• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: jojo, je hodně cítit.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: Hm, i tech 15% to dokaze takhle pokazit?!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: to je věc názoru. tak zkus třeba Carlose.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: robusta;-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    NTR23: Ja to zkousel s vodou a Scarlatti a bylo to takove vonave a chutne, ale melo to takovy jakysi tezky ocas, nevim cimto.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NTR23: Tak jsem to zkousel, zalejt studenou vodou, dvanact hodin v lednici, a je to moc dobry. Jen to min nakopne (nizsi obsah kofeinu), ale kdyz clovek vypije celej french press, tak to neni zadna ujma :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    BLACK_ONYX: Chutna moc kysele. Nechal jsem se zblbnout popiskem, ze chutna jako cernorybizovej dzus (kterej miluju) - opravdu tak chutna, jen se to moc nehodi ke kafi .)

Obecne mam rad hutnou, klidne i trislovitou chut, asi spis neco cokoladoveho.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    NTR23: Zkus misto vody studene mliko. Mam vyzkouseno, dobre piti.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    btw. 18. a 19. je v Prazirne mistrovství v aeropressu, kdyby to někoho zajímalo.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: jak moc ovocna? chceš něco cokoladovejsiho nebo ovocné, ale ne moc aciditni?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Dnes mi prisla z doubleshotu Kenya Ngunguru PB a je na me az moc ovocna... Nedoporucite, co koupit priste?
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    Jaroslav Tuček: Trh s výběrovou kávou se teprve rozjíždí - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/jaroslav-tucek-trh-s-vyberovou-kavou-se-teprve-rozjizdi-903009
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    je otázka v jakém poměru dát led/vodu/kávu. někdo upřednostňuje použít standardní poměr voda/káva 250/15-17g a voda/led 1:1. Já používám většinou take 1:1, ale pridavam na gramazi kávy (20g), je tak plnější.
    zkoušel jsem párkrát cold brew a je to zajímavě sladké, jenom to hrozně trvá:-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TEREZZZKA: Dík, jsi nejlepší.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    NTR23: tenhle postup jsem nikdy nezkoušela, ale doma i v Šálku děláme iced brew, tedy to co je tam někde níž zmíněný, např chemex zalévaný normálně horkou vodou, ale dopadající na kostky ledu. Je lepší ubrat trochu na hrubosti a vyhnout se tak podextrahování. Jinak kdybych měla zvolit nejlepší způsob, jak udělat ledovou kávu a megamoc si ji užít, tak jsou to pomalé dripy, nikdy nezapomenu na šálek Ethiopie prokapávané 12 hodin, než jsem ochutnala Geishy od Graciana Cruze, dlouho to bylo na 1. místě v mém žebříčku "káva, kteoru chcete pít než zemřete" :)
    Tady je pro ilustraci jak to funguje, samozřejmě se to dělá i v menším provedení třeba na 250 ml kávy a vejde se to normálně na stůl. Pokud vím, měli tenhle veliký překapávač v Minoru (nebo ve Spolku, plete se mi to:) ) ale netuším, jestli to uvádějí v chod. My máme menší verzi v pražírně a časem ji možná dopravíme i do kavárny :)

The "Slow-Drip" by Gregorys
    http://vimeo.com/42407491
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NTR23: To zni skvele, ted jsem namlel kafe a hodil do lednice, dam vedet zitra ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NTR23: ledovka v létě je super.
    17. je v mitte ice coffee smackdown.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Možná zkusím. Co na to @TEREZZZKA?

Cold brew coffee – skvelá káva bez varenia
    http://zeitung.cz/blogy/atramentova-machua/item/705-cold-brew-coffee-skvela-kava-bez-varenia
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: No uvidime, jak dlouho vydrzi :) Ta trafika pred nima to zabalila po trech mesicich. A clovek by si rek, ze trafika prece nemuze krachnout .) Kazdopadne drzim palce. U z jen proto, ze mame v ulici atelier a ja na ceste velmi zachovaly la cimbali junior :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: hezky!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen hlasim, ze jsem sel zrovna ulici Ruzova (Praha 1) a Coffee Source tam otvira obchudek s kavou (snad pry uz pristi tyden). Aspon nejake pozitivum dneska ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam