• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    KOLU: vcera sem cetl o LIDU 2, a typek si stezoval ze to nema vycentrovany a napsali mu ze s tim nejde nic delat nebo co... ted jim nejede forum takze nemuzu rict presne.

    jak je na tom vubec ten ceskej Lodos?
    KOLU
    KOLU --- ---
    pořádně usazený kameny v ručním mlejnku má akorát Orphan Espresso - mlýnky Pharos a Lido. a pak HG One.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    POSEIDON: Nevim, proč nedělaj usazení u těch ručních mlýnků nějak pořádně (za tu cenu). Např. u Hario Skertonu je ta vůle úplně neskutečná - tam snad trochu pomáhá toto, pro Porlex nevím, jestli něco takovýho existuje: http://www.orphanespresso.com/...PGRADE-KIT-for-Hario-Skerton-Kyocera-CM50-Hand-Grinders_p_4066.html
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    tak ten porlex se taky moc nehodi na french press, sice se s nim mele skvele, ale ten otacejici se kamen uprostred neni pevne zakotvenej, je tam vule, ona ta vule je i na vnejsim kamenu (coz se da snadno zpravit kusem papirku), ale celkove to neni vycentrovany a neda se to poradne seridit aby to mlelo rovnomerne.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    BOODIA: no sam bych si ho nekoupil, ale byl v ramci toho predplatneho.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SAMIEL: přemýšlím že pořídím...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TWARR: no takovy vysledek jsem presne ocekaval, ale dopadlo to uplne obracene. Ale uvidime zitra, treba to dneska byla jen stastna nahoda.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SAMIEL: zajimavy, me z cleveru od kolegy v praci, oproti v60ce, tekla mocka :D
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Tak jsem si poprve udelal ranni kavu v Clever dripperu, ktery mi prisel v ramci kavoveho predplatneho od DS a jsem extremne prekvapen vynikajici kvalitou. Asi odlozim V60 na polici...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Coffee Industry Is Worse Than Ever For The Environment
    http://www.huffingtonpost.com/2014/04/29/sustainable-coffee_n_5175192.html
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    proc se tu vubec nezmini to, ze je od 1. do 4.5. na pankraci na arkadach barista roku? :-)
    Barista roku | SCAE
    http://specialitycoffee.cz/aktuality/barista-roku-2014-t-45/
    KOLU
    KOLU --- ---
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: hlavne vypada jak kdyby mel po peclivem odpocitavani odletet na obeznou drahu :-)
    ochutnavam cca 3-4x tydne a porad me to neprestava bavit..
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: chutnal jsem a bylo to fakt příjemný!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: My jedeme v Alze na Marco Shuttle brewer a musim rict, ze je to snad nejlepsi filtr, co dokazu pripravit a to !konzistentne!
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: ono je to nějakejch 60 g/l. z 1 l máš tak 5-8 šálků. to dělá cca 300 g kafe na 40 porcí. jsou mlejnky, který pomelou kilo kafe během dvaceti sekund (jeden takovej mám teď doma). v podstatě se takovej mlejnek kupuje z těch zbylejch peněz do toho rozpočtu 60 tisíc :)
    druhá varianta je skutečně automat. a je to samozřejmě funkční. jen je s tím prostě trochu víc čištění a občas se to musí servisovat. tyhlety mašiny na filtrování jsou strašně jednoduchý (žádný velký tlaky, žádný složitý systémy vody - prostě jenom boiler, co se ohřeje na požadovanou teplotu a pak tou vodou přes sprchu postupně naleje na kafe v koši, kde je papírovej filtr):

    nejlepší by možná bylo obrátit se na nějakou gastrofirmu a nebo třeba rovnou na doubleshot:
    Káva do kanceláře | Káva doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kava/kava-do-kancelare
    páč tohle by vlastně docela mohlo fungovat. a i tady na fóru je pár lidí, co tam dělaj a mohli by s tímhle konkrétním zařízením mít nějakou zkušenost (nebo alespoň rámcovou představu). já mám sice něco načteno, ale bohužel trochu vařím z vody (rukama mi projdou spíš pákový stroje než jakejkoli automat nebo batch brewer).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LUCCHA: na nejakym vykonejsim mlynku je to otazka cca 3min
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KOLU: Je pravda, že dávat tam namletý kafe je škoda. Jenže si taky neumím moc představit, jak si někdo ráno vzpomene, že má před školením namlít 40 porcí kávy...
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: akorát k tomu asi budeš chtít nějakej mlejnek na kafe, protože cpát do toho už namletý kafe je trochu škoda...
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KOLU: aha, tahle možnost mě vůbec nenapadla...
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: http://www.bravilor-bonamat.cz/
    imho lepší jak tyhle automatický "jakožeespresso". hlavně co se údržby týká...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam