• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Mohl by mi prosím někdo poradit dobrý mlýnek na kávu v co nejpraktičtějším provedení, s keramickými mlecími kameny a nastavitelnou hrubostí mletí?
    Uvažuji o koupi těchto dvou: Hario Mini Mill Slim ( http://kavomlynky.heureka.cz/hario-mini-mill-slim/recenze/ ) anebo i vytuněného s překapáváním: Grindripper ( http://www.grindripper.cz/ , http://kavomlynky.heureka.cz/grindripper-prenosny-rucni-mlynek/recenze/ )
    (Jinak namletou kávu si připravuji v jezvě).
    Děkuji
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj! Mohl byste mi někdo doporučit dobrou prazženou kávu do frenchpressu někde v Praze? zatím znám jen Coffee Source a Mama Coffee a chtěla bych zkusit ještě něco jiného. Díky
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: jedu za tebou!
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Jinak jak jsme se tu bavili o ohodnocení baristů, tak tady na západě (v Begii) si nemůžu stěžovat. Právě jsem dostal první výplatu, po zdanění 10,82 Eur/hod... Což když porovnám s cenou espressa (1,80 Eur za šálek) tak tomu uplně nerozumim, proč u nás dostáváme drobáky. Tim samozřejmě nechci nikoho odrazovat od barističení u nás...
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Ceny kávy se na burze propadly, Češi ale platí stále víc - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/...hod-a-sluzby/ceny-kavy-se-na-burze-propadly-cesi-ale-plati-stale-vic-1031171
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    STANTHA: co rozpocet? koukam isomac kolem 45 tisic... etnica bude mozna skoro dvojnasobek. u isomacu by bylo dobre poslechnout si cerpadlo. pisou, ze ma vibracni, ktere muze delat celkem kraval... osobne setrim na totok: http://www.rocket-espresso.it/ V58 ma dualni bojler a rotacni cerpadlo... krome toho nekompromisni design .)
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    nekdo prosim vetsi zkusenosti s kavovarama?
    shanime kavovar pro malej provoz..

    mame tip na tyhle dva

    http://www.orchestrale.com.au/etnica ( jednopákovej)
    ISOMAC - since 1977 espresso & cappuccino machines
    ISOMAC - since 1977 espresso & cappuccino machines
    http://www.isomac.it/model.asp?id=25

    budu rad za kazdou radu
    diky
    KOLU
    KOLU --- ---
    AXTHEB: Mě to nepiš, já ten kávovar nevyrábím.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOLU: Ja absolutne nechapu, proc takovej kavovar nema v sobe pid kontroler zabudovanej. To by se jako hur prodaval, kdyby nestal 412 euro ale 415? Protoze vetsi vyrobni naklady to udelat nemuze, dyt je to navic termistor a nejakej cip co to spocita, vsechno ostatni tam uz je.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Teď mi sere, že nemám soustruh, napadlo mě totiž, jak zkonstruovat takovej mlejnek bez problémů s vystřeďováním středního kamene a přitom zachovat možnost změny hrubosti mletí...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    PREM: Podle tý diskuze to zní fakt šeredně.. Za sebe můžu odpřísáhnout, že při porovnání s mym mini millem to fakt bylo mnohem, mnohem lepší, fotky jsem bohužel nepořizoval. V tom cofeenation ho dostali jako promo, tak mě napadá, že ten, co jsem měl v ruce, mohl bejt jeden těch prototypů, který podle tý diskuze měli bejt v pohodě. Zdá se, že problém nastal v 'sérijový' výrobě... Je to fakt škoda, protože pokud by kvalita měla být stejná, jako ten s kterym jsem si hrál, šel bych do toho...
    KOLU
    KOLU --- ---
    3MARIE: PID pro SBDU je základ.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    Rocky, meet Silvia !

    Tri roky jsem jel na Saeco rio vapore (dostal sem ho zadarmo od kamarada, kteremu se valel v garazi od minulyho stoleti), kdyz sem ale koupil Rockyho a nastavil tu 'spravnou' jemnost mleti, Saeco to nedal a vyletelo mu tesneni z bojleru. To se opakovalo nekolikrat (kazda oprava zabrala pres hodinu), takze sem musel mlit na vetsi hrubost a pull time upravovat mnozstvim kafe a relativne vysokym pritlakem pri pechovani. Kdyz mi ted prestala fungovat para, rekl jsem si, ze se v tom nebudu uz dal vrtat a Rockymu poridil Silvii ;) Je to dost uzasna masina. Jednoducha a old-school. Podle toho co jsem cetl, se da taky vyborne tunit externima kontrolerama teploty (PID) atd.

    KOLU
    KOLU --- ---
    Fok, takže si nakonec budeme muset špičkovej ruční mlýnek stejně sestrojit sami... A nebo vysolit těžký keše za HG one.
    PREM
    PREM --- ---
    SNORRY: Po prolistování diskuze a fotek na HB, musím říct, že mé prvotní nadšení (ač jsem mlýnek zatím nezkoušel) poněkud ochladlo.. Zejména to hrubé mletí (opět..) a sesazení kamenů vypadá na detailu znatelně jinak, než na fotkách u výrobce. Snad je to věc série či velké poptávky (?), ale raději přece jenom ještě počkám na srovnání s OE LIDO 2.
    Nicméně musím přiznat, že jsem se na ty sexy fotky a reklamní video hned z kraje taky rychle chytnul.. Tak uvidíme :)

    Owner experience with Comandante C40 - Grinders - Page 9 • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/grinders/owner-experience-with-comandante-c40-t27257-80.html
    Owner experience with Comandante C40 - Grinders - Page 11 • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/grinders/owner-experience-with-comandante-c40-t27257-100.html
    a dále..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PSYCHOPATICK: jojo. a pokud si v tý konvičce nebudeš dělat kysaný zelí, tak se nemusíš bát ani toho hliníku. mam taky hliníkovou a nic zvláštního se se mnou neděje
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    TABBY: nemáme indukční desku, všude v baráku plynové sporáky...to je v pořádku ne?
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSYCHOPATICK: Do zvazovani zahrn taky to, zda maji dotycni indukcni desku nebo ne.

    Btw, s tou kavou z moka konvicky je to stejne vesele. Mam z IKEA nerez na dva salky, coz je v praxi takovy bezny hrnek. Piju jednu denne, paac jinak by mi asi pukla aorta. Navsteve, co tu byla o vikendu, jsem kavu z konvicky rozlila do dvou hrnku. Naredili si to horkou vodou, pomerne dost, a jeden i tak kavu nedopil, ze pry je moc silna. No a pak tu jednou byl na navsteve chlapik, co dela v iDnesu. Moka konvicek vypil pet a vubec nevypadal, ze by se mu po takove davce kofeinu mela rozskocit hlava ;)
    KOLU
    KOLU --- ---
    PSYCHOPATICK: vyhledej si tu v historii příspěvky od id ERNEST_GASKIN.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NTR23: přesně tak, já kdysi pořídil bialetku na indukci asi na 5 kafí, nikdy jsem pořádně nenaplnil sítko a kafe nicmoc..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam