• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAJA: Kdyz citis veci, ktery jsou absurdni, zpravidla to znaci nador na mozku ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: no právě že chuť je naprosto v pořádku, to aroma je cítit z rukou, když se v tom člověk (nekuřák :-) hrabe
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAJA: oleje vystupují na povrch zrna při překročení nějaká teploty a doby pražení (třeba u bezkofeinové kávy je to velmi rychle po začátku pražení) no a aroma popelníku je jednoznačně negativní deskriptor ať už je odrůda jakákoli, chuť nebude nic moc.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nemám toho tolik vyzkoušeno, abych to posoudil, ale přijde mi, že se někdo nechal zmasírovat módní vlnou DoubleShotu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Santos to zrovna nebyl ... dokonce jsem to zaznamenal u dvou odrůd resp. lokalit, tuším, že Panama a India Planta ...

CHESUS: podle obrázků to má do spáleného kafe dost daleko, ale prý u DoubleShotu se tohle nikdy nestalo (to samé s tím aroma popelníku)
    ADAM
    ADAM --- ---
    MAJA: není to santos? nedávno jsem se ptal na to samé. a prý to je u této odrůdy normální.
    viz [ ADAM @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ]
    a příspěvky pod tím.
    MAJA
    MAJA --- ---
    dotaz pro znalce - jsou lehce mastná zrnka kávy znakem nějaké nekvality nebo pochybení při pražení ? U pár dní pražené kávy nebo i po cca měsíci od pražení ... ?

dotaz druhý - nemleté zrno, některé odrůdy jsou cítit jakoby po popelníku, kafe je z nich (alespoň dle mých chutí dobré) - je na tom něco špatně nebo je to specifikum odrůdy ?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Navic ti to z casti kavy udela jemnej prach, kterej pokud to nedelas do dzezvy rozhodne nepotrebujes.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    VECTOR: spálí to kávu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAJA: No, kafe to namele dobre a behem par vterin ;) Ja na tom zadny negativa nevidim.
    MAJA
    MAJA --- ---
    VECTOR: díky za tip, ale tenhle nemá mlecí kameny, ale nože, což je ta horší varianta.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAJA: Ja pouzivam neco takovyho: http://www.mall.cz/kava-mlynky/bosch-mkm-6003 (akorat teda no-name verzi z mistniho elektra) a jsem naprosto spokojenej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: U nás se taky návštěvám a obchodních schůzkách nabízí víc káva než, v restauracích pije víc káva než čaj a přesto to neznamená, že tu dostaneš dobrý kafe ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda nevím jak teď, ale před třeba třema, čtyřma rokama bylo mimo Londýn nejpitelnější kafe u McD. Včteně měst typu Exeter či Bristol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak nevím jestli sem, nebo do čaje, ale vzhledem k tomu že článek neobsahuje filosofii čado, tak sem ;-)

Britové zanevřeli na tradiční čaj, nápojem první volby se stala káva | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/...0-britove-zanevreli-na-tradicni-caj-napojem-prvni-volby-se-stala-kava?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DAVE_PAGE: jojo. ja tam byl "testovat" v jinem podniku kafe z doubleshotu, tak jsem zaskocil i do te ostravanky. rikal jsem si, jestli misto susenky nedavaji treba knedlik. ale nastesti je to teda jen to americano :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JAKOUBEK: Já bych jim opravil tu Karolínu na Karolinu. Ale tkových ignorantů je v obchoďáku většina.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    JAKOUBEK: to je z te nove Ostravanky ve Fukusime. Sice jsem v ni jeste nebyl (a dobrovolne tam nepujdu), ale chodim do jejich kavarny v centru. A to Espresso czecho je nastesti klasicke espresso dolite nasledne horkou vodou. Takze vlastne americano :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NTR23: tak když už jsi s tím začal...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam