• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    premyslim ze si nasetrim .. a koupim kavovy set zelenac od doublehotu :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TWARR: stává se mi to velmi velmi výjmečně. Teda asi tak jednou.
    TWARR
    TWARR --- ---
    TABBY: stop! instantni kafe je sajze. ale caj v pytlikach se da koupit kvalitni (jo, nemyslim tydlety liptony atakdale)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    TABBY: omlouvám se :-D jeste jsem ospalej :-D :-X
    TABBY
    TABBY --- ---
    COUDAK: Tak. Zduraznim sypany. Caj v pytlikach, kava instantni... to proste neni caj a kava.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Ono je problem ten, ze kdyz je clovek pouze lehce unaven, ale ma spravnou vyzivu dostatek bilkovin a vyvazena strava cukru tak kava povzbudi .. v ostatnich pripadech jakoze u vetsinove populace spise kava pomaha usnout .. Opravdu dobry je zeleny sypany caj se spravnym postupem pripravy tak jako u spravne kavy je priprava dulezita .. nemluvim o tech instantnich smeskach ..

    ja osobne slouzim v praci 24tky :/ .. a piju v noci hodne studene vody to je jedine co mi pomaha :) .. a to celou dobu i ridim vozidlo ..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: 120l, ale 2. Takze 60 jeden.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: nejradsi bych si ho poridil domu, kdybychom nemeli doma dost kramu. A nezivili se delanim a pitim kafe :) otestovali jsme je radne na marketing festivalu, kde za den udelali 120l.
    VALPURGIS
    VALPURGIS --- ---
    Diky vsem za odpovedi, moc jste pomohli. Chemex vypada dobre a diky vam nepodaruji milovnika kavy zbytecnou hovadinou :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    NIKKITA: Kdybys byla unavená i po mastnym/kořeněnym, tak si zajdi k doktorovi, je velmi pravděpodobný, že budeš mít něco s játrama (zažil jsem, mírně zvedlá hladina bilirubinu, měsíc lehké diety a žraní extraktu z Ostropestřce mariánského).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MAR_TINA: Budu si muset tu výživu trochu naštudovat, evidentně mám mezery :) A přednáška je jasná, tam spí půlka lidí, ale třeba na praxi u compu v open officu žádnej uspávač hadů není a kouká na mě dost očí, a stejně bych se nejradši natáhla a zívám, jak kdyby mi za to platili. Ještě mě napadá, že je to tím, že na spoustu tlumičů reaguju hyperaktivitou a naopak. Tak dík za rady, kafe si zejtra nedám, dám si černej čaj a uvidim. Ale k Vánocům mám koupenej mlýnek na kafe a tak si budu dělat malý dobrý kafíčka z džezvy namísto americkýho dvoulitráku :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIKKITA: jogurt (a to počítám bílý) má mléčných cukrů o trochu víc než bílkovin. Normálně by to mělo fungovat, to ano, ale ty usínáš. I když bůhví, kde je pes.
    A byly přednášky, které jsem prospala vždycky, protože místnost byla tmavá (slavné promítání fólií), nepříliš větraná a docent mluvil příjemným klidným hlasem.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MAR_TINA: To podle mě nejsou samý sacharidy - Vločky - pomalý sacharidy, jogurt - bílkovina, chleba - sacharid, sýr - bílkovina plus tuk, mlíko - tuk, bílkovina a trochu sacharid - ono je málo potravin, který nemaj vůbec žádný sacharidy.
    Ale máš pravdu zkusím čaj a malé kafe :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIKKITA: vločky, med i ten jogurt - sacharidy, chleba se sýrem - převážně sacharidy, cukr a mléko v kávě - sacharidy. Kafe a cukr tě nabudí, zrychlí se metabilismus, všechen cukr z krve se spálí a jsi unavená. K tomu odchod do postele po půlnoci a uspávací přednáška v nevětrané (vsadím se) a možná i zatemněné místnosti. Spánek je jasný důsledek.

    A navíc instatní kafe ... no, to moc účinků nemá, kofein s cukrem funguje rychle a skutečně velmi krátce. Zkus radši čaj do té termosky a kafe jedno malé a dobré na chuť.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: Sakra. Tak to už aspoň nebudu zkoušet :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Nemozne. Nutno provozovat dve termosky.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIKKITA: Ta termoska je kovová a zevnitř je taková začernalá od kafe a čaje a nejde to umejt a ničím to nechce pustit.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: Myslím, že objem 0,4 litru určitě má, je fakt velká. Mlíka dávám tak nějak přiměřeně, bylo by to pak studený :) čaj jsem měla ráno černej - Earl grey. Je fakt že ten mě tak neuspává, nicméně kafe ho dneska převálcovalo. A o to spaní se snažím pořád, vím, že tam je část jádra pudla.
    jo a tip jam odsmardit termosku od kafe, abych si do ní mohla dělat ten čaj? (soda s octem pomohla jen trochu, stejně ten čaj chutnal jak kafe :( )
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Pokud chces experimentovat, dej si misto kavy silny caj. IMHO by ale bylo nejlepsi spat vic a jit spat driv nez ve dve. (Jo, vsichni jsme za studii ponocovali, nicmene dobre vyspany clovek funguje lepe.)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Jak velkou mas tu termosku? (3 plnejsi lzicky instantni kavy si davam od 4decoveho hrnku. A nerikam tomu kama, spis mlecky napoj :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam