• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MR_DAN: jo, kavu maji celkem ok, spis to vetsinou neumi pripravit.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JAKOUBEK: ja mel posledni pytlik do ajropressu nejakou etiopii z mamacoffee a byla uplne vpohode, dobra, presne o co jsem si rekl - ovocna, min prazena... vubec bych se nestydel zajit si tam pro kafe zas
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenost s dripperem Tiamo v02? http://www.sicafe.cz/product.php?id_product=148

    Jde mi o to, jaké filtry do něj pasují, protože se mi nepodařilo vygooglit kloudné stránky (české), kde by se filtry daly sehnat. Budou do něj sedět filtry pro Hario V60-02 ? http://www.doubleshot.cz/papirove-filtry-v60-02-vcf-02-100w.html
    KOLU
    KOLU --- ---
    La Marzocco featured on Discovery Channel's How Do They Do It - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4jOnVv5pO4A
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    UGENOVA: TOHLE je osvěta? to jsem jediná, komu půlka těch věcí přišla jako blábol?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JAKOUBEK: A ja přidám jeste prodejnu Megapixel (doubleshot) v Holesovicich
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SRNECEK: Kromě zmíněné Pražírny...prodejna kávy v Růžové ulici (Coffee Source), Coffee House ve Francouzské (Coffee Source), Alza Café Holešovice (Doubleshot), Můj šálek kávy na Křižíkově (Doubleshot), Dům kávy na Strossmayeráku (La Bohéme), Dům kávy na letné (La Bohéme)... a ať mě tu nikdo nenařkne z kávového nazismu... kafe prodávaj i v Mamacoffee.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: tam kde ti bez sebemenší prodlevy řeknou, kdy byla pražená.

    Ale jinak většinou beru v Pražírně, protože se na pavláku vyskytuju nejčastěji. Onehdá jsem na trhu na jiřáku vzala čtvrtkila Costariky, nebo čeho od https://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Alegre/276878862356326 a je to ideální na raní velký hrnek překapávané s mlíkem. Měl ji za 125 Kč a pochopitelně blíže komoditní kávě, než kávy z mikrolotů, ale tak zase člověku není líto do toho lít to mlíko a vařit si to slabší na ten velký kotel.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SRNECEK: http://www.piccoloneexistuje.cz/faq nebo www.prazirny.eu .. nebo zkus trochu prohledat místní diskuzi, tohle je tu velmi frekventovaná otázka :-)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Kde v Praze kupujete kvalitní kávu? Děkuji.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    UGENOVA: Vsude. Na radiozurnalu dnes Frantisek Rohacek. http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2977815
    UGENOVA
    UGENOVA --- ---
    Už i na Ona Dnes probíhá osvěta .)
    OBRAZEM: Co za kávu pod jakým názvem dostanete? - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-pod-kterym-nazvem-spravne-dostanete-1in-/styl.aspx?c=A130930_124657_styl_jup
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    TABBY: pripadne tuto: KEMPES (druha cast prispevku)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    PRDELMRDEL: Nejvíc! Vzhledem k tomu, že se jedná o pražírny jako hranatý mlýn (SquareMill-e), tak si řikám, že se pani musela přepsat i v té Middle Europe, což nedává žádný smysl, a myslela Middle Earth! Docela by mě pak zajímalo, jestli praží světlejc hobiti nebo elfové..
    TABBY
    TABBY --- ---
    KURE: Dik za tip. Poslouzis i nejakym pricetnym navodem (staci odkaz) jak na to, aby byl vysledek pitelny? Nejak po tom zazitku se spalenou moka konvickou z minuleho tydne nemam uplne naladu na experimenty...
    KURE
    KURE --- ---
    TABBY: skus si uvarit kafe do džezvy :) (misto džezvy poslouží jakýkoliv dost vysoký kastrolek.)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    BLACK_ONYX: Jo, i s tema zavorkama:) Zajmalo by me, jestli nekoho z one of the best roasters they know napadlo hodit si to do translate..
    LUKY
    LUKY --- ---
    TABBY: Porid si mlynek jak pise BLACK_ONYX. Kafe po namleti rychle ztraci aroma. Kdyz jsem si onehda chtel nechat v Cafe Fusion namlyt kafe, tak na me barista koukal jak na vraha...ted uz ho chapu :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TABBY: porid si mlynek. Mleti na prani je vzdy osemetne. Kazda jedna metoda nema vzdy stejne univerzalni mleti. Ja to vetsinou zakaznikovi ukazu a necham odsouhlasit at jsem z obliga. Obzvlast za mleti na domaci espresso bych mlatil pres prsty portafilterem. A obcas pripisuji na sacek stupen mleti, at si priste rekne jestli mu to vyhovovalo nebo to chce jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam