• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WRONSKI: " směs zhnusení, studu, údivu etc" lol..... prostě to tak neprožívej no, kór esi máš tu mašinu v podstatě zadara. Tejk it ýzy ;)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Výraz "super videjko" měl signalizovat směs zhnusení, studu, údivu etc... Přiznávám, že na okurku jsem nevzpomněl, ale mocně mi to připomnělo Receptář.
    (Nicméně bug/feature u těch misek postoj mě pobavil skutečně.)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    WRONSKI: Věřím, že je to video pro tebe užitečný, nicméně na mě to působí trochu "zapomněl jsi na okurku" dojmem.))
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Catler ES8010
    Už pomalu začínám zvládat záchvaty vzteku, které následují pokaždé, když vyndavám páku a kolem těsnění ustříkne bahno. Stále jsem nemohl pochopit, kde dělám chybu. Že je to "vlastnost" těch kreténských sítek s dvojitým dnem, jsem se dozvěděl až dnes, díky tomuhle super videjku.

    catler kavovar 2
    http://vimeo.com/17960661
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Na druhou stranu mi příjde, že to nepřeháněj s čerstvostí. Dneska si odtamtud přivezl provozní WhiteBlend - datum pražení 23. 3.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MIMA_A: neni zač, v poho :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    DYSTOPIK: diky, sorry
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MIMA_A: nedávno jsem měl podobnej dotaz, můžeš kouknout na reakce na něj
    [ DYSTOPIK @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ]
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Kdyz se tu probiraji ty balirny, koukam, ze cenove je to trochu jinde nez treba coffee source, kam chodim, protoze ho mam za rohem. Je tu nekdo, kdo to dokaze porovnat kvalitativne?
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    LUKAS87: heretik? tak to je v pohode, ja se bal oznaceni kacir ;)
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    RAGGALADY: doporucuji vyzkouset postupne kde co a pak se rozhodnout. vyber nejchutnejsi kavy je hodne individualni. mam zkusenost, ze ruzni lide (myslim beznou populaci ne profesionalni degustatory) budou dve konkretni kavy hodnotit jako podobne i jako uplne rozdilne - zalezi na tom, ktera slozka chuti je pro tebe dulezita...
    a pokud chces nejake konkretni doporuceni, tak treba tyto dve:
    http://www.kavaprodej.cz/indonesia-kalossi/variant/500/
    http://www.kavaprodej.cz/tanzania-aa/variant/500/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    RAGGALADY: Doporučil bych ti zastavit se tam osobně, rádi ti poradí.
    RAGGALADY
    RAGGALADY --- ---
    Zdravím, chci si koupit nějaké dva (či více) druhy kávy v Holešovicích http://www.kavaprodej.cz/
    ale nemůžu si vybrat, až tak zběhlá v těch zemích, druzích a chutích nejsem.
    Poraďte mi prosím, které by mohly být opravdu dobré a od sebe chuťově odlišné.
    Díky
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Heretik!
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    Kdyz tu byla ta diskuse, tak prispeji take se svou troskou do mlyna ;)

    Poridil jsem Hario Skerton a zde jsou zkusenosti po cca jednom mesici:
    - kupoval jsem na webu Doubleshoru, nakup i dodani probehlo dle mych predstav
    - kladne body za nastavitelnost hrubosti mleti; snadnou rozebiratelnost a cisteni
    - zpracovani a material v pohode, plast je sice plast, ale staci a nicemu nevadi (neni to zadny tenounky kousek, ktery praske pod pohledem)
    - mam sice dlane jak lopaty, ale relativne kratke prsty. diky tomu musim pri mleti drzet mlynek vetsi silou. lidem s drobnejsi rukou by to mohlo vadit (pri mnozstvi kavy na jeden salek asi ne, pri vetsim jiz ano)
    - namleti 30ti g kavy pod minutu (jak je psano na webu Doubleshotu) nejspis zavisi i na pozadovane hrubosti; piju kavu tureckou/arabskou (viz nize), takze melu na prach a vychazi to na 50g za cca 4 minuty (pro namleti 30g pod minutu bych nejspis musel mlynek pripojit na vrtacku a pravdepodobne bych tim kavu jeste jednou preprazil ;))
    - pri rozebirani pozor na podlozku pod ozubenym koleckem na nastaveni hrubosti mleti (na planku v navodu je vyznacena) - je vyrobena z pruhledneho plastu a snadno ji muzete ztratit
    - celkove jsem spokojen a pokud nekoho neodradi neco z vyse uvedeneho, tak mohu doporucit


    Pridam jeste prispevek do diskuse o tom, jak si kavu pripravovat

    Netvrdim, ze muj zpusob je idealni pro vsechny, ale casem jsem se k nemu propracoval a pro sebe jej povazuji za nejvhodnejsi. Zejmena je to o tom, ze mne chutove nikdy neoslovilo presso - tim myslim espresso vyrobene zkusenym baristou z kvalitni kavy na kvalitnim pristroji (celkem chutny napoj, ale pro mne ne moc zajimave), ne nejakou sracku, co podavaji v kdejake takykavarne.
    Pokud chci pouze jeden salek (kava rano a pak odchod pryc), delam si kavu klasicky v dzeve (kava + studena voda, dat na sporak, nechat trikrat zpenit, odstavit a nechat kavu chvilku sednout, prelit pres jemne sitko do hrnicku).
    Pokud nikam nemusim, vyrabim si kavu ve vetsim mnozstvi. Postup je obdobny - kava + studena voda do kastrolu, dat na sporak, nechat (vetsinou jen) dvakrat zpenit, odstavit a nechat kavu sednout (cca 5 minut). Nasledne pres jemne sitko preliji do konvice, ze ktere si pak nalevam. Takto vyrobim tak na 6 salku kavy, v konvici (neco pres 100 let stara kovova cajova konvicka) vydrzi dlouho tepla, posledni salek ci dva obcas piju studeny (mi to v nicem nevadi, nekomu by mohlo) nebo si kavu prihreji.
    Vyhodou tohoto zpusobu pripravy kavy je, ze nepotrebujete zadne specialni zarizeni (tim myslim i moka konvicku ;)), staci standadrni vybaveni kazde kuchyne (ja mam navic velmi malou kuchynku s pracovni plochou mensi nez ma vetsina z nas stul pod PC, a to pocitam i drez ;)). Pouze je potreba zvolit kastrol (nejspis ne z ruznych dnesnich "kosmickych" materialu), na kterem neulpivaji chute jinych pokrmu (kava s prichuti bramboracky asi nebude nic moc), nebo vyclenit jeden pouze na kavu.
    V praci mam k dispozici pouze rychlovarnou konvici, takze piju klasickeho ceskeho turka. Neni to idealni, ale rozhodne lepsi nez jit na kavu do vetsiny takykavaren.
    Dulezite proste je mit kvalitni surovinu.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    MOMENT: jojo. Ze zvedavosti jsem prihodil, abych vedel, za kolik se proda. No a byl jsem jediny...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    PRASOLET: to sis poridil tu jednopaku z aukra?
    TWARR
    TWARR --- ---
    TWARR: Myslel jsem ne dve stěny, ale dablovany sejtko.
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    Já teda frčím na moka konvičce a latté mám jako z kavárny :) Ale french press je taky dobrý. Jednu dobu jsem používala nějakou Tchibo variantu a ta byla celkem taky dobrá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam