama na dně hrnku a vypij ho.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    na turka lidi melou kafe na prach, takze se extrahuje hodne rychle. nadrt cajove listky v hmozdiri, zalej vodou a nech odstat: to nevypijes. frenchpress je vymyslenej na pomerne hrube mlety fazole, proto neco okolo 4 minut a NE VIC.
    samozrejme clovek si zvykne na vsechno.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DAVE_PAGE: ...predevsim v pohodli a cisteho odfiltrovani logru. Muj prvni krok uteku od ceskeho turka vedl pres cajove sitko.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KOOTCHA: French press x ceskej turek : pokud znas princip FP, tak je to snad jasne. Vzdy jde o cas extrakce te kavy. Pokud ten FP nestlacis po nejaklych 4 minutach a neprelejes to vylouhovany kafe do hrnku, tak se ti v tom taky udela horkej hnusnej ceskej turek.
    Takze rozdil v ceskym turku, kterej si prelejes "opatrne" do hrnku a FP je predevsim v pohodli.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    přijde mi, že lidi už jsou zhovadilí.Kupvat si nějakej french press za 5ti klíště minimálně jen kvůli tomu, že odcedim sediment mi přijde vážně do nebe volající :).Jakej je rozdíl v tom, když si udělám turka (prostě nějaký ty český vymáchaný fusekle v půllitru) a přeliju ho opatrně do jinýho hrnku bez logru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam