• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    PREVIT: tam je problem spis v dobe louhovani/extrakce, ne ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WOODMAKER: netestuj značky (např. jako kdybys víno pil jen od Znovínu), testuj druhy kávy a různé způsoby pražení ;-)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    KURE: Jak říkám...nechť pije, co mu chutná...!!ALE!! až po tom, co vyzkouší alternativní způsoby připravy...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Včera jsem u ciniminies cítil, jako kdyby někdo, kdo hodně kouří, používal něco, čím jím. Pak jsem si všiml, že to smrdí kolegův Jacobs standard zalitý teplou vodou.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: *Hausbrandt
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MAR_TINA: já piju Hausbrand naproti z kavárny. Dost mě to rozmazlilo, pravda, ale doma si dělám turka z džezvy a teprve testuju značky. Nedávno jsem přešel z klasických tří zpěnění ke stylu jedno zpěnění a přelít přes sítko. Díky za optání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WOODMAKER: a protože umíš jen přípravu bláto a louže, volíš mezi nimi?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    WOODMAKER: instantni kava neni kava ... tkze tak
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    KURE: mně to chutná víc, než instantní káva.
    KURE
    KURE --- ---
    MEYBYBY: nic proti gustu, kazdej at pije co mu chutna, ale veci se daji delat dobre a spatne.
    A pravdou je, ze "turek" je nejblbejsi priprava kafe co existuje.
    A to jak po strance uzivatelskeho komfortu (logr v hrnku)
    tak po strance řízeného louhování kávy.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KEDLUBNA_OBECNA: Plati. Je to dvoupaka a je za 50000,-
    KEDLUBNA_OBECNA
    KEDLUBNA_OBECNA --- ---
    faema
    BLACK_ONYX: Ahoj! Platí ještě ta nabídka s Faemou? A kolik má hlav? 50k je 50000? Díky za odpověď
    AETHER
    AETHER --- ---
    VIDEO: Baristka Petra Veselá vás naučí připravit doma lahodné espresso - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/petra-vesela-pripravuje-espresso-dlv-/recepty.aspx?c=A120910_160707_recepty_job
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    MEYBYBY: ano souhlas... omluva vsem zucastnenym. see ya
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    MLEJNIS: Proč "ach jo"..evidentně si takhle svou kávu užívá. Káva má být právě o tom a pokud nemůže přijít na chuť doporučovanému espressu, cappuccinu, macchiatu, džezvě, french pressu, dripu, chemexu, vacuum potu, aeropressu... budiž. ;-) Lidé si u nás kupují kávu na "turka" docela často. Obvykle je to spíš z důvodu, že neví, jaká je alternativa pro domácí přípravu. Ale v mnoha kavárnách už tuto alternativu nabízí (k okoštování - já se zamilovala do vacuum potu). Dalším argumentem bývá, že prostě ráno nemají čas se s tim patlat a v práci mají Nespresso...:-) To Nespresso mě asi štve víc jak "český turek"(z co možná nejčerstvěji napražené kávy, čerstvě namleté)...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TEDDYBEDDY: Nic z toho neni mym salkem kavy.:) Pivo piju Bernarda, vino si vozim z dovolenych na jihu Evropy, tvrdej skoro nepiju, kdyztak nejakou tu single maltku. A turka samozrejme.....

Fotak je ten bohuzel nejhorsi co mam - mobilni BlackBerry 5MPx. Nefoti ani tak dobre, jako kdysi muj prvni Fuji Finepix40i s 3Mpx. Ale pri dobrych podminkach to ujde...
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---

MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: ach jo... inu tady má ranni káva ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PREVIT: Mě to asociuje tendle lidovej gurmánskej level: Startky, pivo z petky, krabičák, zelená & " českej turek". Mmch. dobrej foťák ;)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ....a onen obavany logr z ceskeho turka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam