NTR23: tenhle postup jsem nikdy nezkoušela, ale doma i v Šálku děláme iced brew, tedy to co je tam někde níž zmíněný, např chemex zalévaný normálně horkou vodou, ale dopadající na kostky ledu. Je lepší ubrat trochu na hrubosti a vyhnout se tak podextrahování. Jinak kdybych měla zvolit nejlepší způsob, jak udělat ledovou kávu a megamoc si ji užít, tak jsou to pomalé dripy, nikdy nezapomenu na šálek Ethiopie prokapávané 12 hodin, než jsem ochutnala Geishy od Graciana Cruze, dlouho to bylo na 1. místě v mém žebříčku "káva, kteoru chcete pít než zemřete" :)
Tady je pro ilustraci jak to funguje, samozřejmě se to dělá i v menším provedení třeba na 250 ml kávy a vejde se to normálně na stůl. Pokud vím, měli tenhle veliký překapávač v Minoru (nebo ve Spolku, plete se mi to:) ) ale netuším, jestli to uvádějí v chod. My máme menší verzi v pražírně a časem ji možná dopravíme i do kavárny :)
The "Slow-Drip" by Gregorys
http://vimeo.com/42407491