POHODAVOLE:
-Je to jakž takž solidně vyrobený, tzn. nerozpadne se to
- Do Gaggie sedí "klasické" 58mm misky, předpokládám že ty máš přetlakové - to je zásadní - s těmi espresso neuděláš. Kdybys tam šoupnul nepřetlakovku, viděl bys, co ti z toho teče ve skutečnosti za sajrajt - vysokej tlak v přetlakovce to ale napění, že ať s tím uděláš cokoliv vždycky to bude vypadat tak trochu jako espresso
- Můžeš operovat s OPV ventilem a upravit tlak na správných 9 bar
- Např. classic má třícestnej ventil, co ti odvádí zbylou vodu z puku
- Na Evu, Classicu (nevím, jak dalších) se dá udělat pomocí parní trysky skutečná mikropěna (má tvůj kávovar bojler?)
- jsou dostupné náhradní díly, které stojí pár kaček a výměna není složitá
To jen takovej výčet. Osobně bych se nebál říct, že Gaggia je prostě minimum, pokud si chceš udělat espresso. Není to záruka, protože i s Gaggií budeš dlouho ladit ideální postup. Cokoliv "horšího" ti podle mě ale ani nedá prostor na zlepšování se.
A barbar nejsi, on každej nějak začíná, ještě snad před 2 rokama jsem pil kafe z automatickýho siemense a byl jsem docela spokojenej. Musíš mít hlavně srovnání a jasnej cíl - stačí ti kafe jako ve většině kaváren (70ml Illy) - pravděpodobně můžeš zůstat u Deloghi, chceš se přiblížit espressu s nádhernou crémou, tygrováním a hlavně skvělou chutí ? (kavárny Doubleshotu apod.) - pořiď Gaggii, pořádnej mlýnek s plochýma kamenama a začni na tom pracovat - hned to ale nepůjde :)