• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LUKAS87: můžu jen potvrdit. měl jsem doma jeden, kterej odešel s bejvalou přítelkyní. pak jsem na aukru narazil na ten samej za 50 a je to největší pohoda, co člověk může sehnat, aby to nebyl "sekáček", ale opravdovej mlýnek
    MAJA
    MAJA --- ---
    díky, omrknu
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    zas jestli elektrickej levnej s kvadrilionem otacek, malyma tupyma kamena a nasledne spalenym kafem, to uz bych radsi sel do rucniho. nebo nejak u toho levnyho aspon poresit ty otacky...

jinak za 3k mam iberital challenge a jsem spokojenej...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    našim jsme koupili krups za 1300. docela hlučný, ale celkem solidní.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: sháněj na aukru mlýnek ETA Moka. dá se kolem stopade, měl by bejt použitelnej v klidu i na espresso.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: Asi tak - na 10 kafi týdně nepotřebuju doma super luxusní věc, která se mi třeba i líbí, ale zabírá dost místa vzhledem k frekvenci použití. Proto hledám nějakou funkční věc (mlecí kameny zvládající i větší zrna např.) kterou strčím i do skříně, cena sice není hlavní ale svoji roli hraje.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Asi tak,muzes spat na zemi ve spacacaku,nebo i jen pod novinami,ale neni lepsi polezet si v posteli s kvalitnim rostem a idealni matraci?I kdyz je to o dost vetsi a nakladnejsi nez noviny...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BLACK_ONYX: vypadá dobře, ale na mě je to moc velký krám za velké peníze ... používám letitý Lodos Tramp a pro 2+ kafe už je to dost opruz namlet nehledě na nekonzistentní výsledky mletí.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MAJA: baratza
    MAJA
    MAJA --- ---
    Taky bych si nechal doporučit nějaký el. mlýnek - něco funkčního, malého a dobře skladného ...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SMOKY: pročti to tu a zůstaň u french pressu :) prosím :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TEREZZZKA: No ja tedka vybiram mlynek k french pressu, ale v budoucnu planuju nejaky pressovac, tak sem si rikal, ze se rovnou predvybavim. Tak asi ne :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    já zezačátku taky používal ruční mlejnek, a nejen, že to byl oser, ale musel jsem výstup ještě prosát skrze jemný sítko (a ten prosátej prach vyhodit) - a to všechno jen díky (sorry, česky bych to musel popisovat dlouho) "very irregular grind size".
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SMOKY: já bych se teda do ručních mlýnků na espresso nepouštěla... většinou u nich nebývá ta regulace tak jemná a plynulá, aby se dalo ideálně nastavit... a plus je to teda voser :D
    Promysli to pořádně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Vybiram nejaky kloudny rucni mlynek, ktery bude schopny namlit kavu i na espresso. Mate nejaky tip ? Celkem se mi zamlouva tento http://www.cerstvakava.cz/400-rucni-mlynek-na-kavu-lodos-rondo-tmave-drevo/ . Znate nekdo tento nebo jine Lodos a melou dostatecne jemne ?
    CORALIN
    CORALIN --- ---
    konečně to začíná nějak vypadat, furt něco dělám blbě... ale co?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOOTCHA: můj táta nemá krups, nýbrž firma, ve který můj táta dělá, koupila krups. denní využití do cca 20 "šálků". měl sem možnost dělat kafe na 3 dalších šméčkách stejný cenový kategorie (do 5 tisíc) a je to lautr to samý (skoro mi přišlo, že byl ten krups, co má táta v práci, nejmíň problematickej).
    mimochodem ten krups je jenom přebrandovanej zelmer z tvýho odkazu (jiný logo a jinak stejná sračka).

radit mi nemusíš, mlejnek si seřídit umím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: Byla jsem na "inspekci" v otcově firmě. Ti čuníci jsou schopni leda udělat kafe 3 v 1 a možná si umyjou hrnečky. Na kávovar 2 roky nesáhli. Do kanclu pro víc lidí jedině kávovar na kapsle ;)
    (A taky 2 roky neopravili baterii a teče jim studená voda jen na záchodě, teplá jen v kuchyňce. )
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a vždyť jo :)
    já mám doma mlýnek, djezvu a ten italskej kávovar a nemůžu si stěžovat. Jen pro variantu "kancl", kde třeba neni tak často plynovej sporák, se mi levnej kávovar vůbec nepříčí. A koupim si ho časem i domu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam