• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TWARR: no ale na odkladani bot v predsini by ten horni rost nebyl vubec marny .) v podzimnim sychravem pocasi ci za snehovych metelic bys mel krasne vyhrate pohorky... a k tomu kafe na cestu.
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: idealne do nejake garsonky ;))
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    LUKAS87: Btw, co ten Catler vs. Gaggia classic? To je možná přiměřenější srovnání,ne? Předpokládám správně, že co se náhradních dílů a možnýho vychytávání teplot, tlaku, měnění termostatů atd., je gaggia v tomhle trochu podobnější třeba tý Silvii?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Ale já ti úplně rozumím. Řeč je o tom, že na trhu je celkov 12kg nerez mašina z kvalitních komponentů za 7,5k, která ti udělá kvalitní kafe do 20s.
    No a na eperimentování s tlakem a způsobem louhování je imo dobrý třeba tohle, kdyžuž ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: co teprve speedster, na doma ideál;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEDDYBEDDY: Se Silvií ano (ale doma jí nemám). Asi bych začal "teplotou extrakce 96 °C", pokračoval vibrační pumpou "15 bar" a skončil u dvojitýho dna basketu. Jestli do toho nejde strčit normální 60 mm basket (tedy s vnitřním rozměrem pro 58 mm tamper) tak je to tak pro děti.
    Další věcí je, že jsem na to nikde zatim nenašel servisní dokumentaci/rozkreslenej hardwér (ale tak moc jsem se nesnažil). Takže jakýkoli úpravy/opravy člověk musí řešit přes servis a nebo totál samodoma. Silvie je skrz naskrz popsaná (a dokumentace k ní je dostupná včetně náhradních dílů) a rozebraná tisícema lidí po celym světě a prakticky všechny smysluplný úpravy už někdo absolvoval, což je samozřejmě pro každýho, kdo touží po modifikaci za účelem dosáhnutí malýho domácího stroje na božské espresso, zásadní výhoda. Nemluvě o tom, že se na Silvii daj sehnat už hotový modifikační kity (třeba na PID) - má to dost lidí, takže s to někomu jinýmu v garáži vyplatí vyrábět.
    Ale upřímně - kdybych si chtěl doma dělat dobrý espresso, uvažuju o La Marzocco GS/3 :)

    S čimkoli větším se beztak tyhle domácí mašinky nedaj srovnávat ani z legrace (až na tu GS/3), ale to mi došlo až teprve ve chvíli, kdy sem začal dělat v kavárně na Promacu Green ME Plus... Tak sorry, že to tak hejtim.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Jak myslíš, říkám nerozdělával jsem ho. Právěže s tím rančíliem se v klidu porovnat dá. Máš s některým osobní zkušenost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEDDYBEDDY: Takže čtyřcestnej ventil, fajn, alespoň k něčemu jsme se dostali...
    TEDDYBEDDY: Za dvojnásobek je, pokud se nepletu, Silvie. To skutečně není srovnatelná kvalita :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    WRONSKI: OT: Když to posloucháte ve sluchátkách, tak je to skoro jako "barber's shop sound illusion".
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Nechce se mi to rozebírat. Ten čufl vepředu přepíná vodu/ páru do páky/ trysky a při návratu do střední polohy odfoukne přebytečný tlak pod rošt.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WRONSKI: Jasně tomu rozumím, ale srovnáváš tank s do oktávií. Prostě ti nesedí ty dvojitý filtry, páč seš zvyklej na jednoduchý. Teď, jak to píšeš jako by ten stroj byl na hovno, přičemž za nějakejch 8k není v týhle kvalitě nic srovnatelnýho ani za dvounásobek. Imo, buď se s tím nauč dělat nebo to prostě vyměň ;)
    PS. mně z páky bahno nestříká, ani po ukončení cyklu tam žádnej tlak nezůstává.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WRONSKI: Spíš sis měl objednat jednoplášťovou misku, ta má jinak dírky
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    LUKAS87: Nemá. Má ho až vyšší model 8012.
    Už mám na cestě náhradní misku. Odříznu z ní spodní dno, snad se to začne chovat trochu líp.

    TEDDYBEDDY: Jednak komentuju video, a ne přístroj, druhak nemám žádnou mašinu zadara, ale mám na krku další spotřebič, který funguje napůl a kvůli záruce ho nemůžu předělávat.
    A třeťak jsem rok dělal kafe na šedesátikilovém hovádku, kde bylo všechno standardní, všechno fungovalo a bylo to bezva. Akorát kapku dýl trvalo, než se nahřál, ale to řeší spínač s časovačem - měli jsme budíček ve stejnou dobu. Když pak mám něco vyplodit s mršby typu 8010 (nebo ještě hůř Bosch Barino), těžko se ubráním silné frustraci.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEDDYBEDDY: Ten Catler má trojcestný ventil?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: což ale není případ catlera
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WRONSKI: a taky je to vlastnost vsech kavovaru bez trojcestnyho ventilu...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WRONSKI: " směs zhnusení, studu, údivu etc" lol..... prostě to tak neprožívej no, kór esi máš tu mašinu v podstatě zadara. Tejk it ýzy ;)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Výraz "super videjko" měl signalizovat směs zhnusení, studu, údivu etc... Přiznávám, že na okurku jsem nevzpomněl, ale mocně mi to připomnělo Receptář.
    (Nicméně bug/feature u těch misek postoj mě pobavil skutečně.)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    WRONSKI: Věřím, že je to video pro tebe užitečný, nicméně na mě to působí trochu "zapomněl jsi na okurku" dojmem.))
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Catler ES8010
    Už pomalu začínám zvládat záchvaty vzteku, které následují pokaždé, když vyndavám páku a kolem těsnění ustříkne bahno. Stále jsem nemohl pochopit, kde dělám chybu. Že je to "vlastnost" těch kreténských sítek s dvojitým dnem, jsem se dozvěděl až dnes, díky tomuhle super videjku.

    catler kavovar 2
    http://vimeo.com/17960661
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam