KEB: když přecpeš moka konvičku, tak to neudělá silnější kafe, ale přepálený kafe a nebo se to nepřelokuje vůbec a v lepším případě ti to vyteče pojistkou na plotnu, v horším to vybuchne a nastane konec světa.
Nejlíp vychází studený kafe co nejrychleji zchlazené - když chladne pomalu, tak se dost mění chuť - k horšímu. Ideálně když dáš do filtru obvyklou dávku kávy a objev vody rozdělíš na dvě půlky. Jednu dáš pod filtr v podobě ledu a druhou naleješ vroucí na kafe, jaku u filtru. Další variantou je půjčit si velký výrobník zmrzliny a nalít tam na vhodnou chvíli horké kafe a nebo tekutý dusík ;-)
Takže pokud chceš 10 l ledové kávy, tak vezmi 15 litrový hrnec, do něj dej 5 kg ledu. Na to dej velkej cedník, který vyložíš filtračním papírem - ten kup v laboratorních potřebách - v archu nebo v nějaké velké velikosti. Do cedníku nasypej 700 g kafe mletého na filtr a zalij 5 l vroucí vody tak, jako bys zaléval drip