• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SATAI
    SATAI --- ---
    barista-roku-2017
    http://www.baristaroku.com/

    11.–12.března 2017, Jatka
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PAIKA: tak ať slouží :)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    TEEAK: promin, ze reaguju az ted.. cetla jsem to, ale zapomnela napsat:)
    tohle je tak nak presne to, co jsem chtela slyset )), jakoze sama si rikam, ze opravdu asi nejlepsi poridit ten samy presne z duvodu, co pises a heureka mi to jen potvrdila)..
    diky za reakci:)
    TBC
    TBC --- ---
    Netušíte kde sehnat náhradni tesneni do klasickeho osmiuhelnikoveho mokavaru?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    FARFELOO: jo :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    .. jo jo .. ale jak kolegovi řekneš, že začíná flákat úklid, tak je z tebe největší obluda kávového průmyslu ve střední Evropě :D .. "to jako fakt musíme rozdělávat mlejnek a sprchy kávovaru každej den?" .. JO! .. "a proč?" .. protože Cafiza a Grindz nejsou samospásný (zuby se taky čistí kartáčkem i pastou, a ne jenom ústní vodou)! .. #kafenacekstyle
    TENZO
    TENZO --- ---
    KOLU: Pekna prace
    KOLU
    KOLU --- ---
    Bezzera BZ99





    KOLU
    KOLU --- ---
    takovejhle fotek začínám mít plnej telefon...
    TENZO
    TENZO --- ---
    Nektere kavarny nemaji kavovar, ale vyvojnik chemickeho jedu.

    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jdete někdo na Wave do Brna?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PAIKA: proč sháníš vyšší/jiný typ? .. jestli tenhle stačí, funguje a navíc jste s ním spokojeni (jakože to vypadá, že jste) tak stačí servis, vyčištění a můžete vesele fungovat dál na tom, který máte a jste s ním sžití a naučení .. s novým strojem vzniknou nový problémy/mouchy/zvětší se množství lidí, kteří se s tím zase nebudou chtít učit a budou buď brblat, nebo jiné lidi zdržovat od práce a nutit jim připravovat kafe ..
    .. když víš co a jak, tak se latte art dá udělat z kdečeho .. třeba i mlékem napěněným ve frenchpressu .. vyzkoušeno, funguje to :) .. to není strojem, ale rukama .. jsi prostě dobrá :)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    ahoj, rada bych se zeptala - cca pred rokem jsme do firmy koupily automat (s pakovym se proste tady nikdo srat nebude), vybirala jsem ho i tak, aby se s jeho tryskou dala udelat mikropena (tudiz rucne, ne ta automaticka) a musim rict, ze jsem byla dost prekvapena, jakou s tim udelam a normalne tu jedu latte art i s touhle krabici.
    je to tento : http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/de-longhi-ecam-22_110-b/
    a musim rict, ze si tu i lidi hodne chvali to kafe z nej (samozrejme do toho taky nesypu uplnou mrdku, ale ani uplnej top), no a muj dotaz zni - znate nejaky podobny kavovar, ale treba klidne vyssi rady, ktery by mel podobne vychytanou trysku? Koukam, ze na heurece je tento jako top1, tak to mi moc neporadilo:) (a nebo koupim znova tenhle, no..)
    diky za jakejkoliv tip...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Dotaz: dělá se nějakej automatickej stroj (hejty mi kdyžtak posílejte do pošty, ať to tu nejni zaplněný pičovinama) s dvěma zásobníkama na kafe, kterej by byl do cca 30k? Našel jsem jen něco za asi 150 k, ale řikám si, že by snad mohla existovat i nějaká levnější varianta.. Díky
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: ne, lepší je postupnej nárůst tlaku, jako to má třeba originální E61, nebo Slayer, nebo KvdW Mirage s preinfuzní komorou... nebo cokoli dalšího s dostatečně malou tryskou na vstupu do grupy/boileru. ještě existuje varianta, kdy nejprve otevřeš trojcestnej ventil a necháš hlavu naplnit vodou o tlaku vodovodnío řadu a pak teprve sepneš čerpadlo, ale aby tohle fungovalo konzistentně tak potřebuješ mít na každou grupu samostatný čerpadlo. to umí třeba Opera, která ale kromě toho vlastně pořádně nefunguje (hlavně její volumetrika je nepoužitelná)... nebo většina mašin od Synessa (rozhodně to umí Cyncra).
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    BLACK_ONYX: tzn lepší něco jako - malý tlak, nic, plný tlak? Podle čeho ladíš kolik vody v prvním kroku a čas u "nic"? Je to na každé kafe jinak dle toho co chci dosáhnout za výsledek nebo to spíš vychází z nějakých jasných parametrů?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BOODIA: to jsem nechytl. taky je dobra sumava.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MESKALITO: Za mě rozhodně preinfuze ano. Ale nesmí to bát jak ta na LM - plný tlak, nic, plný tlak.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    BLACK_ONYX: espresso :) promac nebo LM, něco malinko jsem o tom četl, ale moc nevím jestli se do toho pouštět nebo ne, tak mě zajímají vaše zkušnosti
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    JUANITA: za me je DS kafe roku Kolumbie z La Palma y El Tucán, taky byla drazsi,ale uz neni :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam