• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TWARR
    TWARR --- ---
    u frenche z ikei se mi po prvnim umyti nejak ohlo sejtko a je tam doura, neprilejha ;) ale ja to mam jako nouzovku, kdyz dojdou filtry. nejakou dvoustennou variantu ala french jsem videl a burdelu to v hrnku i pri uplnym vyliti nechavalo fakt minimum.
    LUKAS87: na druhou stranu, kolega ma french z tescomy a ten je udelanej tak, ze ta nadoba pri prevraceni z drzaku vypadne. takze vzdycky, kdyz si ho od nej pucim, na to zapomenu a pri vysypavani kafe do kose, mi to vypadne cele :D
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Nejdůležitější je (IMHO) kvalitní a jemný sítko (+ kvalitně provedený uchycení sítka). Konvice z Ikea jsou v tomhle ohledu dost průměrný, jejich sítka maj často tendenci v některejch místech nedoléhat ke stěně a nejsou mechanicky příliš odolný. Ale viděl jsem i horší. Za ty peníze nicméně ok.
    Dvojitá stěna má jedinej smysl - snížit množství tepla, jež nádoba odevzdá do okolí konvekcí a tedy zajistit konstantnější teplotu během extrakce. Netuším, jak moc velkej vliv na chuť to má, ale je to samozřejmě logická fičura a určitě to tomu neuškodí.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SRNECEK: co vím, tak třeba ten z Doubleshotu je sice dražší, ale má dvojitou stěnu, což by mělo mít lepší vliv na extrakci. Osobně jedu IKEA style a jsem spokojený :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TWARR: Lógr možná zůstane na dně, ale co chuť? Ne ne, zlatý frenchpres. Můj jsem koupil ve slevě za asi 100 korun a slouží bez výhrad.
    TWARR
    TWARR --- ---
    a jeste to zrecykluju, tenhle je tam dobrej ;)
    "xXEmoBettyXx [seznam.cz] dnes 21:34
    nevim jak ostatní ale u nás doma se káva dělá tak, že si v rychlovarné konvici uvaříme vodu a zalijeme již připravenou kávu v hrníčku a žádný mašinky na oddělení logru a vody fakt nepotřebujem protože to umíme pít tak aby logr zůstal naspod hrnku."
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEEAK: jezisi, se mi vratily moje vzpominky z detstvi. kdy vzdycky rano na stole stal vlaznej caj s pytlikem pigi, cernej jak bota, hnusnej jak podrazka :D
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, jsou nějaké zásadní rozdíly mezi french pressem za 500 Kč a 1000 Kč? Pokud vím, tak snad materiál by měl být stejný - tj. ocel. Max. předpokládám lepší přiléhavost sítka k okrajům nádoby u dražších french pressů.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    njn, vždyť čajovej obřad x pytlíkáč ze sámošky je to samý, když si dojdeš pro ten správnej pytlíkáč :-D
    TWARR
    TWARR --- ---
    taky ziju s tim, ze si tu delaj lidi v praci "turka" z jihlavanky v akci. nejvic me bavi, jak ta voda je v tom blate treba dve hodiny, nez to vypijou ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ZUZKAOU: Úplně v klidu. Respektujeme zlozvyky své i cizí ;)
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    ZUZKAOU: tímto způsobem si dělám (fialovou) Jihlavanku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TWARR: "... Co je špatného na turkovi, že ho ani slůvkem nezmínili? Já si dělám pouze turka - základem je koupit dobrý kafe, takže s "čibem" se nechytáte. Já kupuju Arko Mild & Fresh a nikdy se mi nepřepila. Zaliju kafe po dně, počkám 20 vteřin a doliju zbytek hrnku. Nic dalšího netřeba, kafe si dělám pro chuť kafe, ne pro chuť mlíka, nebo cukru. Chápu, že někteří vystudovaní baristé na turka zanevřeli, ale ujišťuju vás, že to co popisujete ve videu je jen módní vlna. To marketing vám říká, jak to máte dělat - já radši věřím prověřeným postupům ..."
    TWARR
    TWARR --- ---
    PROCKOOP: ta diskuze pod tim, to je parada!
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    Peklo na talíři: Domácí příprava kávy - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 807516)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/807516-peklo-na-taliri-domaci-priprava-kavy
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    BLACK_ONYX: dekuji :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    PRASOLET: coffee source?
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    Jinak otazka do plena. Znate nejakeho sikovneho cloveka z Prahy, ktery se zabyva repasemi kavovaru? Poridil jsem Faemu e61 z roku 62 a asi bych to hodil nekam na "diagnostiku" :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    TEDDYBEDDY: No mě jde o to, že tam nechci ten napěňovač.
    Vzhledem k tomu, že si to koupila partnerka, nemůžu jí to rozkuchat, tak chci sehnat nová a spodní dno odříznout.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WRONSKI: PS. Protlakuj ty dvojitý několikrát naprázdno, srovná se to a těsnění se taky uvolní zhruba po 20-30 cyklech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam