MRKEVREDKEV: vyjma front na espresso barech (*1) a front u některejch brew barů (*2) to bylo vlastně fajn. především přednáška Jamese Hoffmanna byla skvělá, teda až na překlad (tlumočení nejen že rušilo ale celkovej čas přednášky pokrátilo asi na polovinu) - myslim, že většina lidí v oboru přece umí anglicky dost dobře na to aby pochopila co říkal, takhle jsem si připadal jak někde na pokraji civilizace...
*1: imho chyba nejen těch, co zrovna stáli u mašin a patlali se s latéčkama a flat whites namísto toho, aby stříleli jen single espressa, macchiatta a cappuccina a obsloužili tak mnohem rychlejc víc lidí, ale i organizace - v neděli se 3 ze 4 kávovarů přehřejvaly, v sobotu neměly naopak dostatečnou teplotu.
*2: kde baristi, namísto toho aby uměli rychle uvařit dostatečný objemy kafe, masturbovali desítky minut s konvičkama-fu nad V60-2 a velkejma Kalitama aby pak natěšenejm zvědavcům odlili pár ml toho jejich těžce vyrobenýho moku; což bylo imho velmi trapný a pozitivně mě v tomhle ohledu překvapil Doubleshot s trojicí batch-brew mašin, kterej zcela s klidem rozlejval litry mmch. velmi dobrýho filtrovanýho kafe a bez čekání.