• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    MAJA
    MAJA --- ---
    VECTOR: díky za tip, ale tenhle nemá mlecí kameny, ale nože, což je ta horší varianta.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAJA: Ja pouzivam neco takovyho: http://www.mall.cz/kava-mlynky/bosch-mkm-6003 (akorat teda no-name verzi z mistniho elektra) a jsem naprosto spokojenej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: U nás se taky návštěvám a obchodních schůzkách nabízí víc káva než, v restauracích pije víc káva než čaj a přesto to neznamená, že tu dostaneš dobrý kafe ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda nevím jak teď, ale před třeba třema, čtyřma rokama bylo mimo Londýn nejpitelnější kafe u McD. Včteně měst typu Exeter či Bristol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak nevím jestli sem, nebo do čaje, ale vzhledem k tomu že článek neobsahuje filosofii čado, tak sem ;-)

Britové zanevřeli na tradiční čaj, nápojem první volby se stala káva | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/...0-britove-zanevreli-na-tradicni-caj-napojem-prvni-volby-se-stala-kava?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DAVE_PAGE: jojo. ja tam byl "testovat" v jinem podniku kafe z doubleshotu, tak jsem zaskocil i do te ostravanky. rikal jsem si, jestli misto susenky nedavaji treba knedlik. ale nastesti je to teda jen to americano :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JAKOUBEK: Já bych jim opravil tu Karolínu na Karolinu. Ale tkových ignorantů je v obchoďáku většina.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    JAKOUBEK: to je z te nove Ostravanky ve Fukusime. Sice jsem v ni jeste nebyl (a dobrovolne tam nepujdu), ale chodim do jejich kavarny v centru. A to Espresso czecho je nastesti klasicke espresso dolite nasledne horkou vodou. Takze vlastne americano :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NTR23: tak když už jsi s tím začal...

NTR23
    NTR23 --- ---
    Lahůdky nesu

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Zvazuji koupi plnoautomatického kávovaru na espresso. Mám dobrou zkusenost s De Longi. Je nejaky pro laika hmatatelný rozdil mezi

Kávovar DeLonghi ESAM 4000 Magnifica

a

Kávovar DeLonghi ESAM 3000 Magnifica

?

Pripadne pokud nekdo mate radu, jakou alternativu k De Longi zvolit, budu rada.

MOc dekuju
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: na vse pres kavovary je tu coffeesource.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LUKAS87: můžu jen potvrdit. měl jsem doma jeden, kterej odešel s bejvalou přítelkyní. pak jsem na aukru narazil na ten samej za 50 a je to největší pohoda, co člověk může sehnat, aby to nebyl "sekáček", ale opravdovej mlýnek
    MAJA
    MAJA --- ---
    díky, omrknu
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    zas jestli elektrickej levnej s kvadrilionem otacek, malyma tupyma kamena a nasledne spalenym kafem, to uz bych radsi sel do rucniho. nebo nejak u toho levnyho aspon poresit ty otacky...

jinak za 3k mam iberital challenge a jsem spokojenej...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    našim jsme koupili krups za 1300. docela hlučný, ale celkem solidní.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: sháněj na aukru mlýnek ETA Moka. dá se kolem stopade, měl by bejt použitelnej v klidu i na espresso.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: Asi tak - na 10 kafi týdně nepotřebuju doma super luxusní věc, která se mi třeba i líbí, ale zabírá dost místa vzhledem k frekvenci použití. Proto hledám nějakou funkční věc (mlecí kameny zvládající i větší zrna např.) kterou strčím i do skříně, cena sice není hlavní ale svoji roli hraje.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Asi tak,muzes spat na zemi ve spacacaku,nebo i jen pod novinami,ale neni lepsi polezet si v posteli s kvalitnim rostem a idealni matraci?I kdyz je to o dost vetsi a nakladnejsi nez noviny...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BLACK_ONYX: vypadá dobře, ale na mě je to moc velký krám za velké peníze ... používám letitý Lodos Tramp a pro 2+ kafe už je to dost opruz namlet nehledě na nekonzistentní výsledky mletí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam