• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MUST SEE VIDEO, především ten latte art (příprava začíná 0:55) je neuvěřitelnej:
    Ароматная густая пенка с кофеваркой Vitek VT-1513 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lCkGMaBAcC0
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ARCHITECH: co jsem slysel, zalezi na puvodu: nektery regiony kvalitu urcuji podle velikosti semen, nektery podle nadmorsky vysky atp., ale zaroven jsem slysel, ze v praxi prima umera mezi velikosti zrnka a chuti nebo kvalitou neni potvrzena.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Měli jsme včera návštěvu, udělal jsem Ethiopii ve V60. donesla na stůl, nalil do šálků a první otázka byla "Vy do toho nic nelijete?" Já říkám že ne, ale jestli opravdu chce cukr a mléko, že donesu. Prý dobrý. Napil se a povídá. To je dobré. Kdybych zavřel oči a nevěděl co piju, tak řeknu, že je to čaj. Potěšilo mě to. Pak následovaly otázky k přípravě, kde se taková káva kupuje.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Mela by to byt velikost zrn, coz ale neznamena vetsi=lepsi. Stejne jako jinem systemu trideni kavy dle nadmorske vysky SHG HG atd.
    ARCHITECH
    ARCHITECH --- ---
    Pro me osobne Doubleshot Kenya > Panama natural (honey jsem nemel) > JUANITA, ale vsechny jsou fajn. Docela me prekvapilo, jak maly zrnka ma ta Ethiopie. Jeste kdyz jsem si pak na webu DS precet "Označení AA v názvu kávy značí nejvyšší třídu jakosti, respektive největší velikost zrn v systému třídění." [*] Mohl by treba nekdo osvetlit, jak to s tim je?

    * http://www.doubleshot.cz/kenya-kagumoini-aa.html
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    JUANITA: a to má mít teď la boheme tu ethiopii novou,co prý už není taková a slyšel jsem,že tam mají být tóny černého čaje a citronu,což si nedokážu moc překvapit.Tudle sklizeň u La boheme Ethiopia yirgacheffe hodnotím na filtr jako top.Není potřeba sladit a acidita je tak akorát.
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: mam lepsi pocit z te panamy, ale taky mam pocit, ze je v praci nejaka vykurvena voda a doma jsem to jeste nedelal ;))
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TWARR: jak chutnaji? Nedokazal jsem poradit, ktera je lepsi. Pro me jsou obe stejne vysoko.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Jo. Pro cloveka, ktery ma neco napito jsou rozdily vetsi. Budu-li u vsech srovnavat chut ze standardnich papirovych filtru, tak v chemex ma nejtlusci filtry. Bude chutove nejcisci a vyniknou vice jemne tony. V60 bude plnejsi. U aeropressu zalezi na zpusobu pripravy. Ale obvykle ma hutnejsi telo.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Vnímáte někdo rozdíl mezi kafem z aeropressu a z chemexu nebo V60?
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: jojo, volal mi co chci :))
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TWARR: nekupoval u nas vcera v Alze?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    tak jsem dostal diky pritomnym v klubu vzorek yirgacheffe z la boheme na filtr (zrejme http://www.labohemecafe.cz/...afrika/ethiopia-yirgacheffe-natural-harfusa-cooperative-mikrolot.html), a po karagoto AB z doubleshotu (t.c. uz vyprodane) je to muj nejoblibenejsi filtr ever. voni a chutna jako bonbony s likerem. fakt super.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KOLU: je fakt, že Mezzo je hodně dobrý. Po kilovce se úplně zaprášilo :D
    KOLU
    KOLU --- ---
    NOISEGATE: vem zase Mezzo :) nebo columbii bucaramanga excelso, pokud jí budou mít. ono u nich nemáš takovou záruku, že bude i jednodruhovka v pohodě na espresso.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SATAI: dobrý dotaz, presso v levném presovači (Gaggia color) mlýnek mám Porlex mini.
    SATAI
    SATAI --- ---
    NOISEGATE: A co s ni budes delat?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    zdar, plánuju udělat větší objednávku z Holešovic, doporučíte nějakou slušnou kávu? Nejsem žádnej barista, takže ideálně nějakou kávu, která toho hodně snese ;) Předchozí jsem bral (na doporučení KOLU) Mezzo a dost mi chutnalo.. Díky za tipy.
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak dneska topicek.
    kamarad donesl aj honey panamu, aj kenu. tvorime v praci v kuchynce.
    obcas je tam k zahlednuti na lince otevrena paloma, hnus, humus smradlavej.
    dneska dosel typek, vzal perkolator, nasypal palomu, dal na sporak a odesel.
    jeste nez jsme si udelaly kafe, tak mu to tam "horelo". jako chapu, to musi bejt bajecnej start do novyho dne :D
    DUOKOL
    DUOKOL --- ---
    KOLU: hmm to už si moc nepamatuju, ale možná tohle měl zrovna lepší, nicméně tak zásadní to myslim nebylo, aby to vyvážilo ten nekomfort při používání
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam