• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Imo, tlak + teplota v tom werku je řízená procesorem= nikdo to nebude řešit, pokud z toho aspoň něco teče. Imo si asertivně vynuť si výměnu přístroje.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILAZAJICEK: jsou tam jen dvě varianty - 8 a 12g. Ale to je stejně jedno, i přes tu 12g dávku jde voda strašně rychle..

    No nic, nebudu asi truchlit nad tim, že nikdo nepotvrdil mou teorii a budu si místo espressa dělat aeropress, jako jsem to dělal doposud.)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPYYDY: Netuším jak by se dal sníží ten tlak. Já mam takovej micro pakovej LaPavonni a ten na patnáct baru vyrábí slušný espresso . Nemůžeš řídit množství kafe?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jak už uvedl míla - může to bejt blbym rozvrstvenim kafe v gasketu
    taky to může bejt nedostačujícím množstvím kafe na jednu dávku
    a pak nedostatečnym tampem

    von ten vysokej tlak naopak zvyšuje riziko "channelingu" (nevim, jak česky, asi kanálování) což ve výsledku většinou vede k hnusnýmu, řídkýmu a rychle vyprcnutýmu kafi bez cremy.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILAZAJICEK: zkoušel jsem všechny možný stupně namletí, věř.) Rozdíl byl znatelnej, ale nedělo se nic, co by dělalo z toho výluhu presso. Jsem přesvědčenej, že jestli by něco pomohlo, je to snížení doby extrakce snížením pracovního tlaku, ale možná, že ani to by nic moc neudělalo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPYYDY: tak pak to mas namlety moc jemne ta voda si najde jen cestičku kterou teče a místo espressa mas nechutnej výluh.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILAZAJICEK: mlýnek mele fakt najemno, v šálku jsou i prachový částice. Soudě podle odpadu mi přijde, že je dávka i docela dobře stlačená..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPYYDY: To tlakem nenapravis, problem je ten mlynek.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s úpravou pracovního tlaku u nějakýho automatickýho pressovače?
    Máme doma Siemens TK52001, kterej extrahuje pod 15 barama a "kafe" vyteče po cca 10 vteřinách ( teď nevim, ale 35ml asi ještě výrazně dřív). Kafe tvoří spíš vodová a připálená tekutina bez výraznější crémy.
    Říkal jsem si, že snížení na cca 9 bar by s tim mohlo třeba něco zajímavýho udělat, ale i když jsem říkal, že s koncem záruky počítám, v autorizovanejch servisech se na to moc netvářili.
    Ten siemens má vlastní mlejnek s nastavitelnou hrubostí, ani nejjemnější hrubost ale dobu extrakce výrazně neprodlužuje..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    The Coffee Blood Pressure Connection - Caffeine and High Blood Pressure - Tea and Blood Pressure
    http://highbloodpressure.about.com/od/prevention/a/caffeine.htm
    VALOR
    VALOR --- ---
    ZUZKAOU: to bohužel nemůžu žena to viděla ve zprávách a hlásila mi to jako super zprávu že můžu pít kafe. Nějak se mi tomu nechce věřit
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALOR: mohl bys prosím dodat zdroj - tedy alespoň abstrakt té studie, ne článek na serveru typu novinky?
    VALOR
    VALOR --- ---
    Co si myslíte o tom novém objevu že kafe neškodí lidem s dlouhodobě zvýšeným tlakem?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mnoho lidí má zakrnělý nebo poškozený chuťový buňky ( nic proti nikomu). Spousta sraček všeho druhu se prodávaj ( daj prodat) výhradně v Čr nebo ve 3. světě. I v nezapadlejší vesnici v Chorvatsku nebo Řecku maj v hospodě profesionální presovač, páč lógr zalitej vodou nebo chemky typu instant/xin1 nikdo nekupuje. To samý je s alkoholem/ zmrzlinami/ cukrovinkami aj. potravinami.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAKOUBEK: mně kafe z kapslí krutě nechutná a navíc je člověk vydaný napospas jedinému výrobci. Měla jsem léta obyč pákový přístroj a popravdě jsem z něj měla výsledný produkt radši než z profimašin v práci - a i teď, když mi máma udělá presso z tejden otevřený plechovky Illy v Krupsu za tři tisíce, tak mi chutná víc. Asi jsem hříčka přírody.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    VECTOR: ano. definice mluví o tlaku, době extrakce a _teplotě_.
    s ohledem na to, že to má malej bojler bude u toho xindlu pravděpodobně divoce cestovat teplota během extrakce a i udržet počáteční teplotu extrakce při víc šálcích bude pravděpodobně kumšt (je to trochu kumšt i u tý Gaggie).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    moje drahá máti mi říkala, že mi koupí kávovar na tablety ke svátkům mamonu, který se už neúprosně blížej. Protože ví, že nejsem zrovna vánoční typ a nechci, aby kvůli tomu za mě někdo utrácel prašule, říkala mi, že to vůbec neni drahý. Mě to přijde drahý jako sviňa, protože člověk je odsouzenej ke kapslím od nestle. Když pominu, že je to nadnárodní společnost, která se přiživuje na zemích třetího světa, přišlo by mi nešťastný, mít na výběr mezi nějakejma prefabrikovanejma kávičkama. Radši budu pít dobrýho turka, kafe který si vyberu, namelu a vychutnám
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VECTOR: já ho měl nějakou dobu doma a byl jsem spokojenej. poměr cena/výkon je podle mě dobrej
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Za tři tisíce je Nespresso naprostá špička
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam