• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MR_DAN: to asi jo, ale tohle je včetně dodávek kávy, příslušenství (filtry, hrnky, cukry, porcelán, míchátka...) a předpokládám, že za trošku lepší cenu (což je i popsáno v nabídce), než kdyby si to pořizovali "po vlastní ose" sami .. a je to jednoduché jak na přípravu, tak na čištění ..
    .. nicméně souhlasím, že problém cappucina to neřeší, ale pochybuju, že si všichni v kanceláři umějí našlehat mlíko a než pít jarovou vodu (co dělá automat), tak to je ten filtr fakt lepší - chutnější (ale samozřejmě je to jen můj názor - spousta lidí to uvidí jinak) :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TEEAK: to je presne to co jsem psal, jen ta bonavita vyjde na polovinu toho co moccamaster
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BARUNKA: co třeba tohle elegantní řešení (mléko ohřívat vedle) .. a vaše žaludky vám poděkují ;-)
    Káva do kanceláře | Káva doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kava/kava-do-kancelare
    JNK
    JNK --- ---
    BARUNKA: Vetsinou se setkavam s tim, ze si firmy stroj pronajimaji i s pravidelnym servisem. Tedy pokud se jedna vetsi, luxusnejsi masinu. Mam pocit, ze uz jsem i parkrat na ne videl i operativni leasing.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Chudak ten, co tu masinu bude muset cistit (a jestli to bude kazdej tejden jina osoba, tak vas vsechny lituju dvojnasob)...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BARUNKA: zkusil bych nějaký repas Saeco Royal Classic nebo podobný model (dělaj se i se dvěma bojlerama) - nový bude lehce přes 22 tis.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    No prave u nas moc lidi kavovou kulturu v kancelari neprozivaji :) takze asi nepotrebujeme profesionalni masinu a mlynek. Jen jsem koukala,ze je hromada kavovaru a nejak nevim co vybrat,tak jsem spis myslela,jestli nemate nejakou zkusenost nebo tip.
    A na dobry kafe chodim do kavaren :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KOLU: me uz takhle napadnul baratza mlynek a bonavita filtrmasina, ale uplne zive si predstavuju jak bude pulka lidi na filtr pyskovat, ze chtej kapucino, tak jsem zatim drzel zobak
    KOLU
    KOLU --- ---
    rucni mlejnek, filtr (clever, aeropress) a mliko ohrejvat v mikrovlnce... a usetrenej peniz vrazit do kafe.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BARUNKA: v tyhle cenovy hladine nic novyho slusnyho s mlynkem nesezenes, pokud budete delat hlavne mlecne veci (cappuccino, latte), tak to chce bud neco s vetsim bojlerem, nebo se dvema a to mas pokud pocitas novy, tak od 20000 vys jenom za kavovar + tak od 5000 za mlynek, vesla by ses, kdyby stacil repas nejakyho poloprofi stroje, ale ty zas v drtivy vetsine vyzadujou pripojeni na vodu a odpad.

    jinak je lepsi, kdyz je vas takhle malo, mleko si slehat rucne tryskou, ze by si musela ten bazmek po kazdym pouziti vyplachovat
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    HONCKA: některé kávovary jsou právě už s mlýnkem a některé bez. Nechám si spíše poradit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BARUNKA: pocitas i s mlynkem?
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Nemáte někdo doporučení na kávovar do kanceláře do cca 10-12tis.
    Pije nás kafe asi 7, většinou každý den. Nechceme kávovar na kapsle a aby buď šlo šlehat mléko nebo to dělalo cappucino - nevím jestli je lepší když mléko děláme sami nebo automatický.
    Můžete někdo poradit prosím? Budu moc vděčná.

    Děkuju
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    AOTEAROA: Tak nádržku přikrejte/olepte papírem. Ostatně i výrobce těch automatů tvrdí, že na řasy použít odvápňovač a nechat ho tam přes noc.
    GEEK
    GEEK --- ---
    ja bych zustal u toho odvapovnace, ten to taky zvladne. ne ze by byla kyselina citronova super drink na piti, ale u toho chloru bych mel pocit, ze to musim tak padesatkrat proplachnot vodou, nez v tom zacnu zase delat kafe.
    KOLU
    KOLU --- ---
    chlor. savo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    M4Y4: je pravda, že na to asi ráno svítí světlo, ještě než někdo přijde do práce, bohužel jinam se umístit nedá a na okně nejsou žádné žaluzie (a je to obří okno)... právě jsem si nebyla jistá, jestli by odvápňovací roztok působil i na ty zelený chaluhy, ale nic lepšího mě nenapadá.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    AOTEAROA: dát pryč od denního světla a na noc nalít odvápňovací roztok
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    prosím o radu

    máme v práci kapslátor Dolce Gusto (ano, bohužel) a v tom prostoru kde teče oda z nádržky do stroje se nám to bohužel trochu zazelenalo. ta nádržka jde blbě umývat a tenhle prostor nejde umývat už vůbec... existují na to nějaké kapsle nebo něco čím bych to mohla dobř vyčistit, když mechanicky to nejde a prolívání jarovou vodou nezabírá?
    KOLU
    KOLU --- ---
    TENZO: i mazzer mini to "umi" bez rozebirani...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam