• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: bohužel zcela irrelevantní údaje (vyjma pH).
    potřebuješ znát obecnou tvrdost vody (většinou v °dH) a alkalinitu (v °kH). kup si akvarijní titrační test na GH a KH (obecná a přechodná tvrdost).
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: záleží na tom, co je na vstupu (jak tvrdá a alkalická voda).
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU:
    zdravim, je znat, ze do problematiky opravdu nemalo vidite. chtel bych se zeptat, jaky pristup k osetreni vody shledavate nejlepsi a jaky benefit prinasi naproti katex. zmekcovaci?
    dekuji
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---
    Tim Wendelboe v Praktice!

    380,- / 250 g

    espresso
    ETHIOPIA SIDAMO HUNKUTE

    filtr
    ETHIOPIA SIDAMO HUNKUTE
    COLOMBIA FINCA TAMANA CASTILLO
    KENYA MUTHEKA
    KOLU
    KOLU --- ---
    jedu příští tejden z Berlína na den do Prahy a můžu dotáhnout kafe od Five Elephant, za std. cenu (v rámci kurzu ČNB/střed pro pondělí), měl by někdo zájem? kdyžtak pošta.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Baristé roku: Už je známe všechny! - Kávové Listy.cz
    http://www.kavovelisty.cz/bariste-roku-uz-je-zname-vsechny/
    CDR
    CDR --- ---
    zdravím, omlouvám se za komerční vsuvku, ale pokud by měl někdo zájem, dražím na aukru velký espresso kávovar a elektrický mlýnek.
    Případné postřehy či zájem mi můžete napsat do pošty.
    Děkuji.

    Espresso kávovar Astoria SAE 1/PA (5980980840) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/espresso-kavovar-astoria-sae-1-pa-i5980980840.html

    Profesionální mlýnek na kávu MACAP M5D plus (5970890705) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/profesionalni-mlynek-na-kavu-macap-m5d-plus-i5970890705.html

    samozřejmě by šla v případě zájmu udělat nějakaá cena
    SATAI
    SATAI --- ---
    Vítězové Brewers Cupu: 1. Karolina Kumštová 2. Mája Maříková 3. Jiří Sládek
    Barista roku 2016: 1. Hurtík 2. Hartl 3. Štoksa 4. Hrňa 5. Nikel 6. Hýbl

    (via @barista_roku)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: jasně .. posunování vpřed se meze nekladou nikdy :)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: jestli se chteji nekam posunout tak co by ne?
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    TEEAK: Prostuduju :) dik :))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    GALAXIE: k nám můžete taky (Kávový Klub) jak radí BOODIA: jen je to opravdu prostě baristický dril pro profesionály a nejsem si jistá, že to je to co hledáte .. na druhou stranu - kurzy jsou pro max. tři lidi a byly byste tam tím pádem jen vy, což může být výhoda :)
    JEHLA
    JEHLA --- ---
    Festival kávy
    Barista roku 2016
    http://baristaroku.sexy/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Imo laicky vzato, ten grind pod mikroskopem je ok srovnání. Chtěl jsem udělat pro zajímavost to samý s novým Mhlkg vario vs starej Catler, páč chuťová stabilita shotů se s Variem výrazně polepšila. Tak to v tom testu udělali za mě koukám. Esi to Virtuoso dává za příjemnější peníz taky- paráda.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    GALAXIE: radsi ten doubleshot nez skolu kavy... anebo kk
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    MESKALITO: Diky :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EXAGE: No, nevim, to je opravdu test teda... Už jen věty jako "..we think the Baratza Virtuoso is the best grinder for making coffee at home..., ..., output comparable to that of the $2,500 Mahlkönig EK43" nebo k ručnímu Hariu: "It actually performs as well as almost any electric burr grinder..., but it can only handle one cup at a time."
    Kdyby vás zajímalo trochu víc infa, jaký krámy tam testovaly a jakou použili "metodologii", tak více zde, ale nic moc zajímavýho se nedozvíte: http://thesweethome.com/reviews/the-best-coffee-grinder/
    SATAI
    SATAI --- ---
    MESKALITO:
    Mno, pisi:

    "ESPRESSO = ZDRAVÁ KÁVA
    Ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj snadno stravitelný a tolerantní k organizmu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy."

    Tak urcite.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam