• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RINCEWIND_CZ: taky souhlasím s předchozími reakcemi a jak to pěkně shrnula MAR_TINA: taky by mě dost odrazovala nutnost registrace ještě před tím, než se dostanu k informacím a několik otázek v dotazníku by mi asi taky dělalo starosti (imho minimálně, kromě jiného, dělení kávy na zrnkovou, mletou a instantní je u vámi inzerované "nejkvalitnější kávy z celého světa" dost krátkozraké)

    nicméně předpokládám, že s kamarádem máte s kávou nějaké předchozí zkušenosti (když se pouštíte do takového projektu) chtělo by to aspoň říci jaké, ani by mi tak nevadilo, že děláte marketingový průzkum .. jen z toho je cítit, že to ještě nemáte tak promyšlené, aby se potencionální zákazník opravdu rozhodoval, jestli si raději objedná "vyzkoušené" předplatné od doubleshotu/bude si nakupovat kávu sám nebo výběr nechá na někom, kdo mu v podstatě nabízí jenom podezřele nízkou cenu a ještě se mu vlastně ani nepředstaví .. je to škoda
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    RINCEWIND_CZ: Nedá se než souhlasit se všema předchozíma reakcema.

    Jinak jsem dneska měl dost problém si dát někde kafe a sehnat ruční mlýnek. Objel jsem asi šest míst, než mě zachránila alza a skerton, takže dík!
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    RINCEWIND_CZ: vyplnil jsem vam to. ve stavajici podobe mi prijde, ze lidem, kterym na kave zalezi a prislo by jim to zajimavy, je to podezrely (sic) a podezrele levny; no a lidi, kterym na kave nezalezi... ty zajem mit nebudou. ale jako email mining uzce zamereny kavovy cilovky dobre! :]
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: PS: Jinak pokud by to fungovalo, přínos bych viděl asi spíš pro mimopražské. V práglu je zrnkový Doubleshot (jako benchmark pro v Čechách praženou kávu) minimálně na čtyřech místech; když chci Hasbean, jdu do Jenu; pokud dostanu chuť na něco z Bonanzy, stavím se v Neustadtu. EMA a Lounge jedou na Unionu a JB Kaffe... Coffee Source nezůstává pozadu. V sobotu na náplavce seženu vždy něco zajímavého u Jirky Sládka v Brewbaru. Na jiřáku pokrývá středy a soboty Kávový klub s jejich kávou. Pokud se někdo spokojí s Mamacoffee nebo La Bohéme, má Prahu pokrytou velmi slušně...

    Praha je plná zatraceně dobré kávy :) Brno a Ostrava vlastně taky...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: Já se třeba o své "kávové předplatné" starám sám...



    ...a nedovedu si představit, že by se opravdu dobrá dáva, která by stála za ochutnání, dala za ty peníze pořídit... v zásadě souhlasím s tím, co psali mar_tina a kolu. myšlenka není špatná, ale stránka zatím vypadá, spíš jako nějaká sběrna emailů. k solidnímu projektu to má fakt daleko :/
    KOLU
    KOLU --- ---
    RINCEWIND_CZ: kdo to bude pražit? bude to na filtr nebo na espresso? jak budete vybírat kafe (komoditní trh a nebo direct trade)? 150 kč měsíčně zní skvěle, to asi nebudou moc velký pytle, co? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RINCEWIND_CZ: jednoznačně špatně!
    Dříve, než se dozvím jakoukoli informaci, chce to po mně registraci. Podívejte se k profíkům, jak se to dělá. (Za stopade měsíčně dostanu 100g dobré kávy nebo hodně nějaké mrdky? Kdo je provozovatel? Jedná se o eshop? Co mi nabízí, v jaké kvalitě, odkud...?

    Dotazník - totéž. Děláte si marketingový průzkum aniž byste nabídli jakékoli informace o sobě.

    (A obrázky jste stáhli z internetu.)
    RINCEWIND_CZ
    RINCEWIND_CZ --- ---
    Přemýšlíme s kamarádem o projektu kávového předplatného a všiml jsem si, že zdejší kávová komunita je velmi aktivní a rozsáhlá. Chtěl bych vás proto požádat, zda-li byste se nechtěli podělit o své názory na takový projekt. Stručné informace o něm jsou na stránkách http://coffeetohome.cz/ a také v dotazníku https://docs.google.com/forms/d/1KFObGKBpqAuZw8s-1uuQqiTPjISnKf4qAUwHOzE7jKo/viewform. Pokud si najdete také čas na jeho vyplnění, budeme vám velmi vděční.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Už se nemůžu dočkat až bude čas s timhle trochu poexperimentovat. BIGUP!
    KOLU
    KOLU --- ---
    KOLU: tak jsem to teď pár dní zkoušel. cca 23,5 % extrakce, 260 g kávy z 15 g, TDS cca 1,24 % (vážím kávu po usušení), teplota na boileru gaggie colour 93 °C (takže extrakce mohla začínat někde na 91 °C a klesla imho hluboko k 85 °C, nemohl jsem během toho šaškovat s mutlimetrem a měřit teplotu bohužel), namleto na cca o 5 stupňů hruběji než dělám espresso na RR45 a prach odstraněnej jemnym kuchyňskym sítkem (už kupuju lepší, 180 um).
    je to zajímavý, rozhodně, a po ochlazení na 40-50 °C fakt hodně dobrý a pohodově pitelný. jen je vhodný to nedělat v botomless páce, fakt to dělá bordel všude okolo...
    bořme mýty dále .)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    KOLU: Zní to jako maximální hereze, ale mám pokušení tomu dát šanci. :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    zkoušeli jste to někdo?



    KOLU
    KOLU --- ---
    mně umřela malá kapesní váha 1000 g x 0,1 g z číny - designem kopie AWS), jestli se do ní někde dostalo kafe nebo na ní bylo horko z kávovaru moc, netuším, ale musí se po spuštění nechat půl minuty ustálit a přimáčknout, jinak na ní z ničeho nic naskáčou jednotky gramů a občas i pořád přibejvaj... perpeetum mobile prostě.
    například AMW-50 (50 g x 0,01 g) co používám na chemii k vývojkám je v celym rozsahu s chybou do +-0,01, což je poměrně příjemný zjištění (kontroloval jsem sadou závaží Chirana třídy 2).

    ta skleněná váha je skvělá - jak jsem už psal, používám jí v práci na aeropress - jen kafe na přípravu raději vážím na přesnější, aby mě pak někdo na konci měsíce neprcal za to, že nám chybí x gramů kafe...

    tykrávo STANTHA: [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] jako bych to tady ani ne dva tejdny zpátky nepsal...
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    tip prosim na mlynek na filtr elektrickej cca do 3500,- ?
    diky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já dělal spoustu "testů" v těch malejch hodnotách a nikdy mi váha neukazovala špatně a to používám už třetí (jednu mi zničil známej, druhou jsem někomu dal, protože jsem sehnal třetí, která je na dvě desetinný č).
    Problémem může bejt to, že se dneska tyhle váhy daji sehnat za několik desítek korun, většinou asi čínská produkce, takže tam může bejt vysokej počet nějak vadnejch kusů, nebo jsou prostě k tomu náchylný, že se ničej. prostě lacinej a zároveň jemnej mechanismus
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOLU: zkoušela jsem kdysi na podobné váze zkontrolovat přesnost pomocí sady závažíček ze staré váhy a ukazovala správně. Problémy má v malých hodnotách - cca pod 5g.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NTR23: není náročné a vypadá pořád stejně (tedy za předpokladu, že před mytím z chemexu to dřevo sundáš - rozvážeš uzel, uvolníš - dva kusy odpadnou šňůrka taky a po umytí složíš do původního stavu) :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KOLU: dík. udělám test obou co mám. ta co mám a váží na desetiny má na hario malou plochu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    NTR23: nechci tě moc vyvádět z konceptu, ale to, že váha ukazuje hmotnost v jednotkách gramů ještě zdaleka neznamená, že váží s takovou přesností :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Jak je náchylné k údržbě to dřevo na chemexu? Jak vypadá po roce používání a mytí?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KOLU: opravdu je takový průser, že při vážení 24 gramů kávy nevidím desetiny gramu?
    KOLU
    KOLU --- ---
    TYDLYDAA: to je tak na odměření vody při zalejvání, na vážení kafe to nestačí. máme v práci...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    DOGGY:
    TYDLYDAA: Je to asi předchozí model této
    Soehnle Kuchyňská váha EXACTA Touch 65108 | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/...yne/soehnle-kuchynska-vaha-exacta-touch-65108?gclid=CPzx-6CgvrsCFYFe3godU08A-g

    Pravda byla v tom Albertu v akci, tak jsem jí popadl. bral jsem jí na vážení zásilek, které odesílám (eshop), protože mi předchozí z IKEA přestala vážit.

    Mám ji už asi tři roky, už jsem i měnil baterie. Váží tedy jen na gramy, desetiny nemá. Má táru. Váhoda je jednolitá skleněná plocha. Takže se dá utřít mokrým hadrem a pokud na ní něco vylijete, tak to nikam nezateče.
    TYDLYDAA
    TYDLYDAA --- ---
    NTR23: měří na desetiny gramů? nebo jakou má škálu? a značku někde napsanou má?dík.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    NTR23: a vydrzi ? jak dlouho ji mas?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    DOGGY: V Albertu, skleněná za 200 Kč



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam