• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU:
    konecne jsem poridil test..

    pravdou je, ze ve skutecnosti resim celkovy upgrade v nasem provozu.. s jednopakou L’ANNA Iberital uz to obcas nedavame.. pri tehle prilezitosti bych poprosil i o nazor a pripadne doporuceni dvoupakoveho kavovaru a mlynku (kolem 130000kc)
    otevreno mame rok a tendence navstevnosti je vzestupna.. aktualne jsme asi na ctyricitce kav denne.. 15 teplych napoju a mesic berem z boileru vodu i na filtry.. zatim jen par za den..
    i kdyz mnoho veci je zatim jeste urcite mimo nase rozlisovaci schopnosti, rad bych poridil stroje, ktere nam daji moznost se do budoucna kavlitativne posouvat.. aneb. nerad bych za rok, po nejakem “dorosteni” litoval neproziraveho rozhodnuti..
    trochu bojujem s mistem a idealni by bylo neco ne moc velkeho..
    zaujal me stroj Nuova Simonelli Appia 2 Group Compact, Promac Green Compact ME 2, Astoria Perla SAE Compatta a nebo GAGGIA GD 2 COMPACT..
    z mlynku jsem koukal na Mahlkönig ProM Espresso, Fiorenzato F64E, Mazzer MINI - ELECTRONIC B
    budu rad za veskere nazory..
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: bohužel zcela irrelevantní údaje (vyjma pH).
    potřebuješ znát obecnou tvrdost vody (většinou v °dH) a alkalinitu (v °kH). kup si akvarijní titrační test na GH a KH (obecná a přechodná tvrdost).
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: záleží na tom, co je na vstupu (jak tvrdá a alkalická voda).
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU:
    zdravim, je znat, ze do problematiky opravdu nemalo vidite. chtel bych se zeptat, jaky pristup k osetreni vody shledavate nejlepsi a jaky benefit prinasi naproti katex. zmekcovaci?
    dekuji
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---
    Tim Wendelboe v Praktice!

    380,- / 250 g

    espresso
    ETHIOPIA SIDAMO HUNKUTE

    filtr
    ETHIOPIA SIDAMO HUNKUTE
    COLOMBIA FINCA TAMANA CASTILLO
    KENYA MUTHEKA
    KOLU
    KOLU --- ---
    jedu příští tejden z Berlína na den do Prahy a můžu dotáhnout kafe od Five Elephant, za std. cenu (v rámci kurzu ČNB/střed pro pondělí), měl by někdo zájem? kdyžtak pošta.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Baristé roku: Už je známe všechny! - Kávové Listy.cz
    http://www.kavovelisty.cz/bariste-roku-uz-je-zname-vsechny/
    CDR
    CDR --- ---
    zdravím, omlouvám se za komerční vsuvku, ale pokud by měl někdo zájem, dražím na aukru velký espresso kávovar a elektrický mlýnek.
    Případné postřehy či zájem mi můžete napsat do pošty.
    Děkuji.

    Espresso kávovar Astoria SAE 1/PA (5980980840) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/espresso-kavovar-astoria-sae-1-pa-i5980980840.html

    Profesionální mlýnek na kávu MACAP M5D plus (5970890705) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/profesionalni-mlynek-na-kavu-macap-m5d-plus-i5970890705.html

    samozřejmě by šla v případě zájmu udělat nějakaá cena
    SATAI
    SATAI --- ---
    Vítězové Brewers Cupu: 1. Karolina Kumštová 2. Mája Maříková 3. Jiří Sládek
    Barista roku 2016: 1. Hurtík 2. Hartl 3. Štoksa 4. Hrňa 5. Nikel 6. Hýbl

    (via @barista_roku)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: jasně .. posunování vpřed se meze nekladou nikdy :)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: jestli se chteji nekam posunout tak co by ne?
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    TEEAK: Prostuduju :) dik :))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    GALAXIE: k nám můžete taky (Kávový Klub) jak radí BOODIA: jen je to opravdu prostě baristický dril pro profesionály a nejsem si jistá, že to je to co hledáte .. na druhou stranu - kurzy jsou pro max. tři lidi a byly byste tam tím pádem jen vy, což může být výhoda :)
    JEHLA
    JEHLA --- ---
    Festival kávy
    Barista roku 2016
    http://baristaroku.sexy/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Imo laicky vzato, ten grind pod mikroskopem je ok srovnání. Chtěl jsem udělat pro zajímavost to samý s novým Mhlkg vario vs starej Catler, páč chuťová stabilita shotů se s Variem výrazně polepšila. Tak to v tom testu udělali za mě koukám. Esi to Virtuoso dává za příjemnější peníz taky- paráda.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    GALAXIE: radsi ten doubleshot nez skolu kavy... anebo kk
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    MESKALITO: Diky :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EXAGE: No, nevim, to je opravdu test teda... Už jen věty jako "..we think the Baratza Virtuoso is the best grinder for making coffee at home..., ..., output comparable to that of the $2,500 Mahlkönig EK43" nebo k ručnímu Hariu: "It actually performs as well as almost any electric burr grinder..., but it can only handle one cup at a time."
    Kdyby vás zajímalo trochu víc infa, jaký krámy tam testovaly a jakou použili "metodologii", tak více zde, ale nic moc zajímavýho se nedozvíte: http://thesweethome.com/reviews/the-best-coffee-grinder/
    SATAI
    SATAI --- ---
    MESKALITO:
    Mno, pisi:

    "ESPRESSO = ZDRAVÁ KÁVA
    Ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj snadno stravitelný a tolerantní k organizmu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy."

    Tak urcite.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam