• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KOLU: Je pravda, že dávat tam namletý kafe je škoda. Jenže si taky neumím moc představit, jak si někdo ráno vzpomene, že má před školením namlít 40 porcí kávy...
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: akorát k tomu asi budeš chtít nějakej mlejnek na kafe, protože cpát do toho už namletý kafe je trochu škoda...
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KOLU: aha, tahle možnost mě vůbec nenapadla...
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: http://www.bravilor-bonamat.cz/
    imho lepší jak tyhle automatický "jakožeespresso". hlavně co se údržby týká...
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Můžete mi prosím někdo poradit, jak mám vybrat profesionální stroj na kávu, podle těchto uvedených parametrů?
    Plně automatický, velkokapacitní zásobník - měl by zvládnou až 30 káv opravdu rychle za sebou. Cena cca do 60.000,-
    Dívala jsem se na značku JURA, ale přijde mi dost drahá. Potřebujeme ho do zasedačky na školení, které nejsou každý den, ale pak je potřeba připravit těch zmiňovaných třicet káv v rychlém sletu za sebou.
    Nejvíce bych ocenila nějaké konkrétní zkušenosti. Musím se přiznat, že zrovna v kávovarech se vůbec nevyznám, takže budu vděčná za každou radu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BLACK_ONYX: ted kdyz nad tim premejslim, tak mas pravdu :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    To je celkem normalni a rekl bych logicke, ze se programuje prutok.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPYYDY: La Cimbali Bistro M31, mlynek Quamar T80. Poridil jsem to od typka z baristraservisu http://www.baristaservis.cz/ doba nahrivani cca 30-40min, 2.5l boiler + co je imho v tyhle tride neobvykly, tak to ma krome napojeni na vodu i cca 3l nadrzku. Jediny, co me zaskocilo je programovani, ze neni casovy, ale imho podle prutoku, je k tomu i nejakej kapucinator, ze tam jde primo pripojit nadrzka z mlikem, ale to asi pouzivat nebudu. Krome domaciho pouziti to budu brat i na akce. Jediny velky - ze je to tezky jak prase (cca 45kg), tahl jsem to sam do 2. patra a dneska zada volaj o pomoc :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    HONCKA:Nějaký info, zkušenosti, doba nahřívání? Nebo zatím moc brzy na hodnocení?.)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Se musim pochlubit, konecne jsem si poridil poradnej kavovar a mlynek, byebye DeLonghi :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: mám
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    :)
    Bach - Coffee Cantata ''Schweigt stille, plaudert nicht'' BWV 211 - Final Chorus
    https://www.youtube.com/watch?v=bOaADFq9yOg
    KOLU
    KOLU --- ---
    má tady někdo z vás prosím VST CoffeeTools (tu výpočetní utilitu na pro stanovení extraction yield z TDS), ExtractMoJo, VST LAB Coffee Refractometer a nebo takněco?
    zabejval se někdo tady extrakcí a měřením TDS kávy?
    KOLU
    KOLU --- ---
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Teda abych to upřesnil - na jakž takž opakovatelnost výsledku to funguje, ale stejně nevim, na jaký teplotě začínám a končím.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KOLU: Dík.) Teď už jenom nahodit Shnozzolu (http://www.home-barista.com/grinders/how-to-tame-messy-mazzer-doser-t6499.html) a potunit lopatky doseru, aby shrábly všechno a budu spokojen.. Popř. teda zvažuju přestavbu na doserless, ale nejdřív to vyzkoušim..
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    JOSKA_CZ: b) je správně. Ale rozdíl by to samozřejmě byl jak prase, už dávno bych ho měl, kdybych se nebál instalace.)

    Takhle jedu na 98C´ termostat a pokusy o temperature surfing, ale ono to je fuk, páč stejně člověk vlastně nemá tucha, co se tam s teplotama děje.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SPYYDY: pokud to teda nejsou jenom magnetem chycený stopky... :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SPYYDY: jaký PID ki máš na tý Gaggii? Je to znatelný rozdíl?
    KOLU
    KOLU --- ---
    SPYYDY: gratuluju a tiše závidím!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam