COUDAK: mlýnek prolévám po každém mletí horkou vodou (za předpokladu, že nebudu mlýt dokud znovu neuschne - čili když mám třeba návštěvu, tak myju až po odchodu návštěvy, protože mletí s mokrýma kamenama není nic moc) a komplet rozebírám cca každý týden
.. taky jsem za neskladování zrna v lednici (teplotní rozdíly tvoří pocení/kondenzaci par na zrnku/rychlejší stárnutí kávy/riziko mikroplísní) .. sáček je fajn (snaž se z něj po každém odebrání kávy vymáčknout co nejvíc vzduchu, aby ti káva zbytečně nežlukla), pokud pytlík dáš do plechovky - aby na něj nešlo světlo, taky fajn a pokud si časem koupíš třeba airscape dózu, tak je to úplně nejvíc fajn
.. na V60-01 je tuším základní poměr 17g a 250 ml při teplotě vody 87-92 oC
pak už samozřejmě záleží na tvojí chuti, konkrétní kávě, a milionu dalších věcí (včetně počasí) takže koumej :-)
..rozhodně bych nemlela na nejjemnější (délka extrakce - protékání vody přes kávu by měla být pod 3 minuty) - většinou pokud to nemůžu v kavárně ukázat, tak přirovnávám k hrubosti chorvatského písku v okolí severní Istrie :-) popřípadě něco jako hrubší cukr krystal
hezkej návod je tu (pokud vládneš anglicky, tak doporučuju i pročíst ty titulky u zalévání):
V60-01 Pourover Video
http://www.youtube.com/watch?v=AvVeHPfttmU
a přestože to tak asi teď vypadá, nemám na to patent, takže jakákoliv jiná metoda je taky dobrá metoda (takhle to funguje mně) ;-)