LUCCHA: ono je to nějakejch 60 g/l. z 1 l máš tak 5-8 šálků. to dělá cca 300 g kafe na 40 porcí. jsou mlejnky, který pomelou kilo kafe během dvaceti sekund (jeden takovej mám teď doma). v podstatě se takovej mlejnek kupuje z těch zbylejch peněz do toho rozpočtu 60 tisíc :)
druhá varianta je skutečně automat. a je to samozřejmě funkční. jen je s tím prostě trochu víc čištění a občas se to musí servisovat. tyhlety mašiny na filtrování jsou strašně jednoduchý (žádný velký tlaky, žádný složitý systémy vody - prostě jenom boiler, co se ohřeje na požadovanou teplotu a pak tou vodou přes sprchu postupně naleje na kafe v koši, kde je papírovej filtr):
nejlepší by možná bylo obrátit se na nějakou gastrofirmu a nebo třeba rovnou na doubleshot:
Káva do kanceláře | Káva doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
http://www.doubleshot.cz/kava/kava-do-kancelare
páč tohle by vlastně docela mohlo fungovat. a i tady na fóru je pár lidí, co tam dělaj a mohli by s tímhle konkrétním zařízením mít nějakou zkušenost (nebo alespoň rámcovou představu). já mám sice něco načteno, ale bohužel trochu vařím z vody (rukama mi projdou spíš pákový stroje než jakejkoli automat nebo batch brewer).