• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KURE: Dik za tip. Poslouzis i nejakym pricetnym navodem (staci odkaz) jak na to, aby byl vysledek pitelny? Nejak po tom zazitku se spalenou moka konvickou z minuleho tydne nemam uplne naladu na experimenty...
    KURE
    KURE --- ---
    TABBY: skus si uvarit kafe do džezvy :) (misto džezvy poslouží jakýkoliv dost vysoký kastrolek.)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    BLACK_ONYX: Jo, i s tema zavorkama:) Zajmalo by me, jestli nekoho z one of the best roasters they know napadlo hodit si to do translate..
    LUKY
    LUKY --- ---
    TABBY: Porid si mlynek jak pise BLACK_ONYX. Kafe po namleti rychle ztraci aroma. Kdyz jsem si onehda chtel nechat v Cafe Fusion namlyt kafe, tak na me barista koukal jak na vraha...ted uz ho chapu :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TABBY: porid si mlynek. Mleti na prani je vzdy osemetne. Kazda jedna metoda nema vzdy stejne univerzalni mleti. Ja to vetsinou zakaznikovi ukazu a necham odsouhlasit at jsem z obliga. Obzvlast za mleti na domaci espresso bych mlatil pres prsty portafilterem. A obcas pripisuji na sacek stupen mleti, at si priste rekne jestli mu to vyhovovalo nebo to chce jinak.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    PRDELMRDEL: jakoze fakt celej ten text? Lol
    TABBY
    TABBY --- ---
    V patek jsem si nechala v mistni kavarne namlit kavu (fairtradeova kenya mammacoffe, nic jineho nemeli) do moka konvicky. Slecna za pultem se mne optala, jaka jemne mleta ma kava pro moka konvicku byt ;) Melo mne to varovat; mam tu 100 g neceho, co je mlete tak jemne, ze to proleze filtrem do horni nadoby, a celkovy dojem je mizerny. Co s tim? Da se ten "prach" zuzitkovat na turka pro navstevy (co chteji turka)?
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    Pro pobaveni, todle prislo do Bonanzy:)

    On Aug 28, 2013, at 2:08 PM, Slováková Kateřina wrote:

    Dear coffee roasters (nahradím vždy názvem pražírny),

    I'm coordinating the coffee program of the 2nd Prague Coffee Festival in Czech Republic. The main goal of this festival is to arrange a meeting of roasters, baristas and coffee enthusiastics in order to enjoy whole day full of great coffee experiences and information.

    We would like to welcome cafes, roasteries and visitors not only from Czech Republic, but from all over the coffee world. Last year, during the premiere Prague Coffee Fest, we introduced coffee samples for example from Tim Wendelboe, Has Bean, SquareMille, Five Elephant,(nahradím tam vždy někoho ať to zní lákavě a není tam ten komu to posílám) etc. and they achieved great success.

    We consider you one of the best roasters that we know and we would like to cooperate with you this year, so if it is possible to have your coffee beans for the cupping, it would be great! We will have there tastings of different coffees prepared in a drip / aeropress, so if you send us some more for that, we will present you there as well. It would be real pleasure for us and for all the visitors if you will be interested and as we believe, it will bring you positive awarness of your brand among Middle Europe. More information follows.

    (...)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TABBY: nasypat tam sodu, nalít trochu vody, nechat tak hodinku stát. Pak přilít ocet a nechat to vybublat. Posléze pořádně vypláchnout. Pokud nechceš aby byla octová vůně vůbec přítomná, tak použij kys citronovou.
    KOLU
    KOLU --- ---
    TABBY: čistidlo na nerez nebo cafizza nebo roztok uhličitanu sodnýho se saponátem...?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Podarilo se mi pripalit mokka konvicku (nerez, IKEA). Vrsek a tesneni je v poradku, spodni dil ma vevnitr, na dne, duhovy kruh, a dost smrdi. Nejake tipy, jak se toho smradu zbavit a konvicku zas ozivit?
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    JUANITA: Tohle bylo na Krymský, přesně tak. :-) Jinak zrníme se zrním kousek vejš - Francouzská.. Pravda, nevyjeli jsme moc daleko za humna.
    MOMENT: Měli jsme Promac dvoupáku a mlýnek Macap.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Nedá si někdo něco od Squaremile? Ve středu budu objednávat. http://shop.squaremilecoffee.com/
    KOLU
    KOLU --- ---
    Tipuju na Promac.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MEYBYBY: a co je to za kavovar?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PREM: jo, tenhle mi chutna! asi vemu dneska dalsi.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MEYBYBY: kupoval jsem si od vas, bylo to na krymsky, hm?
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    Nemohu neukázat naše nové kávové vozítko. Teď v sobotu poprvé v akci a perfektní! (Kávovar jel na plyn.)


    PREM
    PREM --- ---
    Přátelé, tak tohle nemá chybu: http://www.doubleshot.cz/ethiopia-yirgacheffe-kochere-natural-espresso.html
    Velmi atraktivní model, který myslím dobře ukazuje, že káva na espresso může pěkně vyniknout i na filtru a že tmavší pražení nemusí nutně znamenat připalování..
    Dnes ráno jsem testoval na V60ce a velmi potěšila - parádní "sexy popík" (ale stylový! :) s velmi intenzivní vůní a též značně chytlavou chutí. Jahodový cheesecake a smetanové tóny - Ano! a k tomu nádech po malinách a pěkně vykreslený kakaový závěr..
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    SATAI: Chvili jsem nad tim taky premyslel, ale voda by si bez filtru prosakla uzkou cestu dolu a kava na kraji by klidne zustala sucha, takze funkce je v rovnomernem rozlozeni vody na celem povrchu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam