• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    KOLU: Jen ten název slyším a vzpomenu si na cvičení z chemie :/
    KOLU
    KOLU --- ---
    vlastní tu někdo refraktometr?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: nenechal, zrovna se tu ptala paní. myslím, že kolem 8.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RINCEWIND_CZ: taky souhlasím s předchozími reakcemi a jak to pěkně shrnula MAR_TINA: taky by mě dost odrazovala nutnost registrace ještě před tím, než se dostanu k informacím a několik otázek v dotazníku by mi asi taky dělalo starosti (imho minimálně, kromě jiného, dělení kávy na zrnkovou, mletou a instantní je u vámi inzerované "nejkvalitnější kávy z celého světa" dost krátkozraké)

    nicméně předpokládám, že s kamarádem máte s kávou nějaké předchozí zkušenosti (když se pouštíte do takového projektu) chtělo by to aspoň říci jaké, ani by mi tak nevadilo, že děláte marketingový průzkum .. jen z toho je cítit, že to ještě nemáte tak promyšlené, aby se potencionální zákazník opravdu rozhodoval, jestli si raději objedná "vyzkoušené" předplatné od doubleshotu/bude si nakupovat kávu sám nebo výběr nechá na někom, kdo mu v podstatě nabízí jenom podezřele nízkou cenu a ještě se mu vlastně ani nepředstaví .. je to škoda
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    BLACK_ONYX: Asi jo, nenechal jsem tam mimochodem hnědou deku mojí tříměsíční neteře? :) A kdy přesně v šálu bude to EK 43?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: Bude asi normálně v Šálku na baru.
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: Pozveš mě na kafíčko? Na to jsem upřímně fakt zvědavej - ten hype okolo nemůže bejt jen tak! :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: V lednu budeme mít týden půjčené EK43. Jsem zvědav.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: Tak to jsme se tam asi potkali :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SNORRY: V Oxalisu mají Chemex, V60 i Porlex. Alespoň jsem viděl v Ostravě.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    RINCEWIND_CZ: Nedá se než souhlasit se všema předchozíma reakcema.

    Jinak jsem dneska měl dost problém si dát někde kafe a sehnat ruční mlýnek. Objel jsem asi šest míst, než mě zachránila alza a skerton, takže dík!
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    RINCEWIND_CZ: vyplnil jsem vam to. ve stavajici podobe mi prijde, ze lidem, kterym na kave zalezi a prislo by jim to zajimavy, je to podezrely (sic) a podezrele levny; no a lidi, kterym na kave nezalezi... ty zajem mit nebudou. ale jako email mining uzce zamereny kavovy cilovky dobre! :]
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NTR23: Joj, to jsem asi trochu špatně napsal, sorry... v Ostravě vím taky jen o těchle dvou :/ Spíš jsem to myslel tak, že dobrou kávu seženeš i v Brně a Ostravě (protože Doubleshot). Ale možná by stálo za to cinknout si třeba do Coffee Source, jestli nedodávají i někomu v Ostravě.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JAKOUBEK: Ostrava kde? Vím jen o Doubleshotu a La Bohéme. Za další tipy budu rád.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: PS: Jinak pokud by to fungovalo, přínos bych viděl asi spíš pro mimopražské. V práglu je zrnkový Doubleshot (jako benchmark pro v Čechách praženou kávu) minimálně na čtyřech místech; když chci Hasbean, jdu do Jenu; pokud dostanu chuť na něco z Bonanzy, stavím se v Neustadtu. EMA a Lounge jedou na Unionu a JB Kaffe... Coffee Source nezůstává pozadu. V sobotu na náplavce seženu vždy něco zajímavého u Jirky Sládka v Brewbaru. Na jiřáku pokrývá středy a soboty Kávový klub s jejich kávou. Pokud se někdo spokojí s Mamacoffee nebo La Bohéme, má Prahu pokrytou velmi slušně...

    Praha je plná zatraceně dobré kávy :) Brno a Ostrava vlastně taky...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RINCEWIND_CZ: Já se třeba o své "kávové předplatné" starám sám...



    ...a nedovedu si představit, že by se opravdu dobrá dáva, která by stála za ochutnání, dala za ty peníze pořídit... v zásadě souhlasím s tím, co psali mar_tina a kolu. myšlenka není špatná, ale stránka zatím vypadá, spíš jako nějaká sběrna emailů. k solidnímu projektu to má fakt daleko :/
    KOLU
    KOLU --- ---
    RINCEWIND_CZ: kdo to bude pražit? bude to na filtr nebo na espresso? jak budete vybírat kafe (komoditní trh a nebo direct trade)? 150 kč měsíčně zní skvěle, to asi nebudou moc velký pytle, co? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RINCEWIND_CZ: jednoznačně špatně!
    Dříve, než se dozvím jakoukoli informaci, chce to po mně registraci. Podívejte se k profíkům, jak se to dělá. (Za stopade měsíčně dostanu 100g dobré kávy nebo hodně nějaké mrdky? Kdo je provozovatel? Jedná se o eshop? Co mi nabízí, v jaké kvalitě, odkud...?

    Dotazník - totéž. Děláte si marketingový průzkum aniž byste nabídli jakékoli informace o sobě.

    (A obrázky jste stáhli z internetu.)
    RINCEWIND_CZ
    RINCEWIND_CZ --- ---
    Přemýšlíme s kamarádem o projektu kávového předplatného a všiml jsem si, že zdejší kávová komunita je velmi aktivní a rozsáhlá. Chtěl bych vás proto požádat, zda-li byste se nechtěli podělit o své názory na takový projekt. Stručné informace o něm jsou na stránkách http://coffeetohome.cz/ a také v dotazníku https://docs.google.com/forms/d/1KFObGKBpqAuZw8s-1uuQqiTPjISnKf4qAUwHOzE7jKo/viewform. Pokud si najdete také čas na jeho vyplnění, budeme vám velmi vděční.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Už se nemůžu dočkat až bude čas s timhle trochu poexperimentovat. BIGUP!
    KOLU
    KOLU --- ---
    KOLU: tak jsem to teď pár dní zkoušel. cca 23,5 % extrakce, 260 g kávy z 15 g, TDS cca 1,24 % (vážím kávu po usušení), teplota na boileru gaggie colour 93 °C (takže extrakce mohla začínat někde na 91 °C a klesla imho hluboko k 85 °C, nemohl jsem během toho šaškovat s mutlimetrem a měřit teplotu bohužel), namleto na cca o 5 stupňů hruběji než dělám espresso na RR45 a prach odstraněnej jemnym kuchyňskym sítkem (už kupuju lepší, 180 um).
    je to zajímavý, rozhodně, a po ochlazení na 40-50 °C fakt hodně dobrý a pohodově pitelný. jen je vhodný to nedělat v botomless páce, fakt to dělá bordel všude okolo...
    bořme mýty dále .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam