• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: iberital challenge a ten ascaso i2 maj stejný vnitřnosti.
    poohlídni se po použitym ranciliu rocky. nebo to vydrž a každej den čekuj bazoš.cz a aukro - občas se tam objeví skvělá (cenově) nabídka na profi stroje z gastroprovozů, kde většinou stačí koupit nový kameny (kolem 800 Kč) nebo je nechat nabrousit (kolem 400 kč) a celou tu věc umejt, a máš rázem mlejnek z kategorie "na tom se už espresso udělat dá".

    navíc iberital i ascaso maj mikrometrický nastavování hrubosti, takže nějaký občasný přeštelování z espresso hrubosti na fp/filtr a zpátky v podstatě nepřipadá v úvahu (pokud si teda nechceš ukroutit ruku, páč to dá fakt zabrat - ten iberital jsem měl doma).
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Poradíte s výběrem kafemlýnku? Z 90% pomelu na espresso, zbylých deset aeropress nebo frenchpress. Rozhoduji se mezi Iberital challenge, Ascaso I-steel I-2 a Baratza Maestro+.

    Osobně bych šel kvůli ceně nejraději do Iberitalu, ale rád dostanu nějaký druhý názor.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MEYBYBY: potvrzuju BLACK_ONYX: LaMarzocca jsou pozůstatky po CH. a velmi rychle jsou nahrazovány Marisami - což jsou "kávovary" dělané přímo pro provozy CC
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SATAI: pardon. to jsem prehlid.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JAKOUBEK: Alzu jsem tam psal ;) To je caste misto, kde se rano stavam clovekem.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SATAI: Alza v Holešovicích od osmi? :) Pražírna na pavláku má myslím od půl deváté.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SATAI: mám ruční Hario Mini Mill a když nechci hlučit, chodím se s ním schovat na záchod, tím jsem za dvěma dveřma od spáčů nebo sledovačů televize (tam stačívají jedny dveře, kuchyňskou linku máme v obýváku). a pak moka konvičku.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Cafe lounge ma driv myslim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SATAI: tak v létě to řeší coldbrew - večer nameleš a namočíš, ráno vypiješ.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAR_TINA: mám. ale přijde mi, že i s tím mlýnkem dělám moc hluku, když vedle někdo spí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SATAI: :)
    Ruční mlýnek a french press? Já si nedat kávu ráno doma, tak poloomdletá somruju u nejbližší lékárny kofein v tabletách. Nízký tlak mě nutí pít i věci u benzinek. Ale poučena si někdy radši koupím redbull než "kafe".
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAR_TINA: to nadělá hluk (domácnost skřivana a sovy). leda by se dal koupit Porlex s tlumičem ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SATAI: jediná jistota je doma :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Což mne přivádí k věci, co mne trápí: dá se někde v Praze získat šálek dobrého kafe ráno? Mezi šestou a osmou mi to přišlo jako mission impossible, před devátou docela obtížné (Alza, Ema a Mezi zrnky, jinak o ničem nevím)
    SATAI
    SATAI --- ---
    NTR23: To je pekna teorie cloveka, ktery ma krevni tlak. Alespon nejaky ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MAR_TINA: Do sbux nechodím. Stavil jsem se tam jednou na snídani před schůzkou (na I. P. P). A dal si tu zmíňěnou filtrovanou. Bez cukru a mléka, jak jsem zvyklý. Nedalo se to ani k tomu toastu vypít. Nechal jsem to tam. Než příště hnusné kafe, tak raději žádné kafe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: Proto ve Starbucks volím vždy "směsku dne" nebo jak to nazývají. To je velmi slušná filtrovaná káva. Klony od espressa neberu.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Přítelkyně dělá shodou okolností v Costě baristku a podle toho co říká, tak jim v přípravě docela věřím. Ten rozdíl co mi popisovala mezi Costou a Starbucks byl obrovskej.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    BLACK_ONYX: Coffee Heaven, proč jen jsi Costou? ;-) Terezzzka je špičková, to je jasný.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MEYBYBY: jen v některý coste jako pozůstatek po coffee heaven. co jsem viděl tak v coste povetsinou bída, to v coffee heaven si baristy dost cepovali. terezzzka může potvrdit.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SATAI: Naprosto spravne ;) a taky ta "dneska mi to u vas nechutnalo, nedam vam ani korunu... tak cau zitra" ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    JAKOUBEK: Chapu to spravne tak, ze jsi ona kancelar, kam se da prijit s "prisel jsem na kafe"? ;)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LUKAS87: Jako rodic bych si dovolil poukazat na ranni bloky naprosto dementnich pohadek prolozenych desitkami reklam na umelohmotne nesmysly, ktere inteligenci naseho potomstva devastuji mnohem vice nez kofein ;)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    LUKAS87: V Costě maj prý dokonce La Marzocco kávovary! Byla sem tím sdělením omráčena. Starbucks má jakousi bednu, ze které teče káva, to áno - prý vlastní výroba.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Tak přátelé, jedna smutná zpráva:

    :: OSEL.CZ :: - Po kávě potomstvo hloupne
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=7069
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    JAKOUBEK: Co s tim zajít do Vršovic do "CofíSórs"..? :-D Ne, chápu. Když si vyhandluju volnější odpoledne, chtěla bych taky konečně spatřit ten váš stroj!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MEYBYBY: Ahoj. Jo vezmu ji do prace. Mam tam cone drip i vacpot, takze si muzem hodit kostkou. Na espressu bude balicek smesi z The Barn z Berlina. Uterka se hadam nedozije ani jeden z nich ,)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    JAKOUBEK: Takže na Vltavský? :-)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Kdyby mel nekdo chut na opravdovy dzusikovy drip, v pondeli otviram a konzumuju neocekavane ziskany balicek Ethiopia Wote z prazirny Drop Coffee ze Stockholmu.

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Především ve všech starbucks, co jsem viděl, maj mašinky, kde zmáčkneš tlačítko a vypadne kafe. Na rozdíl třeba od Costa Coffe. To mi příjde jako docela zásadní - a nebo je to jenom můj omyl?
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    Děkuju za reakce! :-) Potřebuju ze sebe shodit určitou nedůvěru, kterou vůči SB chovám. Další část výzkumu je totiž "terénní výzkum". Ale je to spíš sociologického než gurmetského ražení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam