dostala se ke mne dosvetla uprazena etiopie yirgacheffe od la boheme (datum prazeni nekdy v polovine brezna). pri rucnim mleti me zarazilo, jak to jde oproti jinym kavam ztezka (oproti illy co jsem dostal darem, ktera je skoro cerna, je ten rozdil opravdu markantni), ale prisuzuju to stupni prazeni.
co me ale udivilo - klasicky jsem nacpal konvicku do plna, bez nejakeho utlacovani, kava ale temer netekla, spis jenom tak vyprskavala. prekvapive nechutnala nijak prepalene ci jinak hnusne. pomleta byla dokonce o trochu hrubejc, nez by mela. kavovej bobek nesel vyklepnout, ani prst do nej nesel zaborit,jak byl tvrdej.
ted jsem zkousel znova a konvicku jsem naplnil neco nad polovic. kava tekla krasne, po rozsroubovani jsem seznal, ze umleta zrna nabyla na objemu a sitko bylo plne po okraj, po promacknuti jsem nezjistil zadnou vyraznou dutinu. kava byla taktez chutna, ale nejpis lehce podextrahovana, kysele tony jsem citil az u poslednich par loku, kdezto u predesleho pokusu hned od zacatku, ale nijak neprijemne (redim pul napul vodou, ale to asi neni podstatne).
a ja se ptam, je-li normalni, ze nektera kava takhle nabyde, jeste jsem se s tim nesetkal.
diky:)