• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TEDDYBEDDY: hele, ted jsem si na tebe vzpomnel - nakoupil jsem si zkusmo kafe v http://www.coffeesource.eu a jsem velmi spokojen.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Nějakej tip na dobrou pražírnu v Irsku?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Tak to budeš rád, ještě nějaký Keni a Etiopie letos budou. A za chvíli taky Panama a Salvador.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EXAGE: Nechci generalizovat, ale nejspíš ti budou chutnat africký kávy. Zkus třeba Kenyu, ta chutnala moc mně z toho, co jsem od DS měl..
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Dobrý téma na redditu:

    Are any of you commercial coffee roasters or work for one? : Coffee
    https://www.reddit.com/r/Coffee/comments/2g3ms5/are_any_of_you_commercial_coffee_roasters_or_work/
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EXAGE: ja bych rekl ze jo, ja to mam taky rad, tyhlety kysely (uplne mi beha mraz po zadech kdyz to nekdo rekne) na filtr... ale potkal jsem i lidi, co to musej mit riznuty robustou protoze kafe ma bejt hořký a basta
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    MR_DAN: Mě je jasný, že je to vcelku zbytečný příspěvek, ale třeba někdo z vás tu Etiopii taky měl a bude tak schopen mi doporučit něco podobného. Hádám tak, že bych se měl asi zaměřit na kávy popisované jako květinové, ovocné .. :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EXAGE: kdyz nechas dva nezavisly degustatory odegustovat nejaky to kafe (vino, nevimco) tak ta sada ovoce, co v tom bude citit, bude u kazdyho uplne jina :-)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Tak z aktuální nabídky doubleshotu co jsem pořídil abych toho ochutnal jako amatér víc, bych si jednotlivé kávy sestavil asi takhle

    1. ETHIOPIA YIRGACHEFFE KOCHERE - přijde mi, že obsahuje nejvíc chutí a je taková zajímavá, nevšední.

    2. NICARAGUA LOS POLVORINES - Nevím proč, ale hodně mi připomíná první výše, ale ne s takovou bohatostí chutí...

    3. BOLIVIA BRAULIO LUQUE - Zatím na posledním místě, zatím mě moc neoslovila a přijde mi taková obyč.

    Nedokážu v kávě najít švestky, vanilku nebo cheescake, ale ta Etiopie mi zatím fakt chutná nejvíc... :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    COUDAK: Mel jsem nejakou "co nejlacinejsi" z Alzy a fungovala. Nastavovani po deseti stupnich, ukazovala po jednotkach. Teplotni cidlo nezvladlo (po nekolika letech provozu) odvapnovani, tak jsem koupil Bonavitu. Pekne se s ni leje na drip, ale kvuli cene asi obecne nedoporucim.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Měl bych dotaz, máte někdo zkušenosti s konvicemi s nastavitelnou teplotou ? Máti odešla konvice a přeje si podobnou co má teta (s nastavitelnou teplotou), máte někdo nějaké nejlépe osvědčené tipy ? (i když chápu, že může být kus od kusu). PS: je na domácí kávu ne do velkovýrobny :)
    JNK
    JNK --- ---
    BLACK_ONYX: Tak je to relativní. Třeba Vietnamskou kávu si ani moc bez kondenzovaného mléka představit nedokážu. Už jen kvůli chuti, která je dost specifická(celkem dost robusty). A čisté to prostě nesedne. Pak zase dobrá nilgris káva chutná prostě jinak a nic navíc nepotřebuje.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: ok dík
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: sežeň si test na GH a KH tvrdost vody, bejvaj to tři flaštičky s chemikáliema, sehnatelný v akvaristice většinou. bez toho zbejvá akorát tradiční doporučení na "odvápni jednou za 6 měsíců"...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: nevím na co se přesně ptáš, testy jsem si žádné zatím nenechával dělat, ale jedná se o kategorii surové vody 0 (vše co jsem o místním zdroji dohledal)
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: záleží na tvrdosti vody. jakou máš vodu? jinak se odvápňuje kyselinou citronovou, k dostání i v supermarketech (mezi věcma na zavařování) za pár korun.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    cukrová diskuze opravdu na úrovni! tleskám a opouští mě iluze, že sem chodí "neafektovaní".....

    Z jiného soudku: Může mě někdo poradit, jak dobře odvápnit (a jak často bych to měl dělat) kávovar (dvoupáka promac, cca jen 5-10 káv denně). Nejlépe nějaký povedený návod (či alespoň zkušenosti) a co třeba všechno koupit a kde nejlépe (cena/výkon) v Praze. díky
    KOLU
    KOLU --- ---
    Z cukru měkne mozek. Zjevně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A je to venku, Scott Rao v Praze. http://www.doubleshot.cz/kavove-kurzy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam