YARIN: aha, ja myslel, ze z tveho vyjadreni cejtim trochu despekt...
jednak je nestyd a pouzij google, internety jsou plny ruznejch vyzkumu se kterym papirovym filtrem (natural, belenej, proplachnutej, neproplachnutej) to chutna vic nebo min papirove...
druha vec je, ze stejne jako nekomu nechutna espresso (byt by bylo z rukou arcibaristy), nekomu zas nechutna frenchpress, nekomu filtr (pres papir) ... tak asi pak kdyz mam rad filtr, tak nebudu pit frenchpress kterej mi nechutna jen proto, ze nekdo nekde rekl ze je to to nejlepsi :-))
a treti vec je, ze kazdej ma zrejme jiny chute.. ja treba ve svym kazdodennim filtru zadnej papir necejtim (filtry moccamaster c.4, spis jen namoceny nez proplachnuty), z kovovy konvicky necejtim kov, ale keepcup jsem si musel dlouho vyvarovat abych nepil plastovy kafe (nebo je to jen o zvyku?)
nekomu zas muzou vadit mikrocastecky kavy nebo kov v frenchpressu... a jinej se zas nezbavi pocitu ze pri piti filtru zvejka titulni stranu blesku :-)
tak pak nejakej pan z plantaze realne jen podava svuj vlastni nazor jakoby to byla vseobecna pravda, to v kolektivu nebejva moc oblibene