• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: amíci pražej možná světleji, až na charbucks...
    JNK
    JNK --- ---
    MESKALITO: Todle je právě ještě tmavejsi než french roast co znám. A stroj je rozhodne mimo.
    Ten dopadl bohužel asi nejhůře.
    S tím, ze je to předem namleté - mlýnek v čudu a ta velikost akorát sedí.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    JNK: - název french roast říká že to bude pražené hodně na tmavo
    - imo amící obecně praží spíš světleji
    - mletá káva pozitivum? no neřekl bych
    - nic jiného se od toho čekat nedalo než co popisuješ, možná v espressu ti z toho vyleze něco víc (ale u už umleté kávy taky těžko)
    JNK
    JNK --- ---
    Tak jsem dostal darem starbucksovej french roast a snazim se vyřešit jestli je problém ve mne nebo proste amici divne prazej.
    Asi nejdřív to pozitivno
    - Kafe je namlety tak akorát na můj vkus
    Tim to asi hasne bohužel
    - kafe je na uhel, pomalu by se z něj dalo vyrábět brikety
    - podivne zápachu. Se spolubydlícím jsme se to snažili k něčemu přirovnat. Lehce hnijici maso je asi nejblíže. Ne ze to trkne ihned, pokud však stojí ne neprodysne uzavřené v menší prostoru, tak se ta vůně pak bývalí.
    - chuť ví devo po pravde
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KOLU: tak asi chapu, ze kdyz nekdo ten Marco Filtro nevlastni, tak to nebudou porizovat jen na ten festival, ale presne, ty V60 byly cesta do pekel, dokazalo to uspokojit pulku fronty, ktera se behem delani vytvorila, a druha pulka pak znechucene sla jinam...
    a ten preklad, smarja! :-)) napsat tam pouze ENG a donutit lidi co nerozumi anglicky premejslet, jestli by na tom nemeli zapracovat

    ale nechci znit jako nejakej chronickej nadavac, ja jsem tam de facto nemel co delat, prekecala me kamoska, prestoze jsem se branil s tim, ze nejsem coffee geek a ze si dobry kafe udelam i doma (btw rumunska mikroprazirna z Brasova croitoria de cafea kvalitne zamestnava v dnesnich dnech moje smysly) a ze nepotrebuju vedet o kafi vsechno ... tak jsem pak mozna zbytecne kritickej
    KOLU
    KOLU --- ---
    MRKEVREDKEV: vyjma front na espresso barech (*1) a front u některejch brew barů (*2) to bylo vlastně fajn. především přednáška Jamese Hoffmanna byla skvělá, teda až na překlad (tlumočení nejen že rušilo ale celkovej čas přednášky pokrátilo asi na polovinu) - myslim, že většina lidí v oboru přece umí anglicky dost dobře na to aby pochopila co říkal, takhle jsem si připadal jak někde na pokraji civilizace...

    *1: imho chyba nejen těch, co zrovna stáli u mašin a patlali se s latéčkama a flat whites namísto toho, aby stříleli jen single espressa, macchiatta a cappuccina a obsloužili tak mnohem rychlejc víc lidí, ale i organizace - v neděli se 3 ze 4 kávovarů přehřejvaly, v sobotu neměly naopak dostatečnou teplotu.
    *2: kde baristi, namísto toho aby uměli rychle uvařit dostatečný objemy kafe, masturbovali desítky minut s konvičkama-fu nad V60-2 a velkejma Kalitama aby pak natěšenejm zvědavcům odlili pár ml toho jejich těžce vyrobenýho moku; což bylo imho velmi trapný a pozitivně mě v tomhle ohledu překvapil Doubleshot s trojicí batch-brew mašin, kterej zcela s klidem rozlejval litry mmch. velmi dobrýho filtrovanýho kafe a bez čekání.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MRKEVREDKEV: ale jo, stat jo, ve frontach hlavne :-))
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    nějaký ohlasy na Prague coffee festival? já tam nebyl a co sem slyšel, tak ani nebylo o co stát.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TWARR: nacuppovaný to nebylo vubec spatny, filtr uz byl takovej...prázdnejsi,prašnější...
    TWARR
    TWARR --- ---
    Etiopie Hunkute od nordbeans. Příjemný na filtru hodně.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    KOLU: :-) co kupujes na prazeni a kde?
    KOLU
    KOLU --- ---
    počítá se i pražení?
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    roastuje tu nekdo kavu?
    GEEK
    GEEK --- ---
    BOODIA: skoda
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    sem pitomej, ze sem to sem nedal driv...mame v EME jeste nejaky kafe od Sundlaug Coffee z Anglie, jestli chcete ochutnat neco novyho...kazdopadne to tu neni naposled,je to fakt dobry
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    GEEK: nema
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    SPYYDY: No, chci to jako dárek, takže repass ne, koukal jsem na recenze a krom dalších 2k navíc mi přijde nastavení Rockyho lepší, nemluvě o dost otravném zvuku při mletí.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    M4Y4: Ok volba, popř. v týhle kategorii např. ještě Ascaso isteel, u toho se mi líbí víc ten nerez design, ale pozor, ať vybereš variantu s plochejma kamenama - myslím, že se jmenujou i1 a i2.
    Popř. mrkni na bazary a forum Primacafe, občas je tam zajímavá nabídka repas profi mlýnků. U těch je často problém s nepraktickym doserem nebo vysokym reziduem kafe (hodíš 17 gramů, vypadne 16), ale občas se tam najdou i např. nějaký Mazzery, který jsou v tomhle řešený ok i pro domácí užití..
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Co třeba Rancilio Rocky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam