• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SKINNER: "Gratuluju" ma prvi vyberova kava byla take od nich a chutnala jako drivko z nanuka. Pekne blbej zacatek. Nuze vzhuru do Alzy, co koupit jsem napsal o prispevek niz. Nejsem zadnej kavovej expert, ale tahle konkretni mi chutna tenhle pul rok zatim nejvic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SKINNER: to se nedivím, že nesplňuje tvoje představy. Pár nás tu napíše, že chutná jako dřevěný uhlí a ty si ji koupíš :)
    Možná je čerstvě pražená, ale rozhodně je brutálně přepražená. A pražič se drží představy, že to tak má být.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Může mi tu někdo poradit, kde v Praze koupit kvalitní čerstvou zrnkovou kávu? Koupil jsem si degustační balíček z Čerstvé kávy, o které tady v minulosti proběhla debata, ale ani ta nesplňuje úplně moje představy (zatim). Zkusil jsem pět z osmi káv a jsou dost podobné a nejsem si tak úplně jist jestli čerstvé. Díky!
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLACK_ONYX: oni jsou brew bar? Cafra, já chodil na cool místa ještě než jsem věděl, že jsou cool ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SATAI: no však
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU: to je takové občasné zjevení ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLACK_ONYX: cafra, kde? Já vždycky skončil na Kozím plácku.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    KOLU: ta dokonalost! 1010001
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    PODFUCK: první brew bar je dávno v Kutné Hoře ;-)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Pojďte s námi v úterý 30.6. otevřít první brew bar v Čechách.

    Seznámíme vás s konceptem ZOE a lidmi, kteří se na jeho tvorbě spolupodíleli. Budete první, kdo ochutná naši filtrovanou kávu, domácí limonády a zmrzliny, autentická vína a spoustu dalších vegan i raw dobrot.

    Do ZOE (Pštrossova 1924/8) se dostanete skvěle na kole, metrem B a tramvají (3, 6, 14, 18 nebo 24). Autem je ideální parkovat na Karlově náměstí.

    Začneme v 18:00 a skončíme až nebude co pít a jíst :)

    https://www.facebook.com/events/780860305368344/
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    KOLU: jo
    KOLU
    KOLU --- ---
    MOMENT: dokonalá distribuce vody v ploše namísto zalejvání čúrkem sem a tam... vlastně takovej malej batch brewer.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    jakoze filtr ze strady, pri mensim tlaku?
    KOLU
    KOLU --- ---
    tohle mě napadlo asi půl roku zpátky, fck...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    CLICK_JOE: Ha, Nora:-) Teď v pátek jsem tam měl 4 super kafe z Tafu.
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---

    a naopak

    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KOLU: bezva, díky :) Až dostanu chuť na větší množství, určitě vyzkouším i druhý recept :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    MAR_TINA: džezvu znám (a vůbec nic proti ní, naopak — káva připravená v džezvě od mé známé Turkyně je vynikající!), ale ptal jsem se přeci jen na aeropress :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    sakra, promíchat
    neřešit češtin pls, zrovna jsem se probudil a ještě jsem neměl kafe...
    KOLU
    KOLU --- ---
    BINARY_PARANOIC: , předehřát v inverzní poloze AP, propláchnout filtr, sestavit v normální poloze, nasypat 20 g kafe namletýho na espresso /z anfimu super caimano/, zalejt 60 ml velmi horký vody (96 °C), intenzivně promýchat pádlem a protlačit. celkovej čas kontaktu kafe s vodou 60-90 sec. chutnalo to skoro jak espresso, trochu nerovnoměrněji extrahovaný.

    standardně si dělám inverzně 17/240 g kafe, 96 °C, 30 sec bloom s 50 g a intenzivním mícháním, rychle dolejt, zavíčkovat, v 90 sec otočit a tlačit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BINARY_PARANOIC: malé (cca 50 ml) a velmi silné kafe dostaneš z džezvy. Ale bez cremy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam