MISERY: ono to chození do kavárny má svoje opodstatnění i když člověk není "kavárenský povaleč" (a kafe se dá vzít i sebou, takže tam nemusíš trávit čas prakticky vůbec) .. jde o to, že ti lidé za kávovarem, většinou trávili (a pokud to nejsou zabedněnci, tak v tom hodlají pokračovat) minimálně několik let svého života tím, že se snažili porozumět celému procesu přípravy kávy a zlepšovali se v kdečem, co domácí začátečníci třeba po roce kutění stále ani netuší, že existuje :)
.. co se vody týče .. celé to slavné espresso je z vody tvořené, čili aby bylo dobré, tak je potřeba aby i ta voda měla nějaké parametry a byla dobrá .. jen samotné odvápnění to nevytrhne (ve spoustě kaváren se na férovku používá reverzní osmóza, aby voda byla co nejvíce nachystaná na příjem dalších složek - tedy kafe - a tím se v ní rozpustilo co nejvíce složek a chutí)
.. a s Italem - určitě se ho zeptej, ale zrovna Italové většinou pracují s kávou tmavě praženou, která má povětšinou hořkou až dřevnatě spálenou chuť, což mi vzhledem k tvým požadavkům úplně nepasuje dohromady :)
.. kurzy opravdu doporučuju .. je to ta nejsnadnější cesta k výborné kávě, která je momentálně dostupná