• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QYDO: 10l je prd. Vzal bych to přes ten filtr.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    QYDO: koupit 10 tehle udelatek si asi nechtel slyset, jinak imho nejak total diy reseni ala
    substitute tool - Make coffee with no coffee filters? - Lifehacks Stack Exchange
    http://lifehacks.stackexchange.com/questions/5641/make-coffee-with-no-coffee-filters
    ale tam bude potreba dost experiementu, nebo nejaky prumyslovy, ale tam se asi nedoplatis
    QYDO
    QYDO --- ---
    HONCKA: no to mam taky.... jen moje predstava je udelat to v mnozstvi treba 10l... tak jsem chtel nejaky tips na rychlejsi filtrovani
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Testoval jsem to nitrocafe ve slehackovaci, bylo to efektni, ale rychle to opadlo, zatim coldbrew nemam vychytany, delal jsem to porvy, tak chut nic moc

    QYDO: doma mam celkem dobrej presovac, tak se mi kvuli pokusim na colbrew nechtelo moc investovat, tak jsem si koupil tohle na normani filtry
    Filtr na kávu s adaptérem Fackelmann, velikost 4 | Gastrozone.cz
    http://www.gastrozone.cz/filtr-na-kavu-s-adapterem-fackelmann-9372.html
    QYDO
    QYDO --- ---
    chtěl bych na party udělat větší várku cold brew, tzn filtroval bych pak treba 10l... muj drip s papirovym filtrem se na to asi moc nehodi :))) cim to filtrovat v takovym velkym mnozstvi v polnich podminkach? pres nejake platno?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Poraďte prosím: teď za mnou byla kolegyně, že má mlýnek macap m7a, dopřála mu nějaký běžný čištění a ten mechanismus, kde se šteluje hrubost je po následnym složení úplně nehybnej. Jsou to tyhle dvě části, který jsou do sebe zašroubovaný a držej kameny



    Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nevíte o nějakym servisu nejlépe v Praze, nebo okolí, kde by jí s tím pomohli?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SPYYDY: Je možný na 3d tiskárně nechat vyrobit takovej díl, kterej tu osu upevní uprostřed a pak to tolik nekmitá. Potom si myslím, že je to relativně dobrej mlýnek na tu cenu nebo ne?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BINARY_PARANOIC: tyjo, tak to dej vědět, jak jsi obstál s reklamací .. já mám minimill už šest let, dělám na něm minimálně jeden aero/filtr denně a kromě slušného omletí kamenů (a tedy i nekonzistence mletí) na něm nevidím žádné větší opotřebení .. musíš mít ultra tvrdé zrnko .. :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KEB: nu, akorát ho budu reklamovat — horní pětiboký čep se opotřeboval natolik, že se klička už jen protáčí.
    KEB
    KEB --- ---
    já mám tenhle http://kavomlynky.heureka.cz/hario-mini-mill-slim/ tak jsem chtěl vědět, jak si stojí :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KEB: Nekvalitni bych nerekl, ale Skerton mele hodne nekonzistentne. Uz nevim, co to bylo za hrubost sitka, ale z 16g bylo pro mleti na aero klidne i 3-4g prachovych castic... Hrozne se tomu klokta ta na jednom miste zachycena osa. Zalezi jaky mas pozadavky a na co to chces..) Na nejaky smrdlani s filtrem uplne ok, na zajimavejsi smrdlani s filtrem nic moc a na espresso vubec..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: Než se člověk rozhořčí nad zlou EU, tak by měl ověřovat, ověřovat a ověřovat. (v tomto případě stačí přečíst ten článek, co se tam skutečně píše.

    Tomáš Kapler
    https://www.facebook.com/tomas.kapler/posts/10207021407268856

    1 hr ·
    Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru zjistila následující: španělská společnost využila dotace pro podporu malého a středního podnikání a získala 1.5 MIO Eur, aby vytvořila řádově stovky pracovních míst v regionu s vysokou nezaměstnaností, a to u výrobku s vysokou přidanou hodnotou.
    Úspora 3 % energie u kávovarů EU rozhodně netrápí, neboť kávovary nejsou mezi největšími spotřebiči (těmi byly v prvé řadě žárovky, ve druhé vysavače, dál už si ten seznam nepamatuji, tuším tam byly fény a předtím zejména ledničky, mrazničky a taky televize, ale u nich se to řeší samo s postupem digitalizace).
    Je to tedy dotace o nějaký ten stotisíc EUR menší, než kolik dostal podvodem Babiš na výstavbu vily pro svou milenku s nulovým veřejným prospěchem. Ale je třeba samozřejmě do EU šít, protože to jsou ti zlí, co by chtěli chudáčka majitele trestat.

    THE COFFEE MACHINE 'OF THE FUTURE' - Iberital | Iberital
    http://www.iberital.com/en/the-coffee-machine-of-the-future/
    KEB
    KEB --- ---
    Jak moc kvalitní/nekvalitní je ruční mlýnek HARIO?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    MAR_TINA: žádná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Evropská unie chce úspornější kávovary. Na vývoj dala 46 milionů korun

    Nový presovač by měl být podle projektu bezolovnatý, energeticky úsporný a připojitelný k internetu. Podle Bruselu ve výsledku profesionální baristé při přípravě kávy ušetřili tři procenta energie oproti současnému stavu,

    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/...dala-46-milionu-korun-1kq-/eko_euro.aspx?c=A160803_144147_eko_euro_kris

    Početní úloha: kolik elektriky musí spotřebovat Evropa při přípravě kávy v příštích letech, aby byla investice 46 milionů korun oprávněná?

    Pro pokročilé : kolik kaváren zkrachuje bez náhrady na základě nařízení o koupi úsporného kávovaru?
    KEB
    KEB --- ---
    COUDAK: pokud ji máš biologicky nevhodnou, tak ti ta půlminuta varu stejně nepomůže. Musel bys ji vařit něokolik minut.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    VIK: podle mě ne. Bod varu je spíše důležitý kvůli kvalitě vody. Pokud máš vodu ze zahrady ze studni, kde není zrovna optimální, provařil bych ji. Pokud máš kojeneckou vodu z kohoutku jako já, není potřeba.
    VIK
    VIK --- ---
    KOLU, ADAM: Já jsem to vždycky chápal tak, že voda se má uvařit a pak počkat, než se ochladí na určitou teplotu. Ty rychlovarné konvice, kde nastavíš teplotu, ale fungují jinak - tj. voda neprojde bodem varu. Je to nějaký zásadní rozdíl pro přípravu kávy?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOLU: Takhle jsem to dělal doteď, ale výsledky nekonzistentní. Navíc stará konvice se právě rozbila.
    KOLU
    KOLU --- ---
    a my línější máme rychlovarku a k tomu obyč konvici se zobákem. těsně po dosažení bodu varu a přelití 600-800 ml vody z rychlovarky do tý se sosákem klesne teplota typicky k 94-96 °C, což je ideální k tomu začít rovnou zalejvat kafe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam