• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TERRA
    TERRA --- ---
    No chtela bych nejakou, kdyz bych mela specifikovat ten pozadavek, ktera je urcite cerstve prazena a namleta na pripravu esspresa:-)Starbucks se mi zda predrazeny, coz nechci sponzorovat, nemylim- li se.



    PETGRIDUS: Dik.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TERRA: fair trade prodávají úspěšně všichni starbucks i marks a spencer ... o její dobrosti by se dalo polemizovat ale nebudu tu zase rozjíždět další flame
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj,

    doporucite mi prosim-prosim nekdo dobrou kavu na esspreso, spis tedy obchudek, nejlepe Praha 6/5, pripadne centrum?

    Mam prani aby byla fair trade ( a tu Dmkovou kavu znam a chci zkusit jinou), slysela jsem o zn.Mamma koffie?, ale nevim, kde ji sehnat, tu bych celkem rada vyzkousela...za rady a tipy na zdroj, veliky dik predem.

    Cau...
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    DESTINYX: Světový šampionát "vyhrála" mnohem jednodušší metoda viz ...

    Recipes « World Aeropress Championship
    http://worldaeropresschampionship.wordpress.com/recipes/
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    TEDDYBEDDY: Ja uz se prave s 8012 setkal a idealni je tam ten integrovany mlynek. Nenapada me zadny jiny podobne slozeny pristroj.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PRASOLET: Dobrá volba imo- nebál bych se toho. 8010 to dává luxusně.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    TADYTOMAS: taky zrovna po necem koukam. Zatim se mi nejvic zamlouva catler es8012
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    zdravím, jsem noob, a tak se předem omlouvám za dost možná hloupý dotaz.
    rozhoduji se pro svůj první kávovar s tím, že chci pokud možno co nejlepší možné výstupy, neboť, troufám si říct, dobré kafe docenit dokážu, avšak na druhou stranu se mi nechce příliš bastlit, vychytávat a trávit minuty přípravou, proto zvažuji i automat. rozpočet mám poměrně slušný, řekněme 12 tisíc strop.

    momentálně je ve hře, zejména na základě doporučení v tomto fóru, Gaggia Classic a proti ní stojí automaty od Bosch na doporučení od známého (neměl jsem a nebudu mít možnost ochutnat) http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/bosch-tca-5201/ a http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/bosch-tes50321/

    máte s automaty od Bosch nějakou zkušenost? myslíte, že je (či mohla by být) z nich káva kvalitou alespoň blížící se tomu, co vychází z té páky gaggia? pokud ne, myslíte, že lze sehnat v této cenové relaci nějaký jiný automat se slušným výstupem? předem dík za tipy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ZUZKAOU: Ne, ale není to potřeba o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: a nedá se nějak regulovat síla té tryskající páry?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ZUZKAOU: Prima expertní vhled. Já pracuju 3. den s tímhle http://www.catlershop.cz/espressa-catler/espresso-catler-es-8010.htm a párotryska udělá z 2dcl mlíka v pikosekundě něco na způsob hrnečku vař. Zkusím to teddy příště pro větší efekt se studeným ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ZUZKAOU: svatá pravda

    DOGGY: pardon, že nechávám paní ženu pozdravovat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: ano, pára má 100 stupňů, ale mlíko ne. To se jaksi ohřívá postupně. A lepší pěna se dělá z co nejstudenějšího mlíka, protože se ohřívá delší dobu a tak se stihne vytvořit více vazeb, které drží tu pěnu. Právě kontaktem tuku/bílkovin/tepla a vzduchu

    Když mlíko převaříš, tak tím ty bílkoviny denaturuješ v tekutině, promění se vazby s tukem a už se ti nic nenašleháš
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Pára z trysek dospělých espres jde imo 100C. Čili svépomocí bych přehřál v rendlíku mlíko do varu až se vzpění.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    ZUZKAOU: teplota je samozrejmost,teplomer sice nemam,ale troufam si rict,ze to plus minus dokazu odhadnout,uz sem par litru mlika naslehal ;)
    kazdopadne za prilohu diky,proctu to
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOGGY: ehm - potřebuješ k tomu ještě teploměr, nemělo by ti to přelézt teplotu 60 stupňů, pak se to celé celkem degraduje.

    V příloze kapitola z modernistické kuchyně právě o mléku do kafe. (chemie included)

    modernisti_mleko.pdf (4682323 B)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TEREZZZKA: pro poradek jsem TEN doggy (latte delam zene;)
    a jinak najdu vhodnou nadobu a vyzkousim,dik za tip :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DOGGY: já vždycky uvažovala, že by to s tím šlehačem třeba fungovalo kdybys zároveň to mléko zahřívala - protože šlehač Ti jen vhání vzduch, kdežto z páry se pěna tvoří srážením bílkovin vlivem tepla...ale nikdy sem to neověřovala a vlastně jsem z fyziky i chemie dost propadala, takže možná je to úplně špatná domněnka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam