• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    AXTHEB: Mě to nepiš, já ten kávovar nevyrábím.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOLU: Ja absolutne nechapu, proc takovej kavovar nema v sobe pid kontroler zabudovanej. To by se jako hur prodaval, kdyby nestal 412 euro ale 415? Protoze vetsi vyrobni naklady to udelat nemuze, dyt je to navic termistor a nejakej cip co to spocita, vsechno ostatni tam uz je.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Teď mi sere, že nemám soustruh, napadlo mě totiž, jak zkonstruovat takovej mlejnek bez problémů s vystřeďováním středního kamene a přitom zachovat možnost změny hrubosti mletí...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    PREM: Podle tý diskuze to zní fakt šeredně.. Za sebe můžu odpřísáhnout, že při porovnání s mym mini millem to fakt bylo mnohem, mnohem lepší, fotky jsem bohužel nepořizoval. V tom cofeenation ho dostali jako promo, tak mě napadá, že ten, co jsem měl v ruce, mohl bejt jeden těch prototypů, který podle tý diskuze měli bejt v pohodě. Zdá se, že problém nastal v 'sérijový' výrobě... Je to fakt škoda, protože pokud by kvalita měla být stejná, jako ten s kterym jsem si hrál, šel bych do toho...
    KOLU
    KOLU --- ---
    3MARIE: PID pro SBDU je základ.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    Rocky, meet Silvia !

    Tri roky jsem jel na Saeco rio vapore (dostal sem ho zadarmo od kamarada, kteremu se valel v garazi od minulyho stoleti), kdyz sem ale koupil Rockyho a nastavil tu 'spravnou' jemnost mleti, Saeco to nedal a vyletelo mu tesneni z bojleru. To se opakovalo nekolikrat (kazda oprava zabrala pres hodinu), takze sem musel mlit na vetsi hrubost a pull time upravovat mnozstvim kafe a relativne vysokym pritlakem pri pechovani. Kdyz mi ted prestala fungovat para, rekl jsem si, ze se v tom nebudu uz dal vrtat a Rockymu poridil Silvii ;) Je to dost uzasna masina. Jednoducha a old-school. Podle toho co jsem cetl, se da taky vyborne tunit externima kontrolerama teploty (PID) atd.

    KOLU
    KOLU --- ---
    Fok, takže si nakonec budeme muset špičkovej ruční mlýnek stejně sestrojit sami... A nebo vysolit těžký keše za HG one.
    PREM
    PREM --- ---
    SNORRY: Po prolistování diskuze a fotek na HB, musím říct, že mé prvotní nadšení (ač jsem mlýnek zatím nezkoušel) poněkud ochladlo.. Zejména to hrubé mletí (opět..) a sesazení kamenů vypadá na detailu znatelně jinak, než na fotkách u výrobce. Snad je to věc série či velké poptávky (?), ale raději přece jenom ještě počkám na srovnání s OE LIDO 2.
    Nicméně musím přiznat, že jsem se na ty sexy fotky a reklamní video hned z kraje taky rychle chytnul.. Tak uvidíme :)

    Owner experience with Comandante C40 - Grinders - Page 9 • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/grinders/owner-experience-with-comandante-c40-t27257-80.html
    Owner experience with Comandante C40 - Grinders - Page 11 • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/grinders/owner-experience-with-comandante-c40-t27257-100.html
    a dále..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PSYCHOPATICK: jojo. a pokud si v tý konvičce nebudeš dělat kysaný zelí, tak se nemusíš bát ani toho hliníku. mam taky hliníkovou a nic zvláštního se se mnou neděje
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    TABBY: nemáme indukční desku, všude v baráku plynové sporáky...to je v pořádku ne?
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSYCHOPATICK: Do zvazovani zahrn taky to, zda maji dotycni indukcni desku nebo ne.

    Btw, s tou kavou z moka konvicky je to stejne vesele. Mam z IKEA nerez na dva salky, coz je v praxi takovy bezny hrnek. Piju jednu denne, paac jinak by mi asi pukla aorta. Navsteve, co tu byla o vikendu, jsem kavu z konvicky rozlila do dvou hrnku. Naredili si to horkou vodou, pomerne dost, a jeden i tak kavu nedopil, ze pry je moc silna. No a pak tu jednou byl na navsteve chlapik, co dela v iDnesu. Moka konvicek vypil pet a vubec nevypadal, ze by se mu po takove davce kofeinu mela rozskocit hlava ;)
    KOLU
    KOLU --- ---
    PSYCHOPATICK: vyhledej si tu v historii příspěvky od id ERNEST_GASKIN.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NTR23: přesně tak, já kdysi pořídil bialetku na indukci asi na 5 kafí, nikdy jsem pořádně nenaplnil sítko a kafe nicmoc..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: já takové dvoušálky absolvuju denně tři ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PSYCHOPATICK:
    NTR23:
    to bych si radši udělala silné malé kafe a dolila vroucí vodou. jde tam přece i o velikost toho filtru, který by se měl plnit kávou až do plna. tím pádem by mi dvoušálková konvička žrala sakramoc kafe a ranní káva by mě asi vybzíkala až do večera :D
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PSYCHOPATICK: Ano, jednošáleková bialettka udělá opravdu malou italskou kávu. Do těch 50 ml.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    toto jsem se dočetla na stránkách Upozornění: Italské měřítko velikosti šálků kávy neodpovídá českým zvykům. Proto je nutné se při rozhodování o velikosti kávovaru řídit objemem, nikoli počtem šálků. jedno-šálek má obsal 50ml, dvou-šálek 100ml znamená to tedy, že je lepší koupit dvou-šálek pro jednoho, že ano? MAR_TINA: , NTR23: raději si to ověřím, abych mu nekoupila blbost. :)
    Btw: kávu nepiji, max. jednou, dvakrát do roka...:))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AOTEAROA: no já nevím - na patinu věřím jen u takové té čínské neglazované keramiky na čaj a to ještě pak je potřeba do jedné konvičky sypat jen jeden druh čaje.

    Pokud si vařím kávu a chci aby různé kávy měli různou chuť, tak ta patina mi v tom bude dost vadit.

    A teda hliník s kyselinama v kávě reaguje. Pravda nemá na to dost času, protože reaguje až nahoře, kde je ta naprskaná káva a ta tam nebývá dlouho, ale i tak.

    Souhlasím s tím že nemýt jarem, zejména s milionem vůní a přídavných látek typu aloe či jiné voloviny, a nebo rozhodně pořádně oplachovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PSYCHOPATICK: já mám dva. Pro sebe dvoušálkový, pro dva 4šálek. Na veké kafe frenchpress.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NTR23: ano, přesně kvůli tomuhle popisku jsem se tu tehdá ptala, zda myjete a drhnete, či necháváte patinu, a někdo si myslel že to nemyju vůbec :D takže - ideálně mýt důkladně prstama či čistou houbičkou pod teplou vodou, ale ne saponátem.

    PSYCHOPATICK: vařím si denně jednu kávu pro sebe, občas mám návštěvu. takže rozhodně konvička pro jednoho, a k tomu mám konvičku pro dva. tím pádem zvládnu udělat jedno, dvě nebo tři kafe najednou, vždycky stejně dobrá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam