• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    PREVIT: tam je problem spis v dobe louhovani/extrakce, ne ?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: ach jo... inu tady má ranni káva ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PREVIT: Mě to asociuje tendle lidovej gurmánskej level: Startky, pivo z petky, krabičák, zelená & " českej turek". Mmch. dobrej foťák ;)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ....a onen obavany logr z ceskeho turka :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    PREVIT: No voalááá..:-D Já teda nejsem žádnej kávovej snob, takže ti přeji dobré ránko od Corty - nebo-li obilné "kávy" známé taky jako melta..:-D Chuť dětství - tý neporučíš...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Moje dnesni ranni kava :)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    Měsíc je oukej...MAXIMÁLNĚ ty tři měsíce... A do coffeesource si zajdi, PRAŽÁKU! :-D Jinak uznávám..e-shop je nedotaženej...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    hele, spíš měsíc:)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    A jeste dotaz k cerstvosti kavy - dle nasledujiciho clanku vydrzi cerstve uprazena kava "cerstva" 3-4 mesice, pokud je zabalena v pytliku s jednostranym ventilem, je to pravda?

Proč čerstvě pražená káva? Cafe Eternity
    http://www.cafeeternity.cz/21/proc-cerstve-prazena-kava
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Prosim vas,
    jake existujou u nas obchody s cerstvou kavou krome doubleshot? Zatim jsem jinde nekupoval (preferuju neco internetoveho).
    Narazil jsem na coffeesource.cz, lec ten ma snad nejnemoznejsi eshop, co jsem kdy videl.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    Co se týče MOKKA konvic, existuje super vychytávka v podobě redukce sítka. Vypadá to jako dírkovaná placička a držátkem. Do sítka pak můžete dát poloviční dávku kávy a touto redukcí ji přiklopíte (aby mohl vzniknout potřebný tlak). Do spodní části konvice by se mělo dát vždy stejné množství vody - tj. cca po ventilek - zkrátka aby voda nezasahovala do sítka. Pokud použijete redukci - chcete tedy méně kávy - stačí konvici odstavit dříve z plotny.

http://stores.italianbeandelight.com/catalog/100212001.jpg

Doporučuju se podívat na značku ILSA - typ TURBO EXPRESS (levnější) nebo Slancio (matná záležitost s pěknym designem)...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MLEJNIS: co čekáš od prevíta
    PREVIT: :-D
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ADAM: tak to asi bude problem konvice, a to jsem si myslela, ze vsechny tyhle konvice budou fungovat stejne :-/
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    TEDDYBEDDY: líbí se mi - jen co půjde do prodeje 220V verze, posílám objednávku :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: já si do svojí malý gaggie dal PID a taky to byl mohutnej krok kupředu. teď už myslim jen záleží na tom, jak moc budou šetřit na pumpě a samotný výrobě hardwéru.
    a ideální by bylo, kdyby to bylo kompatibilní s nějakejma rozšířenejma profesionálníma pákama.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    A ted si konecne pujdu udelat poradny kafe.....
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: no nic. kave zdar
    a tvemu zazivani tez ;)
    KURE
    KURE --- ---
    JOSKA_CZ: proc by to technicky neslo? cely slavny presso je "jen" papiňák.
    pokud nekecaj s tema fintama jak udrzet konstantní teplotu a tlak (a maj pravdu že s moderníma čidlama a regulátorama to neni takovej problem) tak to fungovat může.

bude to stát a padat na provedení.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Nicmene muj puvodni dotaz uz splnil svuj ucel. Dozvedel jsem se, ze tu jsou jak priznivci, tak nesmiritelni odpurci. Dal myslim netreba pokracovat.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MLEJNIS:
    MLEJNIS: Ale jdi, kdyby ses podival, prvni muj dotaz byl na "ceskeho turka". Tak se tomu kafi skutecne rika. A o nem vim docela dost. Skutecnou tureckou kavu: http://napoje.gastronews.cz/priprava_turecke_kavy
    jsem si parkrat delal, ale moc me nenadchla.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    JOSKA_CZ: Kup ho, uvař kafe a napiš recenzi ;)
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: a ty nevis nic o kave.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam