• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: Tak to jsme se tam asi potkali :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SNORRY: V Oxalisu mají Chemex, V60 i Porlex. Alespoň jsem viděl v Ostravě.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    RINCEWIND_CZ: Nedá se než souhlasit se všema předchozíma reakcema.

    Jinak jsem dneska měl dost problém si dát někde kafe a sehnat ruční mlýnek. Objel jsem asi šest míst, než mě zachránila alza a skerton, takže dík!
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    RINCEWIND_CZ: vyplnil jsem vam to. ve stavajici podobe mi prijde, ze lidem, kterym na kave zalezi a prislo by jim to zajimavy, je to podezrely (sic) a podezrele levny; no a lidi, kterym na kave nezalezi... ty zajem mit nebudou. ale jako email mining uzce zamereny kavovy cilovky dobre! :]
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NTR23: Joj, to jsem asi trochu špatně napsal, sorry... v Ostravě vím taky jen o těchle dvou :/ Spíš jsem to myslel tak, že dobrou kávu seženeš i v Brně a Ostravě (protože Doubleshot). Ale možná by stálo za to cinknout si třeba do Coffee Source, jestli nedodávají i někomu v Ostravě.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JAKOUBEK: Ostrava kde? Vím jen o Doubleshotu a La Bohéme. Za další tipy budu rád.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: PS: Jinak pokud by to fungovalo, přínos bych viděl asi spíš pro mimopražské. V práglu je zrnkový Doubleshot (jako benchmark pro v Čechách praženou kávu) minimálně na čtyřech místech; když chci Hasbean, jdu do Jenu; pokud dostanu chuť na něco z Bonanzy, stavím se v Neustadtu. EMA a Lounge jedou na Unionu a JB Kaffe... Coffee Source nezůstává pozadu. V sobotu na náplavce seženu vždy něco zajímavého u Jirky Sládka v Brewbaru. Na jiřáku pokrývá středy a soboty Kávový klub s jejich kávou. Pokud se někdo spokojí s Mamacoffee nebo La Bohéme, má Prahu pokrytou velmi slušně...

    Praha je plná zatraceně dobré kávy :) Brno a Ostrava vlastně taky...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: Já se třeba o své "kávové předplatné" starám sám...



    ...a nedovedu si představit, že by se opravdu dobrá dáva, která by stála za ochutnání, dala za ty peníze pořídit... v zásadě souhlasím s tím, co psali mar_tina a kolu. myšlenka není špatná, ale stránka zatím vypadá, spíš jako nějaká sběrna emailů. k solidnímu projektu to má fakt daleko :/
    KOLU
    KOLU --- ---
    RINCEWIND_CZ: kdo to bude pražit? bude to na filtr nebo na espresso? jak budete vybírat kafe (komoditní trh a nebo direct trade)? 150 kč měsíčně zní skvěle, to asi nebudou moc velký pytle, co? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RINCEWIND_CZ: jednoznačně špatně!
    Dříve, než se dozvím jakoukoli informaci, chce to po mně registraci. Podívejte se k profíkům, jak se to dělá. (Za stopade měsíčně dostanu 100g dobré kávy nebo hodně nějaké mrdky? Kdo je provozovatel? Jedná se o eshop? Co mi nabízí, v jaké kvalitě, odkud...?

    Dotazník - totéž. Děláte si marketingový průzkum aniž byste nabídli jakékoli informace o sobě.

    (A obrázky jste stáhli z internetu.)
    RINCEWIND_CZ
    RINCEWIND_CZ --- ---
    Přemýšlíme s kamarádem o projektu kávového předplatného a všiml jsem si, že zdejší kávová komunita je velmi aktivní a rozsáhlá. Chtěl bych vás proto požádat, zda-li byste se nechtěli podělit o své názory na takový projekt. Stručné informace o něm jsou na stránkách http://coffeetohome.cz/ a také v dotazníku https://docs.google.com/forms/d/1KFObGKBpqAuZw8s-1uuQqiTPjISnKf4qAUwHOzE7jKo/viewform. Pokud si najdete také čas na jeho vyplnění, budeme vám velmi vděční.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Už se nemůžu dočkat až bude čas s timhle trochu poexperimentovat. BIGUP!
    KOLU
    KOLU --- ---
    KOLU: tak jsem to teď pár dní zkoušel. cca 23,5 % extrakce, 260 g kávy z 15 g, TDS cca 1,24 % (vážím kávu po usušení), teplota na boileru gaggie colour 93 °C (takže extrakce mohla začínat někde na 91 °C a klesla imho hluboko k 85 °C, nemohl jsem během toho šaškovat s mutlimetrem a měřit teplotu bohužel), namleto na cca o 5 stupňů hruběji než dělám espresso na RR45 a prach odstraněnej jemnym kuchyňskym sítkem (už kupuju lepší, 180 um).
    je to zajímavý, rozhodně, a po ochlazení na 40-50 °C fakt hodně dobrý a pohodově pitelný. jen je vhodný to nedělat v botomless páce, fakt to dělá bordel všude okolo...
    bořme mýty dále .)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    KOLU: Zní to jako maximální hereze, ale mám pokušení tomu dát šanci. :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    zkoušeli jste to někdo?



    KOLU
    KOLU --- ---
    mně umřela malá kapesní váha 1000 g x 0,1 g z číny - designem kopie AWS), jestli se do ní někde dostalo kafe nebo na ní bylo horko z kávovaru moc, netuším, ale musí se po spuštění nechat půl minuty ustálit a přimáčknout, jinak na ní z ničeho nic naskáčou jednotky gramů a občas i pořád přibejvaj... perpeetum mobile prostě.
    například AMW-50 (50 g x 0,01 g) co používám na chemii k vývojkám je v celym rozsahu s chybou do +-0,01, což je poměrně příjemný zjištění (kontroloval jsem sadou závaží Chirana třídy 2).

    ta skleněná váha je skvělá - jak jsem už psal, používám jí v práci na aeropress - jen kafe na přípravu raději vážím na přesnější, aby mě pak někdo na konci měsíce neprcal za to, že nám chybí x gramů kafe...

    tykrávo STANTHA: [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] jako bych to tady ani ne dva tejdny zpátky nepsal...
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    tip prosim na mlynek na filtr elektrickej cca do 3500,- ?
    diky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já dělal spoustu "testů" v těch malejch hodnotách a nikdy mi váha neukazovala špatně a to používám už třetí (jednu mi zničil známej, druhou jsem někomu dal, protože jsem sehnal třetí, která je na dvě desetinný č).
    Problémem může bejt to, že se dneska tyhle váhy daji sehnat za několik desítek korun, většinou asi čínská produkce, takže tam může bejt vysokej počet nějak vadnejch kusů, nebo jsou prostě k tomu náchylný, že se ničej. prostě lacinej a zároveň jemnej mechanismus
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOLU: zkoušela jsem kdysi na podobné váze zkontrolovat přesnost pomocí sady závažíček ze staré váhy a ukazovala správně. Problémy má v malých hodnotách - cca pod 5g.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NTR23: není náročné a vypadá pořád stejně (tedy za předpokladu, že před mytím z chemexu to dřevo sundáš - rozvážeš uzel, uvolníš - dva kusy odpadnou šňůrka taky a po umytí složíš do původního stavu) :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam