• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    EXAGE: já si musím objednávat :-D, ale občas když jedu za přítelkyní do prahy tak se tam taky stavím. A onehdá mi nabídl i KOLU nějakou kávu, teď už nevím co to bylo, řekl mi i jiné podmínky přípravy a bylo to super :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    COUDAK: Tak už jí mám pár dnů taky a je fakt dobrá, po Ethiopia Yirgacheffe Kochere asi druhý (pro mě) nejchutnější co jsem měl za necelý dva měsíce co si pro kafe do DS chodím. :) Je to bezva, jednak mám Alzu kousek cestou od tramvaje a pak tam jsou vždycky hrozně fajn což po dnu v práci uvítá asi každej, že se nemusí koukat na otrávený obličeje..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JOSKA_CZ: já s tím taky chodím přes půlku kuchyně. U dvou kafí ráno a dvou odpoledne to přežiju :) Ale pravda, otázka zněla, kde se to dá koupit... a byla zodpovězena. Takže další úvahy jsou asi zbytečné. Ať si to každý nastaví, jak mu to vyhovuje .)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    JAKOUBEK: ne každý má kávovar v kuchyni u koše :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DWAY: Kolik káv prosím tě za den hodláš udělat? :) Já doma ani v práci nikdy žádný knockbox neměl a nechybí mi. Puk si vyklepnu do koše aniž bych do čehokoliv tloukl. Když káva teče jak má, vyklepneš bez větší námahy úhlednou bábovičku. Zbytek kávy vytřu štětečkem a dočistím vlhkou utěrkou z mikrovlákna. Páka nestihne vystydnout, takže je miska po vytření hned suchá.

    Ve větším provozu si baristé šetří ruce jemným ťuknutím do té tyče, ale tam je to o 100-400 kávách denně. Pokud máš nějaký slušnější kávovar, tak bych ty prachy za knockbox spíš dal za original VST misky. Ať tuníš nejdřív kafe.
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: normálně se ta gumová tyčka uprostřed řeší dost tlustym šroubem (M10?) a gumovou hadicí... ostatně i ve všech profesionálně dělanejch knockboxech takovýhohle typu je prostě tlustej šroub/závitová tyč a na ní gumová extra-tlustá hadice...
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: tam tam jde o tu gumovou tycku uprostred :) Na bukove prkynka sere pes (u nas) ale nechcu si omlacovat ten filtr :) Ci jak se to jmenuje (omlouvam se za terminologii, sme novacci)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DWAY: knockbox jde celkem snadno udelat DIY, ja si koupil za 100 v makru malou nerezovou gastronadobu a oblozil ji bukovejma prkynkama, vyslo me to celkem asi na 250
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: btw držák je píčovina, místo toho raději kup gumovou podložku na kraj stolu a za ušetřený peníze si sežeň váhu (alespoň 100/0,1 g).
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPYYDY: ja sem v tomhle novy. Logu jsem nevenoval pozornost, a link.. ehm to mi nedoslo :-D Diky.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    DWAY: c´mon, v tom videu link na bunacafe.cz, na knockboxu i podstavci loga Bunacafé..
    DWAY
    DWAY --- ---
    nevite nekdo, kde by se daly koupit tady tyto prislusenstvi co pouzivat typek ve videu?

    Buna café - Rancilio Silvia (příprava espressa)
    https://www.youtube.com/watch?v=kiYae68U30o


    hlavne tu nadobu na odklepavani pouzite kavy, ale ten drzak by taky neurazil :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    jinak tohle je +/- úplně základní obecnej recept - při 19 % extrakci je potřeba pro 1,30 % TDS v 250 g vody přesně 15,22 g kávy (zanedbáme-li pár hůře měřitelnejch proměnnejch).
    voila, 60 g/l si tehdy Lockhart z prstu nevycucal...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: Vcetne zvlhceni.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SAMIEL: Včetně 30s na zvlhčení? A prosím tě, těch 250ml je celkem použitý objem nebo 250ml + 30ml na zvlhčení? Díky. :)
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Astoria Forma 1group espresso masinou? Potrebuju kavovar do male kavarny (30mist)a tenhle se mi libi. Dostal jsem jeste nabidku na SAB Jolly 2group ale o tom kavovaru nejsem schopen najit zadne info.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TWARR: já s ní taky zalejvám kytky, i čaj a vůbec ji používám místo rychlovarný konvice na všechno (včetně vaření) .. takže chápu :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEEAK: Tak používám ji na vic věci no :))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    EXAGE: já mám velkou a když dělám víc dripů (třeba v případě návštěvy, nebo jednou na soutěži) tak se větší objem hodí ..
    TWARR: a to je taky dobrej důvod ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    EXAGE: zalejes s ni vic kytek.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EXAGE: Já jsem koupil tu elektrickou (výhodná nabídka), která má dokonce jenom 0,8l. Na kafe to stačí, v případě, že bych dělal pro 4 lidi (velmi výjimečně), tak akorát musím filtr propláchnout zvlášť a pak znovu zahřát vodu... Problém je trošku s čajem. Ale možná mě to přinutí začít pít čaj tak jak se má, a zalívat ho na víckrát:-) Na druhou stranu, ta úzká hubička je super i na zalívání čaje - dostane okamžitě barvu, nemusí tam tak dlouho čaj ležet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam